Mart 2014 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair

bende hızlı okumaktan senin aynını yapmışım maliyetten sürenin azlığı kontrol etmeme imkan vermedi...(( üçünü ikisine dağıttım okuyunca gülecekler ... doğal olarak b ve d istekleri yanlış çıkmış.... birinci soru fifo stok kartı ile beraber doğru 1. dağıtım tam doğru... geçermiyiz ne dersin..((

Arkadaşlar, DEHA nın sitesinde işçilik kaydı yanlış çözülmüş dikkatlerinizi çekmek istedim. Soruda açıkça belirtilmiş. Ücret kesintileri ENDİREKT İŞÇİLİK( 730) olarak alınacak diye. Fakat çözümde DİREKT İŞÇİLİK (720 ) olarak almışlar.

Son düzenleme:
:( sizinle aynı durumdayız neva .. ne yazmışsanız aynen katılıyorum. nerelerde ne gibi hatalar yaptınız ?[/QUOTEi
ilk sorum hatalı, fifoyu açıklamalı yaptım sonuç doğru fakat stok kartı yok, ilk dağıtımı yaptım tabloda göstermedim , sadece amortisman ve faydaya bakarak ikinci dağıtımı yaptım :( işçilik kaydıda yanlış.. Geçmem imkansız gibi

arkadaşlar öncelikle hepimize geçmiş olsun.
ben vergi hukukunda gelir vergisi matrahını 410.000 buldum. o soru doğru.ikmalen tarh ile resen tarhıda 1 cümle açıkladım, istisnalarada açıklama yapmadan karışık ortaya 6-7 istisna yazdım, tanımlarada allah ne verdiyse yardırdım ama onlardan tutan yok.umut dünyası işte, bekliyorum bende 20 mayısı... geçersek ne ala :)

bende hızlı okumaktan senin aynını yapmışım maliyetten sürenin azlığı kontrol etmeme imkan vermedi...(( üçünü ikisine dağıttım okuyunca gülecekler ... doğal olarak b ve d istekleri yanlış çıkmış.... birinci soru fifo stok kartı ile beraber doğru 1. dağıtım tam doğru... geçermiyiz ne dersin..((

geçeriz geçer en kötü 60 alırız.. fifoya 10 yevmiye kaydına 360 alrımız 361 doğru 5 verse 1 dağıtım doru ve gider dağıtım tabosu doğru 20 puan verse 65 yapar hadi 60 versin:))) hadi 50 olsun geçeriz dert etme

Benim de 1.sorumda sadece finansman gid.ni faaliyete attim orada hatam var.yari puanimi gotururmu bilmiyrm.2.sorudada iscilikleri isci ucretleriyle carpmadm sizin gibi.yani 2. Dagitimim da hatali gecermiyim bilmiyrm

özgür istanbul arkadaşım, maliyette ben de seninle aynı hatayı yapmışım. İşçilik ücretlerini işçi sayılarıyla çarpmamışım. Benim de tek hatam bu; buna göre ikinci dağıtımları yaptım.
Hatta 33556 gibi bir tutar buldum. İlk sorum doğru. İnşallah sırf işçilik yüzünden tüm soruyu yanlış kabul etmezler. Bu kadar kolay soruda nasıl böyle hata yaptım hala kendime kızıyorum.

arepol arkadaşım , Soru da 1500TL / işçi diyor altta toplam da yazmış işareti / bölü diye algıladık doğal olarak. Soruyu sorarken bunu düşünmeleri gerekir belki benim son hakkım dosyam yanacak bu dikkatsizlikleri yüzünden .Bence bizde suç yok. Soruyu hazırlayanda suç. İnşallah bu basit hata ile kalmayız. Hatta tam puan vermeleri gerekir bence.

