Mesleğini Sevenler Lütfen Buraya

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sardogan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Mesleğini Sevenler Lütfen Buraya

Arkadaşlar .... Mesleğimizi Sevelim ..... Bu Mesleğe İnanana ve Bu Mesleğe Severek Yapana İyi bir Gelecek ve Kazanç Yolu Var ..... Kendi İşinizi Kurun ..... İnanmak Başarmanın Yarısıdır......

syn M.Gür
Bi an korktum neyseki şakaymış :) Sizce bu olumsuz yorumların altında böyle bişey yatıyor olabilir mi?

Gerçekler acıdır.

Geleceğin muhasebesi denetimdedir diye yazılmış.Bu 10 sene içinde büroların kalmaycağı anlamına mı geliyor,bu durumda,küçük ve orta işletmelerin defterlerini kim tutacak,bağımsız çalışan mali müşavirler aynı zamanda denetim yapamazlar mı ?

arkadaşlar şu bir gerçektir muhasebe departmanı patronların sevmediği tek departmandır. pazarlama elemanı çalışmasa dahi en fazla satış yapmaz bunun dışında bir maliyeti yokken muhasebe departmanı patronun gözünde herzaman nakit çıkışı gerektiren (vergiler) departmandır. bunu bu şekilde olmadığını biz biliriz ama hiç bir patron bilmez, dolayısıyla mesleğin zorluklarını sıkıntılarını ciddi bir şekilde hatta korku dolu cümlelerle çevremizdekilere anlatmamız bizim daha çok saygınlık kazanmamızı sağlıyor. Bu benim düşüncem.

Hımm... M.Gür arkadasım sence bu nedenle mi yanı onca yazılan olumsuz yazılar.Peki mesleğin başında olan insanların kırılan şevkleri,meslekten soğumaları v.s. buna değermi.Tamam zorluklarından bahsediliyor onu anlarım ama yok bu meslek adamı erken öldürür, akıl sağlığını alır,para kazanamazsın v.s. bunlara ne gerek var.Yani inanın okuduklarım,tanıdığım smmm lerin bana anlattıkları, daha mesleğe tam anlamıyla girmeden bırakmayı düşünmeme sebeb oldu.İnanın uykularım kaçmaya başladı.Acaba demeye basladım yoksa yanlış tercih mi diye.Oysa bu benim hayalimdeki meslekti.Sonra şu felsefeden yola çıkarak ''birileri sana birşeyi yapma diyorsa o işi yap,çünkü kimse senin iyiliğini istemez'' insanların olumsuz söylemleri beni daha çok kamçılamaya başladı.Bu başlığı açma sebebimde yaşadıklarımı meslektaşlarımla paylaşmak istememden.

Her mesleğin zor ve keyifli tarafları vardır. Bunu sanki sadece mali müşavirliğe özgü birşey gibi yorumamak çok hatalı kararlara sebeb olabilir. Ayrıca herkese aynı şey olacak diye de birşey yoktur.Kimisi çok çalışır, kimi daha az çalışır ama daha şanslıdır, kimi hazıra konar, kimi tırnakları ile kazır.
Lütfen meslek seçimlerinizde genelleme yapmayınız

sardogan ' Alıntı:
Hımm... M.Gür arkadasım sence bu nedenle mi yanı onca yazılan olumsuz yazılar.Peki mesleğin başında olan insanların kırılan şevkleri,meslekten soğumaları v.s. buna değermi.Tamam zorluklarından bahsediliyor onu anlarım ama yok bu meslek adamı erken öldürür, akıl sağlığını alır,para kazanamazsın v.s. bunlara ne gerek var.Yani inanın okuduklarım,tanıdığım smmm lerin bana anlattıkları, daha mesleğe tam anlamıyla girmeden bırakmayı düşünmeme sebeb oldu.İnanın uykularım kaçmaya başladı.Acaba demeye basladım yoksa yanlış tercih mi diye.Oysa bu benim hayalimdeki meslekti.Sonra şu felsefeden yola çıkarak ''birileri sana birşeyi yapma diyorsa o işi yap,çünkü kimse senin iyiliğini istemez'' insanların olumsuz söylemleri beni daha çok kamçılamaya başladı.Bu başlığı açma sebebimde yaşadıklarımı meslektaşlarımla paylaşmak istememden.

