Muafiyet Sadece Fiilen Denetim Yapanlara

sahincolak71

Katkı Sunan Üye
Üyelik
17 Haz 2009
Mesajlar
202
Arkadaşlar

Ymmler, 10 yıllık smmmler, SPK lisanslılar derken kurul üyelerinin katıldıkları seminer ve toplantılarda, bu sayılan grıplar muafiyet talep ediyorlar. Bunlar da değerlendirilecektir. Ancak şua anda fiilen denetim yapanları göz ardı edemeyiz yönünde bir açıklama yaptıkları duyumu gelmiştir. Tabi şu anda fillen denetm yapanlar da spk lisanslılar olduğu düşünürsek. Spk lisansı olup ta denetim fiilen yapmayanlara nasıl bir formül bulunur?
Ardaşlar bu bir duyumdur. Siz de duyum alırsanız paylaşalım

Saygılar
 
Ynt: Muafiyet Sadece Fiilen Denetim Yapanlara

Bu duyum hangi toplantıdan edinilmiş ?

SPK lisansı olup fiilen denetim yapmayanlar var, doğru. Ancak fiilen denetim yapıp da SPK lisansı olmayanlar da var. Bu tür muafiyet talepleri dikkate alınırken ihtimaller çoğalırsa hemen hemen her gruba imtiyaz tanınmış olunması noktasına gelir ki, bu da işin doğasına aykırı gibi bir durum ortaya çıkartır.
İstisnasız, herkese sınav çözümü daha adil gibi sanki. SPK sınavını verenler ilave sınavları da yine verirler, fiilen yapanlar da yine tecrübeleri dolayısıyla sınavı verebilirler.
 
Ynt: Muafiyet Sadece Fiilen Denetim Yapanlara

Sayın Baltun

SPK lisansı olmayıp ta, denetim yapanlardan hangi kesimi kastediyorsunuz bilmiyorum. Ancak SPK Bağımsız denetim sözleşmelerinde artık lisansız denetçi en azından sınava girenlerin dışında kabul edilmiyor.

Bu ileri sürdüğünüz söylemler kanımca SPK denetimleri geçerli değildir. Fiilen denetim yapanları çekerseniz bir boşluk olacaktır. En azından geçiş döneminde spk lisansı olup, fiilen denetim yapanların yetkilendirmesi gerekmektedir. Bunu da geçtim kazanılmış haklar hangi meslekte olursa olsun mevcuttur. Bunlar göz ardı edilrse yargı yolu açıktır

Saygılarımla
 
Ynt: Muafiyet Sadece Fiilen Denetim Yapanlara

Hangi toplantıda söylenmiş kim söylemiş arkadaşlar artık geçin bunları mantığınızı çalıştırın. Önder bey diyorki kazanılmış haklar, şuanda yürüyen bir düzen var diyor. Yargı yolu açık diyor. bence doğru söylüyor. Sayın Baltun Ne kadar güzel popislt yaklaşımlar değil mi? Kimse sınva girmesin yada herkes sınava girsin. Arkadaşlar bu tür popislt söylemlerden kurtulup düzen nasıl işleyecek onu sorgulayalım. YMMlerin talepleri siz vergi denetimi yapıyorsunuz fakat bu UFRS - TFRS deyip rededbilirsin Ancak SPK'da şuanda Halka açık şirketlerde Koç Sabancı yada herhangi bir borsa şirketini denetleyenleri nasıl yok sayacaksınız zaten verirler deyip kolaycılığa kaçmaktır. Adam hasta oldu bir sınav dönemini kaçırdı sürmekte olan işleri bıraksın mı? Arkadaşlar ben bağımsız denetim şirketinde değilim ancak şunada denetim yapanlarla çok konuştum. Onların yerine kendimi koydum empati yaptım Şuanda smmm lere tekrar sınava girsin dense kaçı kendiliğinden girer ? Eğitimlere bile bu ay geçici kurumlar var deyip katılmayanlar oldu? Toplumuz iyice duyarsız kendinden başkasını düşünmeyen toplum olduk Biraz insaf diyorum
 
