Merkezi Belize Olan Şirketin Türkiye Banka Hesabı Açması

Üyelik
27 Kas 2020
Mesajlar
2
Konum
İzmir
Merhaba.Yakın zamanda Belize'de bir offshore holding şirket kuracağım.Banka hesaplarını sadece Türkiye'de açmayı düşünüyorum.Yatırım ağırlıklı olarak Türkiye'de olacak.Elde edilen kârlar Türkiye'de ki holding'in banka hesabına yatacak.Gürcistan'da ki şirketimi holding şirketine devredeceğim.Türkiye'de bir şirket daha açmayı düşünüyorum.Öğrenmek istediğim Türkiye'de ki olası yatırımlarım yabancı yatırımcılar için teşviklerden yararlanabilir mi?Vergilendirme nasıl olur?Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.
 
Sayin ferhatkorkmaz

Türkiye'de ki olası yatırımlarım yabancı yatırımcılar için teşviklerden yararlanabilir mi?

Türkiye'de ki olası yatırımlarım yabancı yatırımcılar için teşviklerden yararlanabilirsiniz. Zira Tesvik yerli ve yabanci ayni. (Baska yararlanmayi dusundugunuz tesvik varsa yazin tartisalim)

Vergilendirme nasıl olur?

Tesviklerde her zaman vergi, kdv, harc v.b istisnalar mevcuttur. ( ornegin indirimli kurumlar vergisi, makine , cihaz alimlarinda kdv tesviki v.b
 
Başka yararlanmayı düşündüğüm teşvik yok.Banka hesaplarım Türkiye'de olduğu için herhangi bir olumsuzluk söz konusu olur mu diye düşündüm.Sadece kayıtlı olduğum yargı bölgesi Belize olacak.Bütün operasyonel yönetim Türkiye'den gerçekleşecek.Yardımınız için teşekkür ederim.
 
Üst