Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

Soruları yayınladılar, yine bir sürü soru işareti kaldı.
Nasıl puanlama yaptıklarını da yazmaları gerekirdi !

begggum ' Alıntı:

Orası muamma.

Hatta burada sınav sonuçları öncesi şakalaşırdık. İnşallah hoca benim kağıdı karışıyla kavga ettikten sonra okumaz diye.

Tamamen şahsi kanaat... Doğruluk kriteri yok malesef...

karakule1702 ' Alıntı:
begggum ' Alıntı:

Orası muamma.

Hatta burada sınav sonuçları öncesi şakalaşırdık. İnşallah hoca benim kağıdı karışıyla kavga ettikten sonra okumaz diye.

Tamamen şahsi kanaat... Doğruluk kriteri yok malesef...
Binlerce kağıdı okuyorlar, alakalı cevaplar, alakasız upuzun cevaplar,kendi o anki psikolojik durumları v.s hadi bir noktada komisyon haklı diyelim ama belirli bir puanlama sistemine göre sorular okunur. Hadi yorgunluk vb psikolojisiyle 5-6 puan fark olsun aynı cevaplarda, kabul edilebilinir ama enteresan sonuçlar var.
Sözel dersler yine bir noktaya kadar, puanlama oynama ihtimali var ama bu maliyet, fin. muhasebe de yaptıysan puan alırsın.
Belki ileri ki günlerde,şuan yayınlanmış cevapları kaldırıp, yaptıkları puanlamayı da gösteren soru-cevapları yayınlarlar ..

arkadaşlar bende mart 2010 smmm yeterlililk sınavına girdim.dehaya gitmiştim .vergi ve denetim den kaldım.temmuz sınavı için nerden çalışacağımı bilmiyorum.acil yardım istiyorum ders notu tavsiye vss

LevenTR ' Alıntı:
Denetim dersi için Tesmer'de açıklanan ile Deha'da açıklanan cevaplara bir bakabilir misiniz? Birbiriyle ne kadar örtüşüyorlar...!!

Haftasonu hocayla bir görüşeyim ne diyecek bakalım..

olabilir sınav bu gibi yuvarlak cevaplar alacaksın.geçen geçmiş diyecek çünkü ben konuştum.denetim genel bir ders çok kapsamlı düşünün dedi iyi mi

Denetim için TESMER'de ilan edilen cevaplarda kesinlikle çok önemli yanlışlıklar var arkadaşlar. Eğer değerlendirme bu cevaplara göre yapılmışsa kesinlikle itiraz etmenizde yarar var. Bütün kağıtların tekrar değerlendirilmeye alınması gerekir. Hatta sınav iptal bile edilebilir. Tam bir fiyasko.

selahaddin_smmm ' Alıntı:
Denetim için TESMER'de ilan edilen cevaplarda kesinlikle çok önemli yanlışlıklar var arkadaşlar. Eğer değerlendirme bu cevaplara göre yapılmışsa kesinlikle itiraz etmenizde yarar var. Bütün kağıtların tekrar değerlendirilmeye alınması gerekir. Hatta sınav iptal bile edilebilir. Tam bir fiyasko.

iptal falan etmezler .. itiraz etsek de aynı kalır herşey..
dava açmamız lazım.. onla da kim uğraşacak..

yurdakul çaldağ kitabına baktım sadece denetim kanıtları sorusu 54 sayfasında maddeler halinde yazmış açıklamaları yok diğer sorular bu kitaptan değil anlaşılan bir soru bu kitaptan arkadaşlar komisyonda farklı hocalar var bence o yüzden elinizdeki kitaba çalışsanız yeter yanlış düşünüyorsam yorumlarınızı bekliyorum iyi çalışmalar

+1

OZZYY ' Alıntı:
yurdakul çaldağ kitabına baktım sadece denetim kanıtları sorusu 54 sayfasında maddeler halinde yazmış açıklamaları yok diğer sorular bu kitaptan değil anlaşılan bir soru bu kitaptan arkadaşlar komisyonda farklı hocalar var bence o yüzden elinizdeki kitaba çalışsanız yeter yanlış düşünüyorsam yorumlarınızı bekliyorum iyi çalışmalar

Yok yanlış düşünmüyorsun da. Bilmiyorum artık, bana tek kaynak yetersiz gibi geldi. Biraz içeriğinde klasik anlatımların dışında farklı anlatım bulunan, uygulamalarla desteklenmiş kitaplardan da faydalanmak gerektiğini düşünüyorum.

