fonradar

Meslek Odası Tarafından İş Yerinin Haftanın Belirli Günü Zorunlu Tatil Edilmesi.

Üyelik
17 Kas 2011
Mesajlar
2
Konum
Konya
Merhaba Arkadaşlar;


Bulunduğum ilde ilgi meslek odası tarafından yapılan genel kurulda Bayan Kuaförlerinin salı günü çalışmaması ve resmi tatil olması yönünde karar alınmıştır.

Fakat bazı bayan kuaförleri özelliklede iş merkezi içersinde bulunanlar salı günleri iş yerlerini kapatmak istememektedir.

İş yeri açma ve çalıştırma usullleri kanunla belli iken yani iş yeri vergi dairesine kayıt yaptırmışsa sonrasında ilgili belediyeden iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı almışsa acaba meslek odası yada esnaf odaları disiplin kurulu üyeye salı günü iş yerini açıyor diye bir yaptırım yapabilir mi?

Yani kanunla belirlenmiş hükümler ortadayken genel kurulla haftanın şu günü tatil diye kanuna aykırı bir karar genel kurulda kabul edilip bu uygulamaya konulabilir mi?

Aynı olay erkek kuaförleri içinde pazar günü tatil olması yönünde uygulanmaya çalışılmış ve bu konuda şikayete konu olan şahıs Sanayi ve Ticaret bakanlığına başvurusu sonucunda Genel kurulda kanunla düzenlenen konuya karşı bir karar alınamayacagı yönünde görüş almıştır, ilgili yazı ektedir.

Lütfen görüşlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırmısınız?

Teşekkürler

lcds.jpg
 
Ynt: Meslek Odası Tarafından İş Yerinin Haftanın Belirli Günü Zorunlu Tatil Edilmesi.

Pazar günü kapalı olan iş hanı, iş merkezi gibi yerlerde faaliyet gösteren işyerleri dediğiniz gibi bu karara karşı çıkacaklardır.Çünkü haftada iki gün kapalı kalacaklardır.
Ortada eşit bir uygulama yok, bence uyulmaması halinde açılacak bir dava ile kesin yürütmesi durdurulur.
 
Üst