fonradar

Mesai Sonrası Alınan İşgöremezlik Belgesi Hakkında

Üyelik
26 Haz 2012
Mesajlar
25
Konum
izmir
Arkadaşlar kişi çalıştığı gün mesaisini bitiriyor sonra gidiyor doktordan aynı günden başlayan rapor alıyor.elime gelen rapor başlangıç tarihinde kişi çalıştı fakat bende bunu girmek zorundayım.çözüm nedir sizce yani doktor raporu ertesi güne atmıyor meduladan çıkarttım değiştiremem diyor bu durumda ne yapılabilir ?
 
Kişiyi eksik göstermeyin çünkü o gün gelmiş çalışmış hakkını yemiş olursunuz.Normal yine 30 gün gösterin bordroda.Yanlız aylık bildirgeyi gönderirken "istirahat sürelerinde çalışmamıştır" kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.
 
teşekkür ederim ancak kişi raporunun sadece başladığı gün çalışmış yani sonraki günler istirahatli bu durumda vizite girişini nasıl yapıcaz . örnek rapor 25.05.2014/30.05.2014 arasıyken 25inde çalıştı bu kişi.biz rapor girişini hangi tarihlere girmeliyiz sizce ?
 
25/05/2014 başlangıç 31/05/2014 iş başı dersek raporu, işçinin toplam 6 gün eksiği vardır. lakin 25'inde çalışması var ise o gün eksik bildirilmeden 5 gün 01-istirahat kodu ile bildirim yapılabilir. Bu şekilde istirahat sürelerinde çalışmamıştır kutucuğunun işaretlenmesine gerek olmadığını düşünüyorum. Ayrıca rapor manuel ortamda değil elektronik ortamda sisteminize düşer ise zaten rapor tarihleri kendisi gelecektir. Manuel ortamda girecekseniz de raporun üzerinde yazan başlangıç tarihini yani 25/05/2014 tarihini dikkate alarak sisteme işleyiniz. Saygılarımla.
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Üst