:( sizinle aynı durumdayız neva .. ne yazmışsanız aynen katılıyorum. nerelerde ne gibi hatalar yaptınız ?[/QUOTEi
ilk sorum hatalı, fifoyu açıklamalı yaptım sonuç doğru fakat stok kartı yok, ilk dağıtımı yaptım tabloda göstermedim , sadece amortisman ve faydaya bakarak ikinci dağıtımı yaptım :( işçilik kaydıda yanlış.. Geçmem imkansız gibi

üzülme kardeşim Allah hayırlısını verir inşaallah

TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ
STAJ VE SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDAKİ
UYGULAMA YÖNERGESİ

13- Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavları
Staj bitiminde sınava katılabilmek için başvuruda bulunacak adayların, sınav son başvuru tarihi itibariyle stajlarını süre yönüyle tamamlanmış olması gereklidir. Sınav takvimi her yılın Aralık ayı içerisinde TESMER'in TESMER Temel Eğitim ve Staj Merkezi internet adresinde ve TEOS'da ilan edilir.
Sınava katılan adaylar, ilk sınavda başarısız olmaları halinde sınav sonuçlarının ilan edildiği tarihten itibaren en çok iki yıl içinde, başarısız oldukları her dersten dört sınava daha girebilirler. Başarılı olmak için her sınav konusundan 100 üzerinden en az 50 (elli) puan alınması şartıyla, tüm sınav konularından alınan notların aritmetik ortalamasının en az 60 (altmış) olması gerekmektedir. Derslerin her birinden alınan en yüksek not, ortalama hesabında dikkate alınır. Yanında, gözetim ve denetiminde staj yapılan meslek mensubu tarafından verilen tezkiye notlarının ortalaması ayrı bir ders gibi ortalamaya dahil edilir.
Geçmiş olduğu bir dersten not yükseltmek amacıyla tekrar sınava katılan adayın bu dersten almış olduğu en yüksek not, ortalama hesabında dikkate alınır.
Sınava ilk defa katılmak üzere, başvuruda bulunmuş ancak sınava katılmamış adayların sınav süreleri başlar.
Bu sınav haklarını süresi içinde kullanmayanlar veya başarılı olamayanlar 2 yıl süreyle sınavlara alınmazlar.
İki yıllık süreyi dolduranlardan dileyenler yeniden tüm konuları kapsamak üzere, bu yönetmelik hükümlerine göre sınavlara katılabilirler.
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavlarına ilk defa sınava katılmak üzere başvuruda bulunanların, sınav konularının bir kısmına katılıp, bir kısmına katılmaması halinde bütün derslerden sınav süresi başlatılır, katılmadığı derslerden sınav hakları saklı kalır.
Sınav başvurusunda bulunup mazeretli ya da mazeretsiz her hangi bir nedenle sınava katılmayanların sınav bedelleri iade ve mahsup edilmez.

vergi
soru 1 birleşmeyi yazdım (tek cümle ile) diğerlerini salladım aklıma gelmedi:(
soru 2 ikmalen ve resen tarhiyatı yazdım.
soru 3 saçmaladım puan zor gibi:(
soru 4 de de istisnaları yazdım matrah olanları yazdım neden olacakları neden olmayacakları hakkında bilgi yazdım. Bakalım puan alabilirsem belki geçerim:([/QUOTE]
blueaslan
Sen kesin geçtin bence vergiden öyle dıye düşünüyorum

