Mart 2011 Finansal Muhasebe !!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sm³
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2011 Finansal Muhasebe !!!

Arkadaşlar martta 2. kere sınavlara gireceğim. Merak ettiğim birşey var. Sınav bedeli ve itiraz bedellerini yatırırken banka memuruna kimlik numaramızı yazdırmak yeterli mi yoksa ilgili derslerin isimlerini yazdırmamız mı lazım ?

amtydz ' Alıntı:
Arkadaşlar martta 2. kere sınavlara gireceğim. Merak ettiğim birşey var. Sınav bedeli ve itiraz bedellerini yatırırken banka memuruna kimlik numaramızı yazdırmak yeterli mi yoksa ilgili derslerin isimlerini yazdırmamız mı lazım ?
tc kimlik no ve adın yeterli... 15 tl yatırırsan itiraz ederken sadece 1 ders seçebilirsin 30 tl yatırarasan 2 ders....

stonhand ' Alıntı:
Dayanamadım benimle beraber sınava arkadaşıma hocaya mail attırdım ama sinir stres olurum diye kendim atmadım.
Arkadaşıma tembihledim ve elemanın attığı mail örneğini banada gönderdi içinde saygı , sevgi, hürmet , pohpohlama, bilumum yalakalık, artık hocanın ego tatmini için ne ararsanız var ve sorular
1 : SMMM yeterlilik komisyondan ayrıldınızmı, mart sınavını sizmi hazırlayacaksınız ?
2: 2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınav kağıtlarını okumayı bitirdinizmi ve başarı oranı geçen sınavdaki %8 gibi düşük bir rakammı

Bakalım ne cevap gelecek, arkadaşla iddaya girdim oğlum, seni dumur edecek en alakası cevap gelecek dedim eleman yok diyor bu üslupla kime soru sorsam adam gibi cevap verir dedi. Bakalım dumur edecek cevap gelirse 1 yemek kazanıyorum yok normal gelirse 1 yemek arkadaşa feda olsun :)

cevap geldimi acaba merak ettimde :) :) :) :)

nevermind ' Alıntı:
nevermind ' Alıntı:
8 temmuz 2007 finansal muhasebe sınavı 3.soru
"arsa satmış1/3 nakit kalanını daha sonra tahsil edecek" demiş.

burda 127 kullanmış (kalanı için) 120 de kullansak olur mu=?**

?????????

127 uygundur orda 120 olmaz çünkü mal satışından doğan bir alacak değil

ececan ' Alıntı:
stonhand ' Alıntı:
Dayanamadım benimle beraber sınava arkadaşıma hocaya mail attırdım ama sinir stres olurum diye kendim atmadım.
Arkadaşıma tembihledim ve elemanın attığı mail örneğini banada gönderdi içinde saygı , sevgi, hürmet , pohpohlama, bilumum yalakalık, artık hocanın ego tatmini için ne ararsanız var ve sorular
1 : SMMM yeterlilik komisyondan ayrıldınızmı, mart sınavını sizmi hazırlayacaksınız ?
2: 2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınav kağıtlarını okumayı bitirdinizmi ve başarı oranı geçen sınavdaki %8 gibi düşük bir rakammı

Bakalım ne cevap gelecek, arkadaşla iddaya girdim oğlum, seni dumur edecek en alakası cevap gelecek dedim eleman yok diyor bu üslupla kime soru sorsam adam gibi cevap verir dedi. Bakalım dumur edecek cevap gelirse 1 yemek kazanıyorum yok normal gelirse 1 yemek arkadaşa feda olsun :)

cevap geldimi acaba merak ettimde :) :) :) :)

merak etme sen bu sorduğun sorularla bi kere bi güzel azar işitmeyi hakkettin gibime geliyor. hoca napçan kınamı yakçan yoksa zilmi takıp oynucan diye sorarsa hiç şaşma ;D

mrb arkadaşlar,
19 Aralık 2010 Pazar (2010/3. Dönem) özel smmm çok komik sorular yorum sizlerin...

