Meslek seçimi...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cevo88
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Meslek seçimi...

cevo88 ' Alıntı:
Tüm yorumları okudum, değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

@ZİNDAN;
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

@Minik
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi biraz tembellik var :)

@irem35;
Yaşım 16, inanmak veya inanmamak size kalmış :)

@nguroy;
Birçok kez yazıp sildim siz büyüğümsünüz. Saygım sonsuz.

@kanunkaide - nguroy;
Birçok kez yazıp sildim siz büyüğümsünüz. Saygım sonsuz.

@emansur;
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

@kanunkaide
Öneriniz için teşekkür ederim. Mühendislik benim için zor bir hedef.

Alıntı yapmak istemedim sayfanın görüntüsü bozulmasın diye. Tekrardan teşekkür ederim hepinize. Saygısızlık yaptıysam özür diliyorum herkesten.

İşte genç nesil dediğin böyle olurr. ;)
Büyüğüne karşı sesini yükseltmiyor, efendiliğini bozmuyor.!
Bu yazılanlara ben olsaydım iyi bir döşerdim. ;D ;D ;D

cevo88 ' Alıntı:
Tüm yorumları okudum, değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

@irem35;
Yaşım 16, inanmak veya inanmamak size kalmış :)

üzgünüm arkadaşım ama inanmıyorum ;). Yinede yolun açık olsun, umarım ruhsatı alır aramıza katılırsın.

o konu çoktann tartışıldı bitti, isteyen inandı , isteyen inanmadı..
yine konuşturtuyosunuz beni...
bende sana şunun mantığı sorayım, faal durumda bulunan bir meslek mensubu yada adayı forum ortamında neden aldığı yada kazandığı maaşın devamlı muhabbetini yapar sence?

örnek ünv.kazanamazsam elimde bir mesleğim olsun gerekçesi...gerçi meslek seçimi kişinin karekterine yetenek ve becerisine göre değerlendirilip yapılması gerekir eğitim sistemimiz henüz bu seviyede olmadığı için kendi kendinin rehberi olmak zorunda kalıyorsun evet araştırdım düşündüm taşındım bu meslek tam bana göre çok sevdim diyorsan hiç durma...zaten ticaret lisesine giderek/gitmek zorunda kalarak bi şekilde tercih yapmış oluyorsun...
Bu konuda hemfikiriz. Benimde meslek lisesine gitme amacım üniversite kazanamasam bile elimde bir mesleğimin olması. Hergün evde oturmaktansa, çalışıp ay sonu azda olsa para getirmeyi yeğlerim.

Sn cevo88, her ne kadar sizin üzerinizden bazı yazılar yazılmış olsa da esasen orada günlük iş stresi altında bir nebze olsun rahatlama ortamı oluştu aslında o mesajların sizinle ilgisi yok, ama kalbinizi kıracak bir şey yazdı isek affola. Bir çoğumuz sizin yaşınızda bu kadar bilinçli değildik, üniversiteye sınavla alındığından lise 3 te haberim oldu, lay lay loy loy yapmaktan etrafımıza bakmadık ne oluyor diye. Önerimi yineliyorum;

Ben size saygısızlık ettiysem özür dilerim, bana çok yardımcı oldunuz.

üzgünüm arkadaşım ama inanmıyorum ;). Yinede yolun açık olsun, umarım ruhsatı alır aramıza katılırsın.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, sizinde yolunuz açık olsun :)

Şimdiye kadar gelen tüm yorumlar içinde tekrar teşekkür ederim.
İlk mesajımı siliyorum, umarım bir gün ruhsatı alabilirsem tekrar buraya yazacağım :)

İSTANBUL/xxxxxxxxx (111111)xxxxxxxxxx TİCARET MESLEK LİSESİ MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI'nı Asil Olarak Kazandınız.

Umarım ara ara güncellememde bir sakınca yoktur :)

cevo88 ' Alıntı:
İSTANBUL/xxxxxxxxx (111111)xxxxxxxxxx TİCARET MESLEK LİSESİ MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI'nı Asil Olarak Kazandınız.

