fonradar

Mersis Üzerinden Tek Ortaklı Limited Şirket Kuruluşu

Tahsin Kurt

Fenomen Üye
Platin Üye
Üyelik
5 Nis 2007
Mesajlar
9,713
Konum
İstanbul
Selamlar arkadaşlar.
Şirket kuruluşu hazırlığındayım.Unvanı kaydetme konusunda tereddüte düştüm.Ekrandaki hazır unvan eklentileri dışında kendi sektörümü nasıl eklemem gerektğini anlayamadım.Sistem üzerinden şirket kuruluş yapan arkadaşlarım varsa yardım için irtibata geçmek isterim.
Örneğin unvan kısmında xxxx inşaat ve yapı malzemeleri sanayi ticaret limited şirketi unvanını sisteme nasıl tanıtabilirim.hazırlanmış örnek videolarda hep kısa ve kayıtlı sektörler arasından seçimler yapılmış.Kendi unvanımızı buraya nasıl ekleyeceğiz.
yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler
Saygılar
 
Merhaba Tahsin Bey, işlemler aşağıdaki gibi yapılıyor diye biliyorum. Buradan denediniz mi?

Yardımcı olması dileğiyle.

Yeni Şirket Başvuru işlemleri (LTD için) ;
Mersis Modülü - Tescil Başvuru Alt sekmesi - Yeni Şirket Kuruluş İşlemleri Linkini Tıklayınız.
Kuruluş Başvuru ekranında bilgiler dolduruluyor.
Yine aynı ekranda Şirket Ortağı sekmesinden "Gerçek Kişi Ortak" ekle linki tıklayınız. Kimlik no girip "kps" den al dediğinizde bilgiler otomatik geliyor.
Hemen altında yer alan Şirket Ünvanı Sekmesinde "Yeni Şirket Ünvanı Belirle" linkinde ünvanın belirlenmesi linki geliyor. Oradan ünvan belirliyorsunuz. Daha sonra Ünvan uygun ise rezerv et butonuyla 15 Gün rezerv ediliyor.
 
Sayın Kubra.Ay selamlar

Bilgi için tşk.ediyorum.Sorumu sanıyorum eksik anlattım.Belirttiğiniz bölümlerde mutabığız.Unvanı belirtme konusunda tereddüte düştüm.Kısaca şöyle sorayım..
Unvan kısmına TAHSİN KURT ÜTÜ PAKET TEKSTİL SANAYİ TİC.LTD.ŞTİ. unvanını nasıl yerleştireceğim.
Saygılar
 
Selamlar
Unvanı rezerv ettim arkadaşlar.Şu an için sorun yok görünüyor.Devamında sorun yaşarsam sizlerle paylaşırım.
 
merhabalar ilk kez ltd şirket kuracağım. yalnız mersisten bu işlemi yapak için ltd açılış yapmak isteyen kişi mutlaka e imza mı almalı. yani mersise kayıt olan herkes bir ltd şirket kuruluş işlemini yapamazmı . herkesten kastım smmm. yoksa kişi önce e imza alacak sonra mı açılış işlemleri yapılacak.
 
teşekkürler Tahsin bey. Ltd. Şirkette bir sorunum daha var. Hisse devri ile ilgili. 2 Ortaklı bir Ltd Şirket karar alıp noterden onaylatıp üçüncü bir şahsa hisseleri devretmişler. bu işlem henüz 1 aylık sürede dolmadığı için Tic.Sicile bildirilmedi. Hisseyi devralan Ltd. İn sahibi olan başka bir şahsa devredecek ve ben 2 devir işlemini birlikte nasıl ticaret sicile bildirmeliyim. takıldığım yer. ilk karar ticarete bildirilmeden noter ikinci devri yaparmı. sonrasında bu iki karar ve talepname ticarete tek dilekçe ile mi bildirilir.
 
Üst