Ynt: Muafiyet Sadece Fiilen Denetim Yapanlara

Sayın Önder68,

Mevcut halka açık şirketleri denetleyen firmaların zaten SPK lisansları var(dır). Ancak onlar dışında tam tasdik yapan ve şirket ünvanlarında "denetim" ibaresi geçen firmalardı kastettiğim. Bu firmalardan SPK lisansı olmayanlar var diye biliyorum. Yorumunuza katılıyorum; SPK lisansı olup da fiilen denetim yapanlar "geçiş dönemi için" gözardı edilemez. Aksi halde denetim yapacak yeterli kadro bulunamayacaktır.
Ancak bu şartta olanlar için bile olsa standardizasyonu sağlamak adına ilerde yani geçiş dönemi sonrasında herkesin tabi olacağı bir sınav olmalı diye düşünüyorum. (SPK lisansına sahibim, buna rağmen herhangibir imtiyaz istemem, önemli olan bir standardının olması, bu olmalı)

Verdiğiniz bilgi (Ancak SPK Bağımsız denetim sözleşmelerinde artık lisansız denetçi en azından sınava girenlerin dışında kabul edilmiyor.) için de ayrıca teşekkür ederim.


Sayın sahincolak71,

Toplantının hangi toplantı olduğunu sordum çünkü, son dönemde o kadar çok spekülatif haber çıktı ki, (KGK yetkililerinin bulunduğu toplantılardan birine ben de katıldım, ancak toplantıda yetkililerin ağzından net bir ifade çıkmadığı için burada paylaşmadım) Önümüzdeki haftanın sonuna doğru, son dakikada değişiklik olmazsa KGK Başkanı'nın da katılacağı, bir toplantı daha olacağını söyleyebilirim sizlere.

Kastım onlar-bunlar gibi ayrım yapmak değil. Bilgi kirliliğine neden olmamak. Ancak daha ayrıntılara girersek, sınav dönemini kaçıranlar/sınava giremeyenler/kıdem şartı olursa 1-2 ayla bu şartı sağlayamayanlar şeklinde detaylara girersek daha çok uzar gider bu konu. Standardın olması gerek diye düşünüyorum. Bu anlamda herkes için bir standart olmalı.

"Mantığınızı çalıştırın" ifadenizi de yakıştıramadım, polemiğe girmek de istemem. Kazanılmış haklar konusunda bir muhalefetim olamaz lisansüstü çalışmalarını hukuk üzerine yapmış biri olarak.

Ancak şu bir gerçek ki; kimse kendinden taviz vermek istememekte ve ortak bir paydada buluşmaktan kaçınmakta. Yorumlarım bu ortak paydanın ne olabileceği hususundadır.

Saygılarımla,
 
Ynt: Muafiyet Sadece Fiilen Denetim Yapanlara

Arkadaslar,

Kımse kusura bakmasın spk lısansı olan meslektasların yok sayılması hakkanıyetmıdır. Sınava gırıpte lısansını almıs kısıye gel yenıden 0 dan basla demek emege ve denetım muessesıne yatırım yapanların kazanılmıs hakkını yok saymaktır.

Benım hem spk hemde hazıne denetleme lısansım mevcut dedıgım gıbı herkes gıbı 0 dan baslamak acıkcası hıc istemıyorum. Onder beyın dedıgı gıbı aksı durumda yasal yollara basvuracagım.