Soru 1- ?A? işletmesi, 30.000 TL?lik mal satın almış, KDV?si nakden ödenmiştir. Mal bedelinin yarısı
için alacak senedi ciro edilmiş, diğer yarısı için de bono düzenlenmiştir. (KDV oranı % 10)
Soru 2- ?A? işletmesi, satın aldığı malın taşınması ve sigortası için 800 TL +KDV tutarlı çek keşide
etmiştir. (KDV oranı % 10)
Soru 3- ?B? işletmesi, satmış olduğu malın alıcı işletmeye teslimi için 1.000 TL +KDV taşıma giderini
banka hesabından EFT ile ödemiştir. (KDV oranı % 10)
Soru 4- ?C? işletmesi, su baskını nedeniyle 5.000 TL?lik demirbaşın kullanılamaz hale geldiğini tespit
etmiştir. Su baskını tarihinde, demirbaşların 1.000 TL?lik kısmı itfa edilmiş durumdadır. Sigortalı
olan demirbaşlar için 4.500 TL sigorta tazminatı tahakkuk ettirildiği bilgisi alınmıştır.
Soru 5- ?D? işletmesinde, gün sonu yapılan kasa sayımında; 250 TL noksanlık olduğu saptanmıştır.
Soru 6- ?E? işletmesinde ay sonu itibariyle; ?190 Devreden KDV? hesabının borcunda 6.000 TL,
?191 İndirilecek KDV? hesabının borcunda 4.000 TL ve ?391 Hesaplanan KDV? hesabının alacağında
12.000 TL olduğu belirlenmiştir.
Soru 7- ?F? işletmesinde, ay sonunda; 15.000 TL brüt personel ücreti tahakkuk etmiştir. Tahakkuka
ilişkin; vergiler 2.300 TL, SSK işçi payı 2.100 TL ve işveren payı 2.900 TL?dir.
8. ?G? işletmesi demirbaşlar için 7.000 TL?lik amortisman hesaplamıştır.
9. ?H? işletmesinde, dönem sonunda yapılan sayımda; işletmede 27.300 TL?lik mal mevcudu
olduğu saptanmıştır. Ticari Mallar Hesabının borç bakiyesi 41.800 TL?dir.

10. Aşağıdaki ifadelerin doğru ya da yanlış olduğunu, ilgili kutucuğa ?X? işareti koyarak belirtiniz.

1.Dönen varlıklar ana hesap grubu; nakit olarak elde ve bankada tutulan varlıklar ile normal koşullarda en fazla bir yıl veya işletmenin normal faaliyet dönemi içinde paraya çevrilmesi veya tüketilmesi öngörülen varlık unsurlarını kapsar.
2.İhtiyatlılık kavramı gereği, bir alacağın tahsilinin şüpheli hale gelmesi durumunda, alacağın şüpheli görülen kısmı için ?karşılık? ayrılır.
3.İşletmenin gelir ve giderlerini toplayan, bunların büyüklükleri hakkında bilgi veren hesaplar ?Nazım Hesaplar? olarak adlandırılır.
4.Birikmiş amortismanlar, bilançonun aktifinde ilgili duran varlıktan düşülmek suretiyle gösterilir. Böylece; duran varlık, bilançoda net değeri ile görünür.
5.Kanuni süresi içinde ödenmeyen vergi ve yükümlülükler ile erteleme ve taksitlendirme işlemine tabi tutulmuş vergi ve yükümlülüklerin izlendiği hesap ?360 ÖDENECEK VERGİ ve FONLAR HESABI?dır..

açıklandığı zaman bakmıştım merak ettiğim konu sorularıda mı ys.hazırladı eğer öyleyse satılan bir malın nakliyesi için bu sınvda 760 hs.nı kullanmış ama mart/2010 sınavında satlan malın nakliyesi için 612 hs.nı kullanmış hangisi doğru

760 kulanılmış ark...
ys hazırlamıyor kdv de %10 sabıt denılmış zaten

bu sorular için tesmere el insaf diyorum !! yılların muhasebecilerine bu şekilde sorular soruluyorda bizim gibi mesleğe yenı atılacak smmm lere 10 takla atırlıyor nedır bunun mantığı nedır yanı özel smmm ler dah fazlamı para ödüyor nedir yani bunu hangi akıl mantık kabul eder yani bu kadarıda olmaz hakların eşitliği ilkesi gereği bu sorulardan yola çıkarak bile anayasal suç işleniyor diye sırf gıcıklık olsun dava bile açılabilir

buka ' Alıntı:
760 kulanılmış ark...
ys hazırlamıyor kdv de %10 sabıt denılmış zaten

bu sorular için tesmere el insaf diyorum !! yılların muhasebecilerine bu şekilde sorular soruluyorda bizim gibi mesleğe yenı atılacak smmm lere 10 takla atırlıyor nedır bunun mantığı nedır yanı özel smmm ler dah fazlamı para ödüyor nedir yani bunu hangi akıl mantık kabul eder yani bu kadarıda olmaz hakların eşitliği ilkesi gereği bu sorulardan yola çıkarak bile anayasal suç işleniyor diye sırf gıcıklık olsun dava bile açılabilir

19 Eylülde yapılan Özel SMMM sınavını YS hazırlamış. Açılış bilançosunda imzası olan ? var :)

Ama son dönem de açılış verilmemiş.

Gıcıklığına değil de gerçekten dava açmak lazım. Bu nedir yaa sonuçta aynı belgeyi vermiyorlarmı? Mantıklı bakarsan eğer onların soruları ile bize sordukları soruların tam tersi olması lazım dediğin gibi, biz stajer adaylarıyız.

özel smmm lere zor sormaları sözkonusu değil bu defa sm başvurmaz, geçemezlerse eee bu defa para kazanamayacaklar yanı tamamen rant tekel başkada bişey değil

Buyrun arkadaşlar;(Ayrı başlık açmama rağmen pek cevap veren olmadı. Muhakkak, doğru ya da yanlış bir cevabınız vardır. Yardımlarınızı bekliyorum. Sınavda böyle bir soru gelirse, şaşırmayalım. Çünkü temmuz sınavında önce oda kursunda hocaya sınavdan 1 hafta önce akredetif kredilerinin-ithalat muhasebe kaydını yapalım dedim. Hoca bu sınav o kadar zor değil, gelmez o tarz soru dedi.