ARKADAŞLAR ALLAHA ŞÜKÜR
SONUNDA SMMM
OLDUM .
EN ÇEKİNDİĞİM DERSTEN 88 ALDIM
DARISI BAŞINIZA

Mesaj içeriğinde büyük harf kullanmayınız.

burcu83 ' Alıntı:

iptal falan etmezler .. itiraz etsek de aynı kalır herşey..
dava açmamız lazım.. onla da kim uğraşacak..

İptal olmaz belki ama itiraz sayısı fazla olursa bir sonraki sınavdaki soru seçimi ve puanlama daha insaflı olabilir.

OZZYY ' Alıntı:

aynı düşünüyorum tek kitap

selam karakule
yav şimdi tesmerin sitesinde denetim soru ve cevaplarına baktım
ya okadar çok cevap yazan birisi varsa komisyondaki hoca ile yer değiştirsin ya
allah tan aralık sınavında geçmişim yoksa bu dönemde kesin patlardım....
o kendi verdikleri cevapları bekliyorlarsa herkesin kalması lasim ya
kimse veremezki okadar cevabıı..... kendileride kitaptan copy paste yapmışlar belli :)

ARKADAŞLAR GEÇMENİN FORMÜLÜ ;
D E H A
707 SORU CEVAP KİTABI
+ 300 SORU KİTABIN BOŞ YERLERİNE SORU VE CEVAP EKLEYİN
TOPLAM 1007 SORU CEVAP OLSUN
BEN O ŞEKİLDE YAPTIM ÇOK BAŞARILI OLDUM
TABİKİ DERSE ÇALIŞTIKTAN SONRA BU ŞEKİLDE YAPILACAK
SINAVA 1,5 AY KALA SORU CEVAP BÖLÜMÜNE GEÇİLCEK
İLK SINAVDA 5 DERSTEN
SONRA 2 DERSTEN GEÇTİM
SINAVI 2 BÖLÜN
DERSE ÇALIŞAMAYANLAR VAKTİ OLMAYANLAR İÇİN
SÖZELLERİ İLK SINAVDA VERİN
SAYISALLARI İKİCİ SINAVDA
BAŞARILAR

Mesaj içeriğinde büyük harf kullanmayınız.

nischli ' Alıntı:
selam karakule
kimse veremezki okadar cevabıı..... kendileride kitaptan copy paste yapmışlar belli :)

Gör işte neler çektiğimizi. Sen paçayı sıyırdın. Bizim paça hala tesmerin elinde...:)

hasan12345678 ' Alıntı:
ARKADAŞLAR GEÇMENİN FORMÜLÜ ;
D E H A
707 SORU CEVAP KİTABI
+ 300 SORU KİTABIN BOŞ YERLERİNE SORU VE CEVAP EKLEYİN
TOPLAM 1007 SORU CEVAP OLSUN
BEN O ŞEKİLDE YAPTIM ÇOK BAŞARILI OLDUM
TABİKİ DERSE ÇALIŞTIKTAN SONRA BU ŞEKİLDE YAPILACAK
SINAVA 1,5 AY KALA SORU CEVAP BÖLÜMÜNE GEÇİLCEK
İLK SINAVDA 5 DERSTEN
SONRA 2 DERSTEN GEÇTİM
SINAVI 2 BÖLÜN
DERSE ÇALIŞAMAYANLAR VAKTİ OLMAYANLAR İÇİN
SÖZELLERİ İLK SINAVDA VERİN
SAYISALLARI İKİCİ SINAVDA
BAŞARILAR

ben tam dersini yaptım
sayısallar ilk sınavda meslek hukuku ve hukuk gibi sözeller 2nci sınavda verdim...
o şans işi.... bu sınavda denetim ve vergiden kesin patlar finansal muhasebeden kıl payı geçer diğerlerinden iyi notlar alırdım...

karakule1702 ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
selam karakule

Gör işte neler çektiğimizi. Sen paçayı sıyırdın. Bizim paça hala tesmerin elinde...:)

vallah ben iyi kurtardım diyebilirim.. ama notları iyi çalış... ayrıca hep dediiğim gibi sınavdan önce okulun önündeki dağıtılan kitapçıklardaki tüm soruları ezberle