fonradar

Mesleki sözleşme damga vergisi

s_yasar_86

Katkı Sunan Üye
Üyelik
13 Ocak 2009
Mesajlar
113
Konum
İSTANBUL
mesleki sözleşmelerde damga vergisini sözleşme yapılan mükelelef adınamı yoksa meslek mensubu adınamı tahakkuk ettirilmek zorundadır.
 
Ynt: mesleki sözleşme damga vergisi

Eğer müşterinizin sürekli damga vergisi mükellefiyeti varsa Damga Vergisi Kanunu 22/a ve 24'üncü maddeler uyarınca vergiyi müşteriniz beyan etmesi gerekir.Ne var ki sözleşmeyi her iki taraf da imzaladığı için DVK'nun 24'üncü maddesi uyarınca müteselsilen sorumlusunuz. Yani taraflardan bir tanesi ödediği damga vergisi için 818 sayılı Borçlar Kanununda belirlenen genel esaslar diaresinde rücu edebilir.
 
Ynt: Mesleki sözleşme damga vergisi

üstas yardımlarından dolayı teşekkür ederim. sürekli damga vergisi mükellfiyeti yok müşteri adına tahakkuk edersek bir problem olurmu
 
Ynt: Mesleki sözleşme damga vergisi

Olmaz, müşteri doğru bir şekilde beyan edip,ödedikten ve vergi hazineye intikal ettikten sonra hiç bir problem olmaz.Ancak beyan edilip ödeme yapılmazsa sizin de mütselsil sorumlu olduğunuzu unutmayın.
 
Ynt: Mesleki sözleşme damga vergisi

Damga vergisi ile alakalı sormak istediğim bir şey var. Nüsha ve suret ayrımı temelde imza şartına bağlanmış ve aslına uygunluk kaydı taşıyan ve taraflarca imzalanmamış kağıtların nüsha sayılmayacağı ifade edilmiştir.

Sözleşmelerimizde 1 asıl olarak imzalayıp, damga vergisini yaptırıp fotokopisini alarak aslı gibidir vurmanın bir sakıncası varmıdır ? Damga vergisine tabi olur mu ?

Çok karıştım konu ile ilgili yardımlarınız ricadır...
 
Ynt: Mesleki sözleşme damga vergisi

hakankv,
Yapacağınız işlemde bir problem yoktur, sizin fotokopiye basacağınız aslı gibidir kaşesinin bir hükmüde yoktur. Zira 4 TL ye kaşe alıp herkes aslı gibidir basabilir.
Noterden aslı gibidir yaptırmayı düşünürseniz noter peşin olarak damga vergisini tahsil eder zaten.
Uygulama doğrudur. Ben olsam fotokopisine aslı gibidir kaşeside vurmam fotokopiyi karşı tarafa veriri çıkarım işin içinden.
Kolay gelsin.
 

Benzer konular

Üst