Dedıgım gıbı kımse kusura bakmasın veya baksın
 
Ynt: Muafiyet Sadece Fiilen Denetim Yapanlara

10 yıl kıdem için muafiyet iddiası tam bir hayal, tam bir fantazi...
9 yıl kıdemi olan ile 10 yıl kıdemi olan arasındaki fark nedir?
yahut 10 yıl hımbıl hımbıl işletme defteri tutan birisinin, yüksek lisans yapmış dev şirketlerin finans şefi 5 yıl kıdemi olan meslektaşlarımızdan üstünlüğü nedir...?
10 yıllık kıdemi olanların, spesifik ve yargı mercii önünde denetlenebilir mufaiyet üstünlüğü nedir, 10 yıllıklar başka bir iş 5 yıllıklar başka bir iş mi yapıyor?
madem 10 yıllıklar sınavlardan muaf tutulacak kadar üstünler, bu 10 yıllıkların hepsinin ymmm sınavını kazanmış ymmm ler olmaları gerekmiyor mu?
zaten ağırlığı aof ve 2yıllık yüksek okul ve ticaret lisesi mezunlarının oluşturduğu smmm camiasında, 10 yıllık kıdeme sahip olanlara fahri doktora ünvanı mı veriliyor?
bu 10 yıllık kıdem muafiyeti yargıdan 2-3 aya döner, bu davayı da ben açacağım eğer böyle bir saçmalığa gidilirse, hukuken hiçbir açıklaması olamaz bunun, dolayısıyla yürütmeyi durdurma kararı 1-3 ay arası verilir, kazanılmış hak iddiası diyede bir şey söz konusu olamayacağından, 10 yıllık kıdeme muafiyet verilmesinin yukarıda dediğim gibi fantaziden öteye geçemeyeceği aşikar, bunu ciddiye dahi almıyorum.
bu gün 35 yaşını geçmemiş ve fiilen en az 5 yıl avukatlık yapmış kişler, hakimliğe geçişte yeni mezunların tabi olduğu sınavla aynı soru mantığı, soru sayısı ve konu kapsamından sınava tabi tutularak hakim olabiliyorlar...yani kimse demiyor, 10 yıl avukatlık yapanlar hakimlik sınavından muaftır diye, ciddi meslekler, ciddi uygulamar yapıyor!!!!! ama ne hikmetse, böyle sivri zeka mahsulu talepler hem bizim camiamızdan geliyor, özel smmm sınavı garabeti gibi, stajda bize gönderdikleri cd ler ve bu cd lerin sonunda online yaptıkları sınavlar gibi....
spk lisansı ve lisanslı denteçilere muafiyet ilgili ders başlıklarından sağlanırsa bu hakkaniyete uygun olacaktır kanımca , iadari bir işlemle angarya yükletilemeyeceğinde göre, spk lisans sınavlarında, ilgili dersleri vermiş kişilere, tekrar aynı dersten sınava tabi tutulması mantığa aykırı geliyor...
saygılarımla
 
Ynt: Muafiyet Sadece Fiilen Denetim Yapanlara

Ortada fol yok yumurta yok Kamu gözetiminden hiçbir resmi hiçbir açıklama yok türmob ve oy peşinde koşan oda başkanlarının bir iki söylemiyle burda birbirinizi yiyorsunuz insaf.
Yo meslekde birlik şunu demiş yahu kim takar meslekte birliği ki adamlar daha türmobu sallamıyor daha eğitimlerle alakalı bile hiçbir açıklama geldimi türmobun eğitimlerine girmek ön şarttır dendimi ohooo meslekte birlikle bir kaç YMM attı kuyuya taşı burda bi forum meslekdaş artık çıkaramayız.
Muafiyet konusuna gelirsek YMM lerde , SPK lisanslılarda v.b. herkes muafiyet tabiki isteyecek herkes bu konuda ilkin kendi menfaatini düşünür ben YMM olsam bende isterdim ortada resmi hiçbir açıklama yok yapılmış bir beyanat yok kanunun yürürlüğüne şurda 1 ay 10 gün kaldı daha ortada 1 tane resmi denetçi yok biz burda düşmüşüz neyin derdine.
Artıkkamu gözetümü bu işi YMM leremi verecek yahut ne yapacaklarsa bir an önce yapsalarda şu bigi kirliliği ortadan kalksa adamlar 6 ay önce bir sınav şartları açıklanacak dedi millet burda birbirini yedi deyiş o deyiş kurumdan 6 aydır kitap satışı harici ses seda yok orasıda apayrı bir konu
 