arkadaşlar
bende vergıden sayısal soruya sadece gayrımenkul sermaye ıradı ıstısnasını yazdm gelır-gıder yaptım ama 150 000 ekledım 50 000 nın yüzde 17 stapajını aldım 11000/2=5500 dedım sonuçta matrah 663700 dedım toplamınada 773000 tl dedim.ıkmalen resen tarhıyatı yazdım.resen taktırı yazamadım. kdv ıstısnalarıda kvk tam bölünme kısmı bölünmeyı yazdım bırleşmeye ınfısah eden kurumun malvarlığını mevcut yada yenı kurulmuş kuruma geçirmesı dedım. onuda atarak yazdım yanı. ıflas yoluyla konkortada yada amme borçlusu borcunu ödedığınde sıkıntıya düşeceğini belırterek alacaklıya borcunu daha sonra ödeyeceğini belırterek borcunun ertelenmesını ıstemıştır dedım. gümrük vergısı ötv yede ıthal edılen malın teslım edılmesı,malın teslım edılmeden önce fatura ve benzerı vesıkalar verılmışse aynı mıktarla kalınmak şartıyla fatura ve benzerı vesıkalar düzenlenebılır, komısyoncular yada konsınyasyon vasıtasıyla malın alıcıya teslımı , su ,elektrık,gaz ,ısıtmasoğutma enerjı kullanım ve dağıtımlarda bunların bedellerının tahakkuk ettırılmesı dedım. ben bıle 50 alabılmek umuduyla yaşıyorsam sız haydı haydı gecersınız. üzülmeyın.
başarılar

vergi
soru 1 birleşmeyi yazdım (tek cümle ile) diğerlerini salladım aklıma gelmedi:(
soru 2 ikmalen ve resen tarhiyatı yazdım.
soru 3 saçmaladım puan zor gibi:(
soru 4 de de istisnaları yazdım matrah olanları yazdım neden olacakları neden olmayacakları hakkında bilgi yazdım. Bakalım puan alabilirsem belki geçerim:(
blueaslan
Sen kesin geçtin bence vergiden öyle dıye düşünüyorum[/QUOTE]

ağzından bal damlıyor valla keşke emin olabilsem bende bekliyoruz:)

TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ
STAJ VE SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDAKİ
UYGULAMA YÖNERGESİ

13- Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavları
Staj bitiminde sınava katılabilmek için başvuruda bulunacak adayların, sınav son başvuru tarihi itibariyle stajlarını süre yönüyle tamamlanmış olması gereklidir. Sınav takvimi her yılın Aralık ayı içerisinde TESMER'in TESMER Temel Eğitim ve Staj Merkezi internet adresinde ve TEOS'da ilan edilir.
Sınava katılan adaylar, ilk sınavda başarısız olmaları halinde sınav sonuçlarının ilan edildiği tarihten itibaren en çok iki yıl içinde, başarısız oldukları her dersten dört sınava daha girebilirler. Başarılı olmak için her sınav konusundan 100 üzerinden en az 50 (elli) puan alınması şartıyla, tüm sınav konularından alınan notların aritmetik ortalamasının en az 60 (altmış) olması gerekmektedir. Derslerin her birinden alınan en yüksek not, ortalama hesabında dikkate alınır. Yanında, gözetim ve denetiminde staj yapılan meslek mensubu tarafından verilen tezkiye notlarının ortalaması ayrı bir ders gibi ortalamaya dahil edilir.
Geçmiş olduğu bir dersten not yükseltmek amacıyla tekrar sınava katılan adayın bu dersten almış olduğu en yüksek not, ortalama hesabında dikkate alınır.
Sınava ilk defa katılmak üzere, başvuruda bulunmuş ancak sınava katılmamış adayların sınav süreleri başlar.
Bu sınav haklarını süresi içinde kullanmayanlar veya başarılı olamayanlar 2 yıl süreyle sınavlara alınmazlar.
İki yıllık süreyi dolduranlardan dileyenler yeniden tüm konuları kapsamak üzere, bu yönetmelik hükümlerine göre sınavlara katılabilirler.
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavlarına ilk defa sınava katılmak üzere başvuruda bulunanların, sınav konularının bir kısmına katılıp, bir kısmına katılmaması halinde bütün derslerden sınav süresi başlatılır, katılmadığı derslerden sınav hakları saklı kalır.
Sınav başvurusunda bulunup mazeretli ya da mazeretsiz her hangi bir nedenle sınava katılmayanların sınav bedelleri iade ve mahsup edilmez.

ilk girdiği sınavdan itibaren başlıyor o süre.son sınav hakkınıza bakın anlarsınız kaç hakkınız olduğunu