Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

aysec ' Alıntı:
yeis ' Alıntı:
OZZYY ' Alıntı:
yurdakul çaldağ kitabına baktım sadece denetim kanıtları sorusu 54 sayfasında maddeler halinde yazmış açıklamaları yok diğer sorular bu kitaptan değil anlaşılan bir soru bu kitaptan arkadaşlar komisyonda farklı hocalar var bence o yüzden elinizdeki kitaba çalışsanız yeter yanlış düşünüyorsam yorumlarınızı bekliyorum iyi çalışmalar

aynı düşünüyorum tek kitap
Arkadaşlar Denetim soruları birebir Ersin Güredin'miş ama kitabı 629 sayfa belirteyim onun dışında birde hatırlarsanız dentim sorusunda bir şerefsiz vardı paraları cebe atmış o soruda Tesmerîn bir yayınında oldugunu yazıyo cevaplarda yanlış hatırlamıyorsam Tesmer'in Mesleki Uyum Eğitim problemleri diye bir kitabı varmış ordan almışlar
pardon 470 sayfaymış

Ya arkadslar uzun zamandır takip ediyorum forumu bu itirazlarda sadece puanlar toplanıo demişsiniz ama tesmeri aradım iki defa ikisinde de kağıt tümüyle yeniden inleneniyor dediler.ben de tek dersten kaldım son hakkımdı itiraz ettim bakalım sonuc ne olacak bence değişmez ama son şans.Ha şunu sölimm şu an belgeye ihtiyacım yok bi şirkette üst düzey yöneticilik yapıyorum biçok belgeli arkadasım işssiz benden cok cok az maaşa çalışıo bunları gördükçe zaten belgenin cok önemli bsey olmaığını anlıyorum.Gerçek hayatla hayal alemini ayırt etmek lazım.Ama ne olursa olsun 2 sene sonrada olsa o belgeyi alıcam allahın izniyle sırf alamadı demesinler diye.Herkese başarılar takılıp kalmayın bence bu belgeye....

ascorbit ' Alıntı:
Ya arkadslar uzun zamandır takip ediyorum forumu bu itirazlarda sadece puanlar toplanıo demişsiniz ama tesmeri aradım iki defa ikisinde de kağıt tümüyle yeniden inleneniyor dediler.ben de tek dersten kaldım son hakkımdı itiraz ettim bakalım sonuc ne olacak bence değişmez ama son şans.Ha şunu sölimm şu an belgeye ihtiyacım yok bi şirkette üst düzey yöneticilik yapıyorum biçok belgeli arkadasım işssiz benden cok cok az maaşa çalışıo bunları gördükçe zaten belgenin cok önemli bsey olmaığını anlıyorum.Gerçek hayatla hayal alemini ayırt etmek lazım.Ama ne olursa olsun 2 sene sonrada olsa o belgeyi alıcam allahın izniyle sırf alamadı demesinler diye.Herkese başarılar takılıp kalmayın bence bu belgeye....

Öyle tabi ki. Klasik bir ehliyet esprisi vardır ya. Arabayı ehliyet kullanmaz soför kullanır diye. Bu bizim meslek için de geçerli. İşi biz yapıyoruz belge değil. Alan arkadaşlarımın hali kötü. 2 gün önce bir ark.ım aradı yeni büro açtı şirketlerin geçici vergilerini becerememiş gel yardımcı ol diye. Önemli olan işi bilmek.

Ama bir de gerçek var belgen yoksa işi bilmeyen mükellefler tarafından hiçbir değerin olmuyor. Devir etiket devri. Etiket olmadan satış da olmuyor malesef.

bu iki sene bekleme davası cok saçma zaten nasıl bir mantıkdır anlayamadım.ben kaç tane inceleme geçirdim hep hepsinden de başarılı çıktım.Ancak son vergi sınavından kaldım.bi sınav zor bi sınav kolay oluyor bende zor sınava denk geldim kaldım bilmiyorum hala yanlış yoldamıyım benle birlikte finans sektöründe yola baslayan arkadslar 3,5-4 lerde gezerken ben 2,5 larda geziyorum maaş olarak biçok kişiye göre ii ama kaybım var gb sanki...neyse emek veren herkese basarılar bu yolda Allah herkesin yolunu açık etsin verilen emekler boşa cıkmasın... turmob bu konulara değinsin üzerine gitsin seyirci kalmasın mantıksız olan konuları değiştirsin insafsız hocaları komisyona almasın notlar değerlendirilirken sadece kağıt üzerindeki yazılar değil verdiğimiz emekler,staj süreleri,paralarda göz önünde bulundurulsun.......

ascorbit ' Alıntı:
sen tesmerde kiminle konuştun.ben genel sekretel yücel beyle konuştum.bizzat kendisi söyledi kağıtlarda toplamalara bakılırdıye okunmasını istiyosan dava açman gerekir diye. ama bu dediği uygulamada olan şeyler yani yapılması gerekene bakarsan kanunen kağıtları tabiki tekrar okuyup değerlendirmeleri gerekir ama bunu uygulamada böyle yapmıyorlar.kim üzerine düşen görevi hakkıyla yapıyorki.

BÜYÜK HARFLE YAZMAMIN NEDENİ YÖNETİMİN DİKKATİNİ VERDİKLERİ REKLAMLARA ÇEKMEK.