Ynt: Muafiyet Sadece Fiilen Denetim Yapanlara

Sayın Stonhand
Diyorsunuzki fol yumurta yok. Kurul üyeleri seminerlerde bir tür bilgi alışverişinde bulunuyorlar. Görüş bildirdikleri gibi görüş te alıyorlar. Bunlar kurumun resmi görüşü olmasa bile bir tür beyin jimantiği yapılıyor. Sayın Stonhand Ne yani görüşlerimiz duyumlarımız paylaşmayalım mı? Görüş bildirmek birbirimizi yemek değildir. Sizin gibiler için tartışmak kavga ise onu bilemem. Ancak istişare, görüş bildirme, paylaşım ekip çalışması günümüzün denetimi için önem taşımaktadır Biz burada seviyeli olarak tartışıp görüşlerimizi paylaşacağız. İstemezseniz katılmayın bunu foruma. Forumlar bilgi paylaşmak içindir bilmiyorsanız öğrenin.

Sayın Baltun
Edindiğim duyumlar sadace bir toplantıdan değil Samsun, Kütahya, İstanbul ve Ankara duyumlarının toplamıdır. Bu toplantılar da spk belgeli fiilen denetim yapanların deneyimlerinin yok sayılamacağı ifade edilmiştir. Ancak ders bazında mı yoksa tamamen mi bir muafiyet sağlanır bilemiyorum

Arkadaşlar
YMMler gibi spk belgeliler de muafiyet istiyorlar. Hatta 10 yıllık smmler dışında vergi denetmenlerinin de talepleri olduğu duyumları kulağımıza geliyor
İşin özüne gelirsek Denetim Standartları 8. Avrupa Birliği Yönergesinde mevcuttur. Bir de Dünya Standartlarına uyumlu Ser.X No:22 sayılı Tebliğ de standartlar yer almıştır.
Elde olan bu donelere göre değerlendirirsek
Öncellikle denetçilik için önşart lisans eğitimidir. Daha sonra eğitim +sınav+kalite kontrol olarak sıralayabiliriz.
1- YMMlerin Durumu
Muafiyetlere gelince ymmlerin faaliyet konusu hepimizin bildiği üzere vergi denetimidir. Bu da bağımsız denetimin ancak bnir kısmıdır. Dolayısıyla tamamen muafiyet verilmesi Uluslararası denetim standartlarına aykırıdır.
2- SMMMlerin Durumu
10 yıllık smmmler 3568de denetim olmasına rağmen pratikte Dünya Standartları seviyesinde bir denetim yapmamışlardır. Dolayısıyla 10 yıllık smmlerin muafiyet talep etmeleri AB Standartlarına aykırıdır.
3-SPK Belgelilerin Durumu
Seri:X No:22 sayılı Tebliğ AB Standartları ile uyumludur. Halka açık şirketlerde denetim zaten uzun zamandır UFRS ye göre yapılmaktadır. SPK bağımsız denetim lisansı olanlardan fiilen denetim yapanlar standartlar bakımından dünya standartlarına yakın gruptur. Ancak SPK belgeliler içinde meslek ruhsatı olmayan ve fiilen denetim şirketinde çalışmayanlar da vardır. Şahsi görüşüm meslek mensubu olan spk belgelilerin durumu göz ardı edilemez. Zaten bu durum bütün çevrelerce dile getirliyor.

Sonuç olarak Arkadaşlar yok bu grup muafiyet istedi o grup istedi değil Dünya satndartları sulandırılmadan bir çözüm bulunmalıdır. Aksi halde belgelerimiz Uluslararası örgütler tarafından kabul görmez.
( Bu iş herkese smmm belgesi herkese sürücü belgesi herkese aöf diploması dağıtmaya benzemez.)
Sistem çökerse finans sistemi tamamen çöker şirket ve bankalar hortumlanır ve hepimiz altında kalırız

Saygılarımla

Önder beyin dediği gibi arkadaşlar bilgileri paylaşalım
 
Ynt: Muafiyet Sadece Fiilen Denetim Yapanlara

Şahin Arkadaşın tespitlerine büyük ölçüde katılıyorum +1
Yukarıdaki tespitlkere ek olarak şunu paylaşayım:

