fonradar

Matrah Arttırmayan Düzeltme Beyannamesine Özel Usulsüzlük Cezası Hakkında !!!

maniac_lord

Katkı Sunan Üye
Üyelik
10 Ocak 2010
Mesajlar
227
Konum
İstanbul
Merhaba,

2012 yılına ait ötv beyannamemizde gtip numarası değişikliği yaptık, yani vergi ziyaı söz konusu değil, sadece bilgi değişikliği oldu. Buna istinadende damga vergisi çıktı ve bunuda ödedik. (beyannameyi verirken kss+dzt şeklinde düzeltme yaptık) Ancak sonradan vergi dairesi bize özel usulsüzlük tebliğ etti (58 tl) Nedendir acaba?
 
Bu işte bir yanlışlık var, Ba-Bs formu değil ki bu düzeltme beyannamesine özel usulsüzlük cezası kesilsin. Hem de 58.TL:confused:

Ceza ihbarnamesinde atıf yapılan madde hangisi?
 
3073-USCZ - 58 TL

54-352/2-4 213 sayılı vuk 352/2-4 vergi kanunlarında yazılı bildirimlerin zamanında yapılmamış olması yazıyor.

Açıkçası ötv ile ilgilimi ondan emin değilim, ama eski beyannameleri kontrol ettim bir sorun yok gibi görünüyor, babs olabilirmi?
 
Tamam şimdi anlaşıldı. Size kesilen ceza VUK md.352/II-4, yani özel usulsüzlük değil, II.derece usulsüzlük cezası kesilmiş.

Her hangi bir bildirimi zamanında yapmamışsınız. Zira matrah arttırıcı etkisi olmayan düzeltme beyannamelerinde VUK md.352/II-4'e göre değil, VUK md.352/II-7'ye göre ceza kesilir. Bu cezanın ÖTV beyannamesi ile bir ilgisi yok.
 
Düzeltme kdv beyannamelerinde damga vergisinden muaf seçeneğini hangi durumlarda işaretlemem gerekiyor. YAni bütün düzeltme beyannamelerinde mi bu seçeneği işaretleyeceğim yoksa belli şartları mı var?
 
Cevap yokmu arkadaşlar.Ben beyannameyi onaylarken damga vergisinden muaf seçeneğini seçtiğimde onay bekliyor diyor.Ama onaylanıp onaylanmadığını bilemiyorum. Bem muaf seçeneğini işaretleyip beyannameyi tahakkuk edersem, ileride damga vergisi muafiyeti onaylanmadı diye borç çıkmasını da istemem. Bu konuda bilgisi olan varmı?
 
Damga vergisinden muaf seçeneğini ancak matrahta değişilik olmaması koşulu ile muhtasar beyannamelerde kullanabilirsiniz.
 
Üst