Temmuz sınavında ithalat kredisiyle ilgili-Japonya'dan:) bir soru gelmişti:)

..'nın sevebileceği bir kur farkı sorusu:

İşletme yaptığı satış sonrası 12.10.2010 tarihinde 20.000 ? almış ve muhtelif tarihlerde 15.000 ?'yu TL'ye çevirmiştir. 31.12.2010 tarihinde yapılan kasa sayımında kasa 4.900 ? olduğu saptanmıştır.(12.10.2007 tarihindeki kur 1,70 TL; 31.12.2010 tarihindeki kur 1,75 TL'dir.)

İstenenler:

a.) Ortaya çıkan kasa farkı ile ilgili olarak yapılması gereken yevmiye kaydını yapınız.
b.) İşletmenin yıl sonu değerleme(Envanter) işlemiyle ilgili olarak yapması gereken yevmiye kaydını yapınız.

atellia ' Alıntı:
Buyrun arkadaşlar;(Ayrı başlık açmama rağmen pek cevap veren olmadı. Muhakkak, doğru ya da yanlış bir cevabınız vardır. Yardımlarınızı bekliyorum. Sınavda böyle bir soru gelirse, şaşırmayalım. Çünkü temmuz sınavında önce oda kursunda hocaya sınavdan 1 hafta önce akredetif kredilerinin-ithalat muhasebe kaydını yapalım dedim. Hoca bu sınav o kadar zor değil, gelmez o tarz soru dedi.

Temmuz sınavında ithalat kredisiyle ilgili-Japonya'dan:) bir soru gelmişti:)

..'nın sevebileceği bir kur farkı sorusu:

İşletme yaptığı satış sonrası 12.10.2010 tarihinde 20.000 ? almış ve muhtelif tarihlerde 15.000 ?'yu TL'ye çevirmiştir. 31.12.2010 tarihinde yapılan kasa sayımında kasa 4.900 ? olduğu saptanmıştır.(12.10.2007 tarihindeki kur 1,70 TL; 31.12.2010 tarihindeki kur 1,75 TL'dir.)
8330
İstenenler:

a.) Ortaya çıkan kasa farkı ile ilgili olarak yapılması gereken yevmiye kaydını yapınız.
b.) İşletmenin yıl sonu değerleme(Envanter) işlemiyle ilgili olarak yapması gereken yevmiye kaydını yapınız.

a)------------------31/12--------------------------------
197.175
100.175
--------------------31,12------------------------------
689. 175
197. 175
-----------------------//------------------------------
b)---------------------31,12-------------------------
100. 245
646. 245
-----------------------//----------------------------

soru= şirket iş dünyası ile ilgli bir derginin gelecek yılki ilk sayısıda çıkmak üzere 1000 liralık reklam vermiştir.reklamla ilgili sözleşme bu yıl imzalanmış sözleşmeye ilişik olara da 1000 liralık da bir bono imzalayıp dergiye göndermiştir..

ark.kaydı yapar mısınız??*

180.GAAG 1.000 (B)
191.KDV 180 (B)
321.BS 1.180 (A)

dönemsellik ilkesi gereğince cari dönem ile ilgili olmayan gelir ve giderler tahhakkuk kaydı ile yansılıtılır ilan gideride gelecek yılla ilgili olduğundan 180 hesba kayıt yapılır ilgili döneme girlidiğinde de 180 hesap kapatılarak ilgili gider hesabına kayıt yapılır.

Olayda ortada fatura yoksa, kdv indirimi mümkün değildir. Hangi hesapta takip edileceğini tartışmak gerekir.

İSLAM ÇANKAYA da cevap
180 1000
381 1000

tesmerin kitabında ise
180 2000
381 2000

her iki cevap da düzenlenen "bono" havada kalmıyor mu neden onun kaydı yok??
tesmerin cevabında 180nin içine atmış sanki..bir yandan da 1000 tlilik reklam gideri için bono imzalıyor...açıkçası kafam karıştı...

nevermind ' Alıntı:
İSLAM ÇANKAYA da cevap
180 1000
381 1000

tesmerin kitabında ise
180 2000
381 2000

her iki cevap da düzenlenen "bono" havada kalmıyor mu neden onun kaydı yok??
tesmerin cevabında 180nin içine atmış sanki..bir yandan da 1000 tlilik reklam gideri için bono imzalıyor...açıkçası kafam karıştı...
firmaya ödeme yapılmışsa 381 olması imkansız soruda bono verilmiştir diyor. eğer fatura yok sözleşmeye dayalı olarak bono verilmişse elbette kdv indirimi olmaz ben faturada kesildiğini varsyarak kayıt yaptım (1000 tl+kdv)

fikir almak istedim herkesten ama pek bir cevap gelmedi :) böyle bir soru gelirse aynen bu cevabı yaparım ben de..