Ynt: Meslekte Yeni Uygulamalar!
''Basel sistemine mali müşavirlerin bir an önce kendilerini hazırlamasını isteyen Bakan Unakıtan, sözlerini şöyle sürdürdü:''Basel sistemi geliyor, buna ne kadar hazırsınız bilmiyorum. Mali müşavirlerin bilhassa mükelleflerini uyarmaması lazım. Mükellef, bankanın kapısını çaldığında banka (ver bakayım bilançonu) diyecek, bilançosuna bakacak, maliyedeki bilançosuna bakacak uymuyorsa birbiriyle (sana kredi yok) diyecek. (Aman bankacı bey bana kredi ver, maliyeye göstermediğim şu da vardı bu da vardı) diye onlara herhangi bir şekilde ayrı bir bilanço sunamayacak.''Kayıt dışılık çözülmeden Türkiye'nin ilerlemesinin mümkün olmadığına işaret eden Bakan Unakıtan, ''Mali müşavirlerimiz, meslektaşlarım mükellefler geldiğinde (bizim vergileri bir ayarlayın) dediklerinde bunlara sakın göz yummayın. Belki fazla kazanamazsınız ama bu memlekete hizmet etmiş olursunuz. Çünkü bu memlekette kayıt dışılığı önlemedikten sonra ileri gitmemiz mümkün değil. Bunu bir defa kafamıza yerleştirelim'' diye konuştu.-

yukarıda ki paragraf karşısında dehşete düştüm.
-''Basel sistemi geliyor, buna ne kadar hazırsınız bilmiyorum

( Bende bilmiyorum hazır mıyım değil miyim)
-bilhassa mükelleflerini uyarmaması lazım

( Mükellefleri kapana mı kıstıracağız? )
-Aman bankacı bey bana kredi ver, maliyeye göstermediğim şu da vardı bu da vardı

-Belki fazla kazanamazsınız ama bu memlekete hizmet etmiş olursunuz

-Bunu bir defa kafamıza yerleştirelim