Memurum Göreve İade Oldum Ama

Üyelik
10 Şub 2021
Mesajlar
2
Konum
Trabzon
Merhaba,

Siz değerli insanlardan bir yol danışmak istiyorum.

2014 yılında memurluğa atandım fakat bakanlık atamamı iptal etti. 2020 yılı kasım ayına kadar hukuk mücadelemi verdim. Şimdi göreve döndüm. Geçmişe dönük alacaklarımı kurumum ödedi fakat açıkta bulunduğum sürece özelde bir çok işte bodrolu olarak çalıştığım için kazandığım tutarlar kesildi.

Özelde çalışırken bodromdan zaten vergiler kesiliyordu ve şimdi 2014-2020 yılları için devlette tekrar kesinti yaparak geçmişşe dönük ödeme yaptı.

Böylece iki kere iki bodro üzerinden vergilendirilmiş oldum acaba bunu iade alabilir miyim ? İade alabilmem için muhasebeciye mi gitmem gerekiyor ?

yanıtlarınız için teşekkür ederim.
 
Sayin shiftman

Size yapilan ucret odemelerinden kesilen G.V nihai vergileme oldugu icin vergiler iade olmaz.
 
Mükerrer vergilendirme olarak görmeyin, farklı yerlerden ücret kazanıyorsanız hepsinin ayrı ayrı vergisi ödemek zorundasınız. Hatta 2 ve üzerinde farklı yerlerde çalıştıysanız yıllık gelir vergisi verme şartınız bile oluşabilir.
 
fakat burada iki farklı iş verende çalışma söz konusu değil. Burda söz konusu olan şudur. 2014 yılında memur olarak atamamı iptal eden kurum yüzünden memurluğum elimden alındı. Mahkeme boyunca aç kalamayacağım için sgklı bir şekilde çalıştım. Şimdi mahkeme kararıyla döndüm ve geçmişe dönük SGK 4a kayıtlarım silindi yerine 4c yeni kayıtlar yapıldı ve ben sgk'dan bu silinen günlerin iadesini aldım. Anayasanın 125 maddesi gereği bakanlık bana ödeme yaptı fakat parayı özelde çalıştığım kısmı düşerek öderken vergiyi sanki hiç düşme yapmamış gibi kesmiş. Bu bakımdan vergilendirmede çift olmuyor mu ?
 
Üst