VERDİKLERİ PERSONEL BODRO PRG. NEDENİYLE HER MJ YAZIŞIMDA SAĞ TARAFTAKİ REKLAMI KAPATMAK ZORUNDA KALIYORUM.YİNE FORMDA SAYFALAR ARASINDA GEÇİŞ YAPARKENDE TEKRAR TEKRAR CIKIYOR,HER SEFERİNDE KAPATMAK ZORUNDA KALIYORUM YOKSA ARKADAŞLARIN YAZDIKLARINI OKUYAMIYORUM,YAZILANLARI REKLAM KAPATIYOR.BU SORUNU SADECE BENMİ YAŞIYORUM HERKESDE ÇIKIYORMU BİLMİYORUM..REKLAMI KALDIRABİLİRMİSİNİZ.TEŞEKKÜRLER.

Bizde de çıkıyor tabiki, fakat bu durumu yanlış konuda iletiyorsunuz ;) hem kaldırılmasa bile, sağ tarafa forum sayfasında ki yazıları engellemeyecek şekilde konulabilir.

Sınav Komisyonu değişti mi, yoksa değişmedi mi diye, farklı farklı bilgiler veriliyor forumlarda.
Bu işin aslını bilen var mı? sınav sorularında çok büyük süprizlerle karşılaşılır mı temmuzda,yoksa aynı çizgide devam mı eder. Komisyonun değişip değişmediğini, ya da temmuz sınavında değişip değişmeyeceğini kesin bilirsek, adımlarımızı daha net görebiliriz. (İlla ki bütün konulara hakkıyla çalışmamız gerekiyor, komisyonuna göre az veya çok çalışacak değiliz, süprizlerle ne kadar karşılaşabiliriz? % 100 mü? ) Komisyon değişmeleri, soru tarzını ve puanlamaları etkiliyorken, merak ediyoruz.

Geçmiş sayfalarda, tesmerde şurda burda tanıdıklarından, sınavın açıklanacağı günü öğrendiğini söyleyenler vardı.

Neredesiniz? Kesin kaynaktan, kesin bilgiyle komisyon değişikliğini de öğrenip paylaşabilir misiniz? (Komisyondakilerin isimleri lazım değil, değişiklik bilgisini öğrenelim yeterli)

begggum ' Alıntı:
Sınav Komisyonu değişti mi, yoksa değişmedi mi diye, farklı farklı bilgiler veriliyor forumlarda.
Bu işin aslını bilen var mı? sınav sorularında çok büyük süprizlerle karşılaşılır mı temmuzda,yoksa aynı çizgide devam mı eder. Komisyonun değişip değişmediğini, ya da temmuz sınavında değişip değişmeyeceğini kesin bilirsek, adımlarımızı daha net görebiliriz. (İlla ki bütün konulara hakkıyla çalışmamız gerekiyor, komisyonuna göre az veya çok çalışacak değiliz, süprizlerle ne kadar karşılaşabiliriz? % 100 mü? ) Komisyon değişmeleri, soru tarzını ve puanlamaları etkiliyorken, merak ediyoruz.

Geçmiş sayfalarda, tesmerde şurda burda tanıdıklarından, sınavın açıklanacağı günü öğrendiğini söyleyenler vardı.

Neredesiniz? Kesin kaynaktan, kesin bilgiyle komisyon değişikliğini de öğrenip paylaşabilir misiniz? (Komisyondakilerin isimleri lazım değil, değişiklik bilgisini öğrenelim yeterli)
Bu sınav diğer sınavlara nazaran çok zordu buda sınav komisyonun değiştiğine işaret olabilir

arkadaşlar 2008-2009 dönem meslek hukuku sınavında sadece şunları surmamışlar bence bu yazdıklarımın çıkma ihtimali fazla gibi yorumlarınızı bekliyorum
1- rapor türleri ve uyulması gereken kurallar
2- tehditlere karşı alınacak önlemler
3-stajın ilkeleri ve hedefleri
4-tesmer teşekkülü
5- staj sırasında ilişik kesme
6-sınavın temel esasları
7- sınavın geçersiz sayılası
8-haksız rekabette odaların hak ve yetkileri
9-haksız rekabette meslek mensubunun hakları
10-haksız rekabette istihdam edilenlerin sorumluğu
11-birlik haksız rekabet mücadele kurulunun teşekkülü
12 geçici kurul yönetmeliği
13 meslek unvanlarının haksız kullanılması
14- üye borçlarının silinmesi
sözleşmenin feshi ve bulunması gereken asgari bilgiler
15 - ücret tarifesinin hazırlanması
16 -çalışanlar listesinden ve kütükten silinme nedenleri
17 - soruşturma

itiraz sonuçlarından ses çıktı mı arkadaşlar.. daha erken mi yoksa bu soru için :-X

geçen dönem iki günde açıkladılar itiraz sonuçlarını bu dönem biraz uzadı mı yoksa

arkadaşlar başvurular daha cuma günü sona eriyor...açıklanması diğer hafta çarşambayı bulur

bende itirazımı yaptım..
inşallah hayırlı olur..
sınava yakın mı açıklanır acaba sonuçlar..

boşa hevesleniyoruz bir şey çıkmaz itirazdan bence hiç umutlanmayalım o da boş bir hayal

evet itirazlardan bir sonuç çıkması düşük ihtimal ama yinede bir şansımızı deniyoruz ;)

bu arada derslere başladınız mı