Mersis No Hk.

Üyelik
31 Tem 2013
Mesajlar
26
Konum
istanbul
iyi günler,

Öteden berri (1998) market işi ile iştigal eden Gerçek Kişinin Esnaf Sicil Memurluğuna kaydı vardır. Ayrıca kat karşılığı inşaat işi yapan adi ortaklık firması kurup (2013) Ticaret Siciline kaydolmuştur. Bilindiği gibi TTK' na göre tacir sayılması hâlinde ve 455 sıra nolu VUK genel tebliğine istinaden ödeme kaydedici cihazlarına Mersis/Tic.Sic. numarasını yazma zorunluluğu getirilmiştir. (Yanlışım var ise üstadlar af buyurun)

Sorum şu; kişi Marketinde kullandığı ÖKC' lara, Adi Ortaklık firmasını kurarak elde ettiği Mersis Numarasını yazabilir mi?
 
Son düzenleme:
Sadece yorum yapabilirim. Kat karşılığı inşaat işi yapan adi ortaklık firmasının hasılatları için yazar kasayı kullanmayacağınıza göre oraya ortaklıkla ilgili Mersis numarası yazılmamalı. Mersis numaraları genellikle kişiye değil, işletmeye verilmiş numaralar. Dolayısı ile Merkezi Sicil Sistemine kayıtlı olmayan bir işletmenin evraklarında başka bir işletmenin bilgileri olmamalı. Yine bence, kanunda sayılan tanımlamalar kişiye özel değil, kuruluşa, kuruma veya işletmeye verilmektedir. Market işinde ÖKC'nin sahibi market işletmesidir. O da sadece esnaf sicile kayıtlı ise üzerinde herhangi bir Mersis numarası olmamalıdır.
 
Ayrı ayrı yapılabildiğini biliyorum, ama soruda sanki bir tek mersis numarası alınmış gibi geldi.
 

Benzer konular

Üst