Mesleğini Sevenler Lütfen Buraya

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sardogan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar ben stajımın sonuna gelmiş bi stajer olarak artık olumsuz yorumlarlardan usandım.Ya hiç mi bu mesleği seven bi meslektaşım yok.Arkadaşlarımın çoğu daha mesleğe başlamadan mesleğin olumsuzluklarından bahsediyorlar.Ya bu şekilde nereye varılmak istendiğini de anlamış değilim.
Düşünün lütfen eğer mesleğe daha başlamadan zorluklarla karşılaşmadan şikayetle bu işe başlarsak nasıl yapacağız bu işi veya nasıl başarılı olacağız.Sevmediğin bir işle ömür geçer mi?Hergün şikayet ederek kızarak eleştirerek.Yapmayın lütfen arkadaslar.Bu mesleği seven insanların olduguna eminim ve sizlerin görüşlerini bekliyorum.Hayat bile ona nasıl baktıgınıza bağlıdır.Eğer hayata olumlu bakarsanız hayat size size istediklerinizi verir.Bu karamsarlıkla hiçbir yere varamayız...

Ynt: Mesleğini Sevenler Lütfen Buraya

ben mesleğimi seviyorum. onca olumsuzluğa rağmen seviyorum. Allah'a şükürler olsun ki bir mesleğimiz var.(altın bilezik)

bende seviyorum mesleğimi ama bu meslek erkenden götürür

Mesleğimizi seviyoruz sevmesine de ah şu abuk sabuk davranan kurumlar da olmasa.

dwrn arkadasım 2. yılım evet yeni sayılırım ama sen yanlıs yere yazmıssın ben mesleğini sevenleri çağırmıştım buraya :)

ewet arkadaslar az sayıda da olsa katılanlara teşekkür ediyorum.ve bu sayının artmasını temenni ediyorum.
Amacım akıl vermek, hayat dersi vermek değil zaten bu meslekte olan insanlar fazlasıyla akıllı insanlar.Bu bi gerçek kimse de aksini ispat edemez bana.Yaptığımız iş birçok işkoluna göre daha fazla zeka,daha fazla kapasite isteyen bi iş.Benim diyen herkesin yapacağı bi iş değil.Hal böyleyken bizde bize verilmesi gereken önemi öncelikle kendimiz vermeliyiz ki başkalarından da bekleyelim.Şikayet ederek hayıflanarak korkak insanlar gibi davranarak zaten bişekilde mesleğimizin sarsılmıs olan saygısını geri getiremeyiz.Özellikle genç meslektaşlarıma söylüyorum arkadaslar kendimize güvenelim,mesleğimizi sevelim,hakkımızı arayalım.Biz mesleğimize ne kadar saygı duyarsak etrafımızdaki insanlar bize daha fazla saygı duyacaklardır.Bu mesleği seçtik ve yaptığımız işin en iyisini yapalım.

Arkadaşlar lütfen okuyup geçmeyin.Herkes görüşlerini yazsın.Fikirlerimizi paylaşmalıyız.

arkadaşlar çocuk gibi... yapmayın Allah'ınızı severseniz ne öyle sevenler,sevmeyenler !!!! daha yararlı şeylerden konuşalım.....

ugursa arkadasım şikayetten yakınmaktan başka birşey olmayınca yorumlarda mecburen fikir paylaşımlarını bu işi isteyerek yapanlarla yapma gereğinden açtım bu konu başlığını.bence hiç çocukca değil.Öncelikle işini sevenler bi araya gelsin ki (işini seven kişi işini en iyi yapan kişidir.)paylaşımlarımızı öyle yapalım.Morale de ihtiyacımız var.

bnm arkadaşım 10 yıldır muhasebe işi yapıyor,mali müşavirdir kendisi,muhasebeyi sevmiyor,nefret ediyor,ama işinde bir numara ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Ya sizi anlamıyorum burda bu mesleğin sevilmemesi gerektiğini ispatlamaya mı çalışıyosunuz?? Tek iyimser ben miyim...Ne diyeyim bu başlığı açtığıma pişman etmeye başladınız beni.Siz bilirsiniz mesleğinizden nefret edin,yakınarak,şikayet ederek memnuniyetsiz şekilde icra edin,siz böyle sorunlu yaşamaya devam edin >:( >:( >:(

Biz de bu mesleğe severek girdik ve yine sevmek isteriz ama SSK, Maliye, Çalışma Bakanlığı ve Mükellefler izin vermiyor. Tek cezbeden tarafı sağladığı statü ve maddi yönü.. Yoksa yapılacak iş değil.

Burda şu hataya düşüyorsunuz.Bana mesleğinden şikayetçi olmayan bi kişi göstersenize.Varsa bile çok az.Polise sor ayrı yakınır avukata sor ayrı yakınır,hele en rahat meslek öğretmenlik onlar bile bi sürü sorun sıralarlar size.Demekki bu nasıl bakmak istediğimizle alakalı

mesleğimizi seviyoruz ama gerçekten zor bi meslek olduğuda tartışmasız iyi bi işimiz var ama ne yazıkki toplumda gereken saygı gösterilmiyor oysa smmm ünvanı alabilmekde enaz dokturluk ve avukatlık kadar zor söylermisiniz hangi meslekte 3 yıl staj zorunluluğu var 4 yıl okul bitiriyorsunuz ama yetmiyor

başakkoç arkadaşım evet aynı düşünceleri paylaşıyoruz.Benim bu başlığı açmamdaki amaç mesleğin sadece olumsuzluklarını yazan arkadaşlara karşı olumlu taraflarını gündeme getirmek.Bunu da bu meslekteki insanların (bende dahil) demoralize olmalarını engellemek amacıyla yapıyorum.

ewt zor bi meslek ruhsat almak için çile çekmek gerekiyor. mükellefler ayrı bi dert kurumlar ayrı bi dert ama biz severek yapmaazsak ne meslegimizden ne de hayatımızdan zevk alırız ben severek yapıyorum zorluklarla ugraşmayı da sevıyorum.ewt zor bi iş hemde cok zor ve sorunlu ama zevk almayı bilmek lazım galiba :)

Tabiki öncelikle biz sevmeliyiz mesleğimizi.Aslında sedece bizim meslekle alakalı değil bu durum genel olarak herkes mesleğinden şikayetçi.Bankacıya sor ayrı dert yanar,özel sektör ayrı,memuru ayrı...
Şöyle bir durum var ben iktisat mezunuyum ve bölümümle ilgili yapabileceğim en saygın işlerden birisini seçtiğimi düşünüyorum.Tamam zor, sorumluluk istiyor ama bi o kadar da saygın olduğunu düşünüyorum.Bu saygınlığı da biz ileriye taşımalıyız.Bunu da mesleğimizi severek,hakkını vererek yapabiliriz ancak.

Sayın sardoğan,
Bende mesleğimi seviyorum ama hep olumsuzluklarından zorluklarından bahsetmeyi tercih ederim. Amacım Zorluklarından bahsedipte kariyer hedefleyen arkadaşları azda olsa pastadan uzaklaştırmak :):)

neyse şakaydı buu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...