YMM tam tasdik denetimleri uluslararası denetim kapsamında değildir.
Bilindiği üzere Uluslararası Denetim Standartlarına uyumlu denetimi Türkiye'de sadece SPK Halka Açık Şirketler için uygulamaktadır. Dolayısıyla şu anda uluslararası standartlarda tek lisans belgesi SPK bağımsız denetim lisansıdır.
Bu durum Seri:X No:22 Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Tebliğ ve Seri:XI, No:29 "Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliğlerde açıkça görülmektedir.
Sonuçta kanımca 10 yıllık SMMMler ile YMMler ve yanlarında çalışan denetçilerin muafiyet talep etmesi 8. Avrupa Direktifine aykırıdır.
Başta konu başlığı açan Şahin Çolaka daha sonra Deeper Blue, Meteserdar, Baltın ve Stonhand arkadaşlara fikirlerimiz farklı da olsa teşekkür eder, paylaşımın devam etmesini dilerim

Not: Eğer Şahin arkadaşın dediği gibi Uluslararası düzeyde kabul görmek istiyorsak TTK ve Denetim Standartları sulandırılmamalıdır.

Saygılarımla
 
Ynt: Muafiyet Sadece Fiilen Denetim Yapanlara

33 Diğer / Bağımsız Denetim / Ynt: YMM/SMMM/Bağımsız Denetim ve Geleceği : Aralık 30, 2011, 12:29:13 ÖS
Burada önemli olan tarihlerin hayali görünüp görünmediği değil. Önemli olan buradaki gereksiz polemikler. Burada Önder bey Mavi efe Meteserdar, Prestij31, Stajyerzade İbrahim Seçkiner ve Taxtotax gibi somut bilgi veren meslektaşlara ihtiyacımız var Polemik çıkaranlara değil Saygılarımla

Sn sahincolak71 şu forumda 89 mesajınız var şurda 89 mesajdan kime ne kattınız kime ne yararınız oldu bir bilmem ama hatırlıyorsanız 30 aralık 2011 de yukarıdaki yazıyıda siz yazmıştınız üstüne basa basa somut bilgi demiştiniz..
Hangi toplantıda söylenmiş kim söylemiş arkadaşlar artık geçin bunları mantığınızı çalıştırın demişsiniz burada aslında mantıksız olan sizsiniz burası ciddi bir forum kahvahane değil yada hamam değil efendim şu şurda toplanmış ben bilgi veremem siz oraya takılmayın mantığınızı çalıştırın diyeceğinize zamanında kendi dediğiniz gibi somut bilgilerle buraya gelin.
Ordan burdan duyumlarla yok şu şunu duymuş bu bunu demişle bu işler olmaz, resmi açıklama gelir hep beraber tartışırız yoksa bu iş duyumlara,dedikodulara kalırsa burası bayanlar hamamına döner dedikoduya başlarsınız ki bu forum bunu kaldırmaz burası ciddi bir forum kahvehane yada hamam değil biz kanun adamıyız kanun çıkar tebliğler çıkar bunları tartışırız gidipde dedikodularla iş yapmayız.
Zamanında bu forumda duyumlarını paylaşan, denetimle alakalı resmi tarihler veren arkadaşlara somut bilgi paylaşın burası polemik yeri değil deyip o arkadaşlara size ihtiyacımız yok dediğinizide unutmayın yani siz kendi içinizde bile tezatsınız size göre bu forumun sizden başka kimseye ihtiyacı yokda biraz mantığınızı çalıştırırsanız asıl kimsenin size yada sizin dedikodularınıza yada sözde duyumlarınıza ihtiyacı olmadığını daha iyi anlarsınızda tabiki aklı mantığı olana bu sözler.
Allah ıslah etsin ne diyeyim.
 
Ynt: Muafiyet Sadece Fiilen Denetim Yapanlara

Dostum bir çok hayali tarih vermişsin. Bu tarihleri ne diye verdin anlamadım. Önder bey ve Metesserdar bey özellikle Anadolunun hazır olmadığını görerek, bilerek yaşayarak söylüyorlar. Somut olarak görüş ifade ediyorlar. Sen ise sokaktaki, kahvedeki atışmalar gibi fikir beyan ediyorsun. Lütfen burada somut olmayan fikirler beyan ederek zamanınızı alma. Somut gelişme ya da haber varsa paylaş.



