Mesai saati.

Üyelik
14 Ocak 2010
Mesajlar
4
merhaba daha öncede bu konu ile ilgili bir mevzu paylaşmıştım.
kurumum yöneticileri derki biz yönetim kurulunda toplantı yaptık mesailerinizi 1..katı ile hasaplayacağız 1.5 katı diye birşey yok.bizim çalışma süremiz ise haftalık 45 saat üzeri kanunen 1.5 saat olan ödeme prosüdürünü yönetim değiştirebilirmi teşekkür ederim.
 
Ynt: mesai saati

Yönetiminiz 1 Katı derken ne kast ediyor sahi.. Bir kişi mesaide kaldığı saatte örn: 1 saatlik ücreti 50 TL ile 75 TL alır. 1 katı derken mesai vermeyeceğiz normal çalışma ücretini mi vereceğiz diyorlar. Yoksa 50 TL mesai ücreti verecekler 100 TL mi alacak işçi... Mümkünse onlar karar almasınlar zira bence karar alamıyolar. TURKO nun dediği gibi azaltma yönünde bir karar alamazlar.
 
Ynt: Mesai saati.

yani yönetim diyorki 50.ise 50 --100 ise yüz 1.5 katı diye bir şey yok diyorlar. yönetmelik yazısını çıkarmamıza rağmen aynı tavıra devam ediyorlar.
 
Ynt: Mesai saati.

çalışanlar için kabul etmeme haklı nedenle çıkış veya işverenden talep hakkı saklıdır
eğer işçiler sonradan talep ederlerse tüm ssk bildirgeleri değişecek ve cezalar gelir bunun için işvereni uyarın
 
Ynt: Mesai saati.

fazla çalışma için ek bir ücret vermicekler yani :))) Böyle bir karar vermişler :)) Dedim gibi onlar karar vermesin veremiyorlar. Bu yaptıkları yasal değil. Yönetim bi gün işçileri öldürelim diye karar alabilir. Kanun felan önemli değil ceza almazlar. nede olsa kararları var :))))
 
Ynt: Mesai saati.

çok gaddar bazı işverenler , allah işçinin yardımcısı olsun ne diyim , o kadar çok hakları yeniyor ki çoğu işçinin aslında , ama ne çare yine de herkes sesini çıkarmadan çalışmaya devam ediyor.
 
Ynt: Mesai saati.

işçiler dua etsin mesai veriyor çoğu işveren mesai nin m sinden bahsetmiyor işine gelirse diyor
 
Ynt: Mesai saati.

APAÇİ ' Alıntı:
işçiler dua etsin mesai veriyor çoğu işveren mesai nin m sinden bahsetmiyor işine gelirse diyor
Bu cevabı kabul edebilmek mümkün değil sn.zindan.
Ücret ödemesinin ne şekilde yapılabileceği iş kanununda belirtilmiş, sevap kazandırma da belirtilen ödeme şekillerinden biri değil bildiğim kadarıyla.
 
Ynt: Mesai saati.

"Kurt dumanlı havayı gözler" diye bir atasözümüz vardır. Maalesef son zamanlarda bir çok işveren krizi bahane ederek veya işsizliğin çok fazla olmasından kaynaklanan durumu kötüye kullanarak çalışanlarının haklarını vermemektedirler. Ayrıca yasalarımız da çalışanları yeterince koruyamadığı için çalışanlar, işverenlerin şartlarını kabul etmek zorunda kalıyor.
 

Benzer konular

Üst