Amacım kimsenin şevkini kırmak değil amacım kimseye bu mesleği seçmeleri için çağrıda yapmakta değil. Erken öldürür konusu mübalağa olmakla birlikte akıl sağlığını alır stres basar gibi cümlecikler mesleğimiz için normal cümleler ama olumsuz cümleleri sizde benim gibi düşünmüyorsanız olumlu cümlelerini kullanabilirsiniz. Ama lütfen sokaktaki insanların mesleği ile değilde bizim kadar okumuş (ki ben 9 yıldır muhasebe eğitimi aldım ve hala alıyorum) kişilerin meslekleri ile kıyaslayın ve aradaki olumlu farkları yazıp burada bizimle paylaşın paylaşın. Ortalamanın ne kadar altındayız veya ne kadar üstündeyiz merak ediyorum.

Hatta bu çağrım sadece size değil tüm meslektaşlarıma rica ediyorum mesleğimizin olumlu yönlerini yazalım gerçekten sardoğan'ın dediği gibi çokmu karamasarız, görmüş oluruz.

Mesleğin olumsuz yanları bütün başlıklarda dile getirilmiş yeterince.Okuyan insanlar şunu düşünebilir ya bu mesleğin hiç mi güzel bi tarafı yok diye.İşte benimde istediğim bu taraflarını dile getirmemiz.Karşılaştırma yapmak konusuna gelince herkesim fikri ayrı ayrı olacaktır.Çünkü herkesin gönlündeki meslek farklıdır.Ben bu mesleği sevenleri görmek istiyorum.Yazın arkadaşlar güzellikleri yazın, yazın ki mesleğimize daha sıkı sarılalım...

Meslekle ilgili 2-3 tane çok ciddi problem var,bunların ne olduğunu hepimiz biliyoruz,eğer bu problemleri el birliğiyle aşarsak bence mesleğimiz maddi manevi tatmin edici bi duruma gelecektir kısa zaman içinde.Yoksa insanlar bu mesleğe neden bu kadar rağbet etsin ki,hatırlamıyomusunuz sataj sınavlarındaki insan kalabalığını....madem bu meslek gelecek vaadetmiyor o kadar stajlara,sınavlara,paralara neden katlanılıyor,on binler neden bu kadar kendini parçalıyor,hiç düşündünüz mü?Karamsar olmadan birlik olup sorunları çözersek,felaket tellalığı yapmassak bişeyleri halledecez ama malesef sadece ağlıyoruz....sadece bizler değil ,doktorlar,avukatlar,mühendisler,politikacılar herkes.Bunu huy haline getirmişiz.Bekliyoz birileri bişey yapsın,devlet baba gelsin saçımızı okşasın diye.

merihs12 arkadasım çok güzel özetlemişsin. Bize düşen sadece yakınmak yerine bu sorunlar üzerinde çözüm için fikir üretmek,bu fikirleri burada paylaşmak ve en önemlisi birlik olarak girişimde bulunmak.

ben bu mesleğe aşığım zaten ;D

ben medleğimi seviyorum.her mesleğin kendine has sorunları vardır. turmobun mantığını sevemedim gitti be......

Çanakkale?nin Ezine İlçesi?ne bağlı Geyikli Beldesi?nde, 29 Mart seçimlerinde belde belediye başkan adayı olan işadamı Mehmet Tunç (54) ve oğlu Kamil Tunç (21), kavga ettikleri muhasebecileri C.Ö. tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.

Olay, Çanakkale?nin Ezine İlçesi?ne bağlı Geyikli Beldesi girişindeki sanayi sitesinde meydana geldi. Muhasebeci C. Ö., evli ve 2 çocuk babası Mehmet T ile bekar oğlu Kamil T ile birlikte işlettiği oto yedek parçası dükkanına uğradı. Sohbet ettiği oğlu Kamil ile komşu esnaf Müjdat Ü i kapının önünde bırakıp, defterlerini tutan muhasebecisi C. Ö. ile dükkana giren Mehmet Tarasında tartışma çıktı. İçeriden gelen gürültüler üzerine Kamil Tda girdi. Çıkan kavgada, baba ve oğlu tarafından tartaklanan muhasebeci, koşarak park ettiği otomobiline gidip tabancasını alıp döndü. C. Ö., işyerinin önünde duran ve içeri kaçmaya çalışan Mehmet ile Kamil T'a ateş etti. 8 el ateşin ardından göğsüne isabet eden mermilerle kanlar içinde kalan Mehmet T olay yerinde, oğlu Kamil Tkomşu esnafın otomobiliyle Ezine Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda öldü. Kavga sırasında orada bulunan esnaf Müjdat Ü de bacağına isabet eden kurşunla yaralandı. Üner, aynı hastanede tedavi altına alınırken, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

