fonradar

Mesul Müdür borçlardan da sorumlu olur mu?

Üyelik
18 Ocak 2010
Mesajlar
3
Merhaba arkadaşlar,
Foruma yeni üye oldum. Ne yazık ki ben bu alanda kimseye yardımcı olabilecek bilgiye sahip değilim ama sizler bana bir konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Babamın akaryakıt istasyonu var. Şirket falan değil, yasal olarak nasıl bir işletme oluyor bilemiyorum ama en basitinden bir akaryakıt istasyonu.
Şimdi babam devretmek istiyor ama yer imar planında akaryakıt istasyonu değil küçük sanayii sitesi, imar planın değiştirilmesi mümkün değil. Bu nedenle de belediye GSM ruhsatı vermiyor alacak olan kişiye. Ama babam daha önceden aldığı için ruhsatı geçerli oluyormuş.
Babam da kendi ruhsatıyla başka biri işletecek şekilde kira vermeyi düşünüyor. Böyle bir şey yasal olarak mümkün müdür? Bir de asıl sorum şudur ki: Babam mesul müdür atayarak bütün sorumluluktan kurtulabileceğini düşünüyor, bu mümkün müdür? Yani bizim ruhsatımızla işleten kişi (mesul müdür) borçlarını ödemese, vergi ödemese, ssk primi ödemese ya da yasal olmayan -kusurlu- mal satsa babamın sorumluluğu ne olur? Nasıl bir yol izlememiz gerekir?
 
Ynt: Mesul Müdür borçlardan da sorumlu olur mu?

Böyle ezbere iş olmaz. Güvendiğiniz bir meslek mensubu ile yüz yüze görüşünüz.
 
Ynt: Mesul Müdür borçlardan da sorumlu olur mu?

Dikkate alıp yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Ancak hangi meslek grubuna başvuracağımı bile bilmiyorum. Babamın muhasebecisi var ancak bu konuda hiç de yardımcı olmuyor. Bu şekilde kestirip atmasaydınız daha memnun olurdum. Bu konularda yeterli bilgim olsaydı buraya yazmazdım herhalde.
Teşekkür ederim.
 
Ynt: Mesul Müdür borçlardan da sorumlu olur mu?

Muhasebeci değil Serbest Muhasebeci Mali Müşavir.



Güvendğiniz bir mali müşavir arkadaşımzla yüz yüze görüşün.
 
Ynt: Mesul Müdür borçlardan da sorumlu olur mu?

şahıs işletmesi diyorsunuz, şirket değilse mesul müdür gibi birşey olmaz, müdür atasa bile tüm borç ve işlemlerden babanız sorumlu olur, şirket bile olsa kamu (vergi, ssk) borçlarından yine kendisi sorumlu olur.
 
Ynt: Mesul Müdür borçlardan da sorumlu olur mu?

Şahıs İşletmesinde Sorumlu Müdür yetkisinin verilmesinin hiçbir etkisi yok. Tüm sormluluk babanızda olur. Ayrıca Belediyeden işyeri açma ve çalışma ruhsatı almadan bir işletmenin çalıştırılmasındaki sorumluluk da babanıza aittir.Bayram Ali Kubilay-Düzce
 

Benzer konular

Üst