Mesleğini Sevenler Lütfen Buraya

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sardogan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Mesleğini Sevenler Lütfen Buraya

Merhaba Arkadaşlar kendi aramızda kısır tartışmalar yerine olaya daha geniş kapsamlı bakabiliriz diye düşünüyorum Buraya görüş yazan arkadaşlar zamanlarını ayırıp fikirlerini belirtiyorlar Onun için her görüşe saygı duymak gerekir bence Mesleğimizde sıkıntılar var hepimiz bunlarla karşılaşıyoruz Bu sıkıntıları çekip te mesleğini sürdüren arkadaşlar ufak bir kırıntı da olsa sevmeden bu meslek yapılmaz diye düşünüyorum 1994ten beri çeşitli kademelerde ekmeğimi bu meslekten kazandım diyebilirim 2003te ruhsat aldım Ben haddim olmayarak biraz kendimde bahsedeyim Tamamen siyah yada beyaz renkle karşılaşmadım Çevremde çoğunlukla gri renk gördüm. Fakat şunu da gördüm arkadaşlar bu bir kamuoyu meselesi yani şöyle eğer toplum içinde çoğunluk yada söz sahibi kişiler talep ederse kanunlar çıkar benim bildiğim demokrasilerde durum böyle Her meslek grubu yada çıkar grubu kendi avantajına kanunların çıkması ister bunun için çaba gösterir Bu da örgütlenme ile olur Bu yüzden meslek örgütleri kurulmuştur Meslek örgütü kimi zaman çıkarlarını korur yada koruyamaz fakat önemli olan meslek örgütü adı altına fikir oluşturmak ve mesleğe katkıda bulunmaktır kaanatimce tabi bunları yaparken de yasal çerçeve içinde kanunlara aykırı davranmadan bunu yapamak gerekir diye düşünüyorum Mesela arkadaşlar bu bağlamda bence kısır tartışmalar yerine şu konuyu tartışalım eğer mesleğimizi seviyorsak ileride mesleğiz açısından önem taşıyan bir bağımsız denetim konusu var Bu konuda basitçe ifade edersek sınav konusunda spk ile turmob davalık olmuştu Şimdi ise lisansları tspakb veriyor Geçenlerde tspakb başkanı dedi ki madem bu lisansları biz veriyoruz sınavları da biz yapalım dedi Şimdi bağımsız denetçi olarak smmm olarak lisansımızı biz aracı kurumlar birliğinden alma gibi bir durum var Şimdi sizce sınavı kim yapmalı bağımsız denetim lisansını kim vermelidir? Ben şimdi olsmasa bile tabandaki görüşlerin bir gün uygulanabileceğini düşünen bir meslektaşınızım Bu konuda meslektaşlarımdan camiayı bir aile kabul edersek büyüklerimizden küçüklerimden görüş bekliyorum Gerekirse başka bir başlık ta açabiliriz Fakat birbirimizi kırıp kısır tartışmalar içine girmeyelim geleceğimizi ilgilendiren konuları tartışalım diye buraya yazdım Bunun gibi bir çok önemli konu var tartışacağımız ve fikir üretebileceğimiz bir çok konu var Görüşleriniz bekliyorum Saygılarımla

bir esnaf siteye yazmış;
ya nedir bu muhasebecilerden çektiğimiz, ben ayakkabı tamircisi bir esnafım muhasebeciye ödediğim ücreti devlete vergi olarak ödemek istiyorum, beni muhasebeci derdinden kurtaracak çözüm istiyorum. her ay muhasebeci ücreti ödüyorum muhasebecim daha 35 yaşında daha dün bir şeyi yokken bugün evi arabası bürosu var hepsini mükelleflerinden topladığı paralarla aldı. ama ben 56 yaşındayım ne evim var ne arabam

Merhaba arkadaşlar o esnafa şunu söylemek lazım 30 lu yaşlarda olup ta evi arabası olan esnaf, 60lı yaşlarda olup evi arabası olmayan mali müşavirlerde var Şahsen ben tanıyorum Genelleme yapılamaz Kenti merkezindeki bir marketle kentin kenarında olan bir market gibi her mesleğin alt üst sınırı vardır kaanatimce Fakat esnaflarda genelde yaptığımız işi görmedikleri için ve sorumluluğun farkında olmayanlar için böyle bir görüş yaygın Paylaşım her zaman gereklidir Saygılarımla

m-buse2009 senin amacın ne? bu meslektensen mesleğine ve meslektaşlarına saygı duy, değilsen hangi meslektensen git o mesleklerin formlarında yaz.

m-busenin küçükken topu muhasebe bürosuna kaçmış herhalde

sayın dwr,
küçükken topu muhasebe bürosuna kaçmış ne demek ?? sizin, küçükken muhasebe bürosuna top kaçmış sanırım
buraya yazdığınıza göre ,laf olsun diye yazmadınız heralde..

dwrn ' Alıntı:
m-busenin küçükken topu muhasebe bürosuna kaçmış herhalde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...