İki kişiyi öldürdükten sonra otomobiline binerek Geyikli Jandarma Karakol Komutanlığı'na giden muhasebeci C. Ö., tabancasını verip teslim oldu. Gözaltına alınan C. Ö., sorgusunda, ?Aramızda alacak konusunda anlaşmazlık vardı. Paramı istedim, vermediler, kavga ettik. Beni dövdüler? dedi. Soruşturma sürerken, C. Ö.'nün sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.vatan gazetesi

Muhasebe müdürü Cengiz Yılmaz, çalıştığı şirketi 4 milyon euro dolandırdı.
Cengiz Yılmaz, 2004'te Alman ortaklı bir şirkette muhasebe müdürü olarak işe başladı. Yılmaz; şirket kaşelerini kullanarak yaklaşık 4 milyon euroyu eşi, kardeşi, annesi ve kendisinin hesabına geçti. İş ortaya çıkmasın diye şirket ortaklarından birinin yeğenine de 'Sus' payı verdi.Vurguncu paralarla Torbalı'da inşaat işine girdi.

10 yıl hapisle yargılanacak
Vurgunu yıllar sonra farkeden şirket, adalete başvurdu. Kartal Cumhuriyet savcısı Aydın Aktaş, dedektif gibi iz sürdü. Paraların bir bölümünün Fransa'ya aktarıldığını belirledi. Fransız makamlarıyla irtibata geçip tüm hesap kayıtlarını aldı. Cengiz Yılmaz hakkında nitelikli dolandırıcılık suçuyla 10 yıl hapis davası açtı.

Aile boyu vurgun 4 milyon euro

Muhasebe müdüründen dudak uçuklatan vurgun. Çalıştığı şirketin 4 milyon Euro'sunu ailesiyle birlikte iç edip sevgilisiyle günü gün etti.

Muhasebeci 34 yaşındaki Cengiz Yılmaz, 2004 yılında Alman ortaklı bir şirkette muhasebe müdürü olarak çalışmaya başladı. Ancak geçtiğimiz yıl şirket yetkilileri Yılmaz'ın, şirketten 3 milyon 745 bin Euro'yu zimmetine geçirdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Sevgilisiyle günü gün etti
Başlatılan soruşturmada savcı Aydın Aktaş, Türkiye'den Fransa'ya dedektif gibi iz sürüp, müthiş bir vurgunu ortaya çıkardı. Yılmaz, talimat yazılarını kopyalayıp, şirket kaşelerini kullanarak paraları kendi hesaplarına aktardı. Ardından da paraları eşi, kardeşleri, annesi ve arkadaşının Türkiye ve Fransa'da açtıkları hesaplara aktardı. Cengiz Yılmaz para aktardığı kardeşleriyle İzmir'de inşaaat işine girip lüks evler yaptırdı. Yılmaz, sevgilisiyle gününü gün ederken, paraların bir kısmının Fransa'ya aktarıldığı belirlendi. 2 milyon 192 bin 807 Euro'nun izi bulunurken, 814 bin 145 Euro ise buhar olup uçtu. Tutuklanan muhasebeci Cengiz Yılmaz ve aile üyeleri hakkında, 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Takvim

mbuse2009 yani biz potansiyel şuçlumuyuz ? Dolandırıcılık da yapabiliriz adam da öldürebilirz bumudur yani ?

m_buse2009 bu ne şimdi?? Bunları yazma amacını da açıklasaydın bari.Hani sinirlenmemek elde değil.Senin niyetin can sıkmak seni anlıyorum ama şimdi buraya bişey yazıp bende senin canını sıkmak istemiyorum.Alla allaaaaaa >:( >:( >:(

Arkadaşlar yorumlarınız bu kadar mı?Fikirlerinizi belirtin lütfen .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...