Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

arkadaşlar benim bildiğim Yurdakul Çaldağ Maliyet Muhasebesi hocası ve muhasebe denetimiyle ilgili herhangi bie kitabı yok. Bence de bu işte bir yanlış anlaşılma var.

Denetim ve Raporlama Finansal Tablolar ve Analiz Teknikleri adıyla kitabı var. Mohican özelden linkini gönderdim

hakankrl ' Alıntı:
Denetim ve Raporlama Finansal Tablolar ve Analiz Teknikleri adıyla kitabı var. Mohican özelden linkini gönderdim
özür dilerim haklıymışsın. Hakikkaten denetim kitabı da varmış.

komisyon hocalarının nerden öğreniyorsunuz. gizli değil mi onlar..?

işin içine yurdakul çaldağ girince durumun bu boyuta gelmesi normal.

arkadaşlar yurdakul çaldağın denetim kitabı var ama kendisi maliyet muhasebesinin komisyon hocalığını yapıyor bence hoca o değil iyi araştırmamız lazım

serkanK ' Alıntı:
arkadaşlar yurdakul çaldağın denetim kitabı var ama kendisi maliyet muhasebesinin komisyon hocalığını yapıyor bence hoca o değil iyi araştırmamız lazım

nerden araştırdığınızı sorabilir miyim?

araştırması şöyle ben sınav öncesi murat dersanesine kursa gittim ordaki hoca söylemişti. yani yurdakul çaldağ benim bildiğim maliyet hocası
bide bugün ömer dumanın kitabını aldım 275 sayfalık kitapta sınavda çıkan soruların 3 tanesi var ama hem şıklar farklı hemde anlatımlar örneğin ömer dumanda muhasebe ile denetim arasındaki fark başlığı var ama cevap tesmerde yayınlananla çok hemde çok farklı
örneğin kanıtlar demiş

nasıl söyleyeyim
amaçlarına göre kanıtlar demiş genelkanıtlar-sistem kanıtları-temel kanıtlar
fonksiyonlarına görekanıtlar demiş esas muhasebe verilerinden elde edilen kanıtlar-destekleyici kanıtlar demiş

tesmerin cevabında yayınlananlar sadece destekleyici kanıtların alt başlıkları buyur burdan yak nerden çalışırsan çalış tutturmak imkansız artık hıca kimse onun kitabını bulup bakıcaz

resmen saçmalık soru sormasını ble bılmedıklerı gıbı sordukları sorunun cevabını bile bılmıyorlar orada yazılmış bişeyler ama emınım adamın kendısıde o cevaplardan bı b...k anlamamıştır..komısyon buysa işmiz var ;D
net soru yok

yurdakulu ne yaptınız yav van gölü canavarından beter oldu :)) tum dersleremı gıryor ne bu boyle

Muhasebe cevapları kabus oldu. Ne biçim cevap yapmışlar. Neyse ki sadece kar hesabını tutturmuşum.500 zarar.Sonuçta DEHA'nın çözdüğü doğru kabul edildi.

merhaba arkadaşlar
mart/2010 döneminde ilk kez sınava girdim ve 4/7 yaptım. denetim, meslek hukuku ve finansal muhasebe derslerinden başarısız oldum. özellikle denetim ile ilgili kitap tavsiyeleriniz var ise yardımcı olmanızı rica ediyorum. teşekkürler

yusufalemdar ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
Ark.lar,

Komisyon hocalarının çoğu değişmiş.

Denetim bekleyen ark.lar için Yurdakul Çaldağ denetime devammış.

Bilginize
maliyet muhasebesi hocası kim olmuş acaba bilginiz varmı?
maliyet hocası yurdakul değişmişmi.inşallah değişmiştir yoksa ben dosya yakıcam bu hoca yüzünden..maliyet hocasının değişip değişmediğini yücel beyden arayıp öğrenebiliriz ama ben pazartesi arayacagım için arayamam.

buarada dava için avukatla görüştüm yüksek ihtimal davayı kazanırsın dedi.4 ay s3-4 ay süre dedi.gördüğüm örneklerde bilir kişilerde genelde olumlu okuyorlar daha insaflılar dedi.sonra niye acmadım dememek için acdavanı dedi.kazanırsan yaptığın tüm masrafları karşı taraf öder dedi.tabi ben kazanamassam ben ödücem.ama kafaya koydum köşeye ayırdığım ruhsat paramın birkısmını gözden cıkardım.itiraz sonuçları bi belli olsun bakalım .sonuç istediğim gibi gelmesse dava acacagım.
denetim ve muhasebe anladığımkadarıyla bu dönem çok düşük vermişler ,kaln çok.üzüm üzüme baka baka kararır.hepsi yücel hacamı olmaya başladılar nedir.

ilzey ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar
mart/2010 döneminde ilk kez sınava girdim ve 4/7 yaptım. denetim, meslek hukuku ve finansal muhasebe derslerinden başarısız oldum. özellikle denetim ile ilgili kitap tavsiyeleriniz var ise yardımcı olmanızı rica ediyorum. teşekkürler

Adres belli Yurdakul Çaldağ Denetim ve raporlama bir de Ömer Duman gibi öyle ortaya karışık bişiler...

LevenTR ' Alıntı:
Denetim dersi için Tesmer'de açıklanan ile Deha'da açıklanan cevaplara bir bakabilir misiniz? Birbiriyle ne kadar örtüşüyorlar...!!

Haftasonu hocayla bir görüşeyim ne diyecek bakalım..

cidden alakası yok... denetim ben beklediğim notu aldım 32 geldi ömer dumandan çalışıyorum bu dönem sorun bendeydi kitapla ilgisi yok

yeis ' Alıntı:
LevenTR ' Alıntı:
Denetim dersi için Tesmer'de açıklanan ile Deha'da açıklanan cevaplara bir bakabilir misiniz? Birbiriyle ne kadar örtüşüyorlar...!!

cidden alakası yok... denetim ben beklediğim notu aldım 32 geldi ömer dumandan çalışıyorum bu dönem sorun bendeydi kitapla ilgisi yok

Yok hocam Ömer Duman artık yeterli olmuyor. Ben bu sınavda farkettim.

karakule1702 ' Alıntı:
yeis ' Alıntı:
LevenTR ' Alıntı:

Yok hocam Ömer Duman artık yeterli olmuyor. Ben bu sınavda farkettim.

bı sınavdaki 3 soru..aralıktaki 5 soru dumanın kitabında var...biraz şans işi artık bu sınavlar :) doğru cevaplar bile puan etmiyor

Bence çalışılması gereken kaynaklar çeşitlendirilmeli;

1- Ömer Duman (her ne kadar yetersiz olsada)
2- Uygulamaların da bulunduğu 2.bir kitap( İçeriğini bilmiyorum ama muhtemelen Yurdakul Çaldağ)
3- A.Ö.F Denetim ve Mali Tablolar ders kitabı
4- S.P.K 22 Nolu Tebliğ
5- Piyasada dolaşan notlara bakılmalı
6- Geçmiş 10 yıl soru çözümleri bilinmeli

Valla ben böyle çalışmaya çalışacağım. Artık gene olmazsa değil dava etmek Avrupa İnsan Hakları mahkemesine kadar giderim...;)