Umarım ara ara güncellememde bir sakınca yoktur :)

bencede daha inandırıcı olabilir, ama ben inanmıyorum :D

Bayağı geçmiş bu konunun üzerinden ;D
Bu konuyu açtığımdan sonra değişen biraz muhasebe bilgim ve ön yargılarımın dahada artması :)
Ayrıca birazda diğer mesleklere yöneldim ve örgün bir üniversite okumaya kesin karar verdim. Hedefimi belirledim.

Düzenleme: Birde merak ettiğim birşey var beyannameleri internet üzerinden veriyoruz sanıyordum öylemi?

Bu mesleğe yöneleceksen ( hedefin büyük değilse büyük denetim şirketlerine girmek istemiyorsan) açıköğretime kayıt olursan okula gitmeyeceğin için büroda 5 yıllık tecrübe kazanmana neden olur.(açıköğretimi okuldan saymayanları kulaklarını tıkamalısın tabi)
Şu an seni tüm bürolar çalıştırmak ister. Eğer 5 yıl örgün bir üniversiteye gidersen (5 yıl bir işte çalışman çok zor olur) tanıdık yoksa mezun olunca çoğu büroda iş bulamazsın...
mezun olunca şirkete girmek zorunda kalacaksın.Büro açma niyetin varsa aile şirketleri tecrübesi sana yetmeyebilir.
hukuk fakültesini girmeyi düşün (hatta özel bir üniversitede olabilir.önce çalış para biriktir. ) 5 yıl içinde yabancı bir dil de öğren.yok hayalim mali müşavirlik diyorsan kanuna göre hukuk mezunlarıda mali müşavir olabiliyor(!)

stajyerzade ' Alıntı:
Bu mesleğe yöneleceksen ( hedefin büyük değilse büyük denetim şirketlerine girmek istemiyorsan) açıköğretime kayıt olursan okula gitmeyeceğin için büroda 5 yıllık tecrübe kazanmana neden olur.(açıköğretim i okuldan saymayanları kulaklarını tıkamalısın tabi)
Şu an seni tüm bürolar çalıştırmak ister. Eğer 5 yıl örgün bir üniversiteye gidersen (5 yıl bir işte çalışman çok zor olur) tanıdık yoksa mezun olunca çoğu büroda iş bulamazsın...
mezun olunca şirkete girmek zorunda kalacaksın.Büro açma niyetin varsa aile şirketleri tecrübesi sana yetmeyebilir.
hukuk fakültesini girmeyi düşün (hatta özel bir üniversitede olabilir.önce çalış para biriktir. ) 5 yıl içinde yabancı bir dil de öğren.yok hayalim mali müşavirlik diyorsan kanuna göre hukuk mezunları da mali müşavir olabiliyor(!)

Yorum için teşekkürler.
Örgün bir üniversite konusunda kararlıyken iş tecrübesi biraz düşündürdü :)
Okumak istediğim bölümün iş imkanlarında muhasebe uzmanlığı yazıyor yani bu bilgilerle donatılmış olacağım diye düşünüyorum.
Ancak mezun olduktan sonra yaşım 23-24 olduğunda da rahat 3-4 yıl kadar büroda tecrübe edinip, belgeyi aldıktan sonra büro açmayı düşünebilirim. Yoksa büroda dahada mı genç elemanlar aranır?
Keşke hukuk okuyabilsem avukat olurdum :) Yabancı dil konusunda sıkıntım hiç yok kesinlikle geliştireceğim/öğreneceğim.

26 temmuz 2012 ben yine burdayım bazıları da hala burdamı?, eskiden demagoji yapanlar şimdi denemeyin ;D

yaş on sekiz üni fikri yerleşti okuyorum ya da okuyorum
muhasebeyle ilgili en ufak bir iş yapmayacağım umarım

birdaha mesaj atarmıyım bilmiyorum ama ben hala burdayım inanmayanlar da burdamı?

Sn.Cevo88

Merhaba.
Bu saat de beni düşündürdün.
Alanınızda "bir bilen"olabileceğinizi düşünüyor,bu ideal içinde branş üzeri mesafe alarak,genç kardeşlere örnek olacağınızı ümid ediyorum.
Emin olunuz ki,bu güzide forum un değerli üyeleri, geleceğe dönük düşünce ve karalrarınıza katkı sağlayacaktır.
Başarılar dilerim...yolun açık olsun.

"Bir inanan" olarak, neler yapıyorsun cevo? :)
Nasıl gidiyor hayat?