Sabah sabah aynı konudaki yazıya bakınca birde bu yazınızıda görmüş '' ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz'' diye güzel bir söz vardır vallahi cuk oturmuş ne diyeyimz zamanında millete kahvedeki atışmalar gibi somut olmayan fikir beyan etmeyin de sonrada ben şunu duydum diye başlık aç sizin insanın kendi içinde tezatlık oluşturmasına mükemmel bir örnek teşkil etmişsiniz bu zihniyetle bu memlekette siz denetim yapacaksanızda vay sizin denetlediğiniz şirketin haline
 
Ynt: Muafiyet Sadece Fiilen Denetim Yapanlara

Sayın Stonhand

4-5 Mayıs 2012 tarihlerinde yapılan Samsun Sempozyumunda konu dile getirildiği haberi gelmiştir. Ayrıca çeşitli illerdeki meslektaşlarla diğer forumlardan telefonlarla haberleşiyoruz. Onların hepsinin tarihlerini başkasının ağzından size nasıl verebilirim. Düzenlemeler yaklaştıkça duyumlar da artıyor. Ben kendi duyduğumu aynen aktarıyorum. Diğerlerini de üçüncü kişilerin ağzından belirtiyorum. Ayrıca ben şuanda bürom var ve bir bağımsız denetim şirketinde denetçi değilim. Sizin denetim yaptığınız firmaların vay haline diyerek kimi neyi kastettiniz bilmiyorum. Amacınız önceki sözlerinden hesaplaşmak mı yoksa ileriye dönük meslekle ilgili konuşmak mı anlamadım. Biliyorum bundan sonra da cevap yazacak konuyu alevlendreceksiniz. Muhalefet gibi siz şunu söylemiştniz konularına girmek istemiyorum Sizin söyledikleriniz mi somut benimkiler mi bırakın forumdaşlar karar versin Ben konuyu kapatıyorum. Size de bir daha cevap vermek istemiyorum.
Tüm forumdaşlara ve site yöneticilerine de bu kısır tartışmanın en azından tarafı olduğumdan kusura bakmayın diyorum.
Saygılar
 
Ynt: Muafiyet Sadece Fiilen Denetim Yapanlara

Somutmu yahu arkadaş zamanında millete bu forumda somut bilgiyle gelin burası kahvehane değil diyorsunuz sonrada ben şurdan burdan duydum deyip konu açıyorsunuz bunun neyi somut kamu gözetimi kurumu başkanı resmi açıklamamı yapmış maliye bakanı bir şeymi demiş yada ikincil düzenlemelermi çıkmış toplantılarda şunllar konuşuluyor demenin hamam dedikodularından ne farkı var burası ciddi bir yer öyle şu şunu demiş bu bunu demiş bende duydum demekle bu işler olsaydı her duyan gelip bu forumda başlık açsaydı vay halimize.
Bu işler duyumlarla olmaz zamanında somut bilgiyle gelin size ihtiyacımız yok deyipde küstürdükleriniz sizden denetim konusunda en az beş gömlek üstün insanlardı da neyse uzatmaya gerek yok.
İnsan kendi içinde bile tezatsa ilkin kendi muhasebesini yapması lazım insanlara somut bilgiyle gel yoksa sana ihtiyacımız yok diyenler şimdi gelmiş kahvehane muhabbeti gibi ben şunu duydum,şu toplantıda böyle denmiş deyip sadece duyumlarla konu açıyorlarsa iki dakika durup bir düşünmek lazım.
Ne diyeyim Allah ıslah etsin.
 
Ynt: Muafiyet Sadece Fiilen Denetim Yapanlara

Merhaba Arkadaşlar
Stonhand arkadaş Şahin kardeşimin hakkını yemeyelim. Kendisi birçok güncel başlık açmış ve güncel bilgiler foruma kazandırmış bir arkadaşımızdır. Burayı sen şunu yaptın gibi kişisel atışmalara dönüştürmeyelim Siz eleştirinizi yaptınız O da cevapladı Hala devam ediyorsunuz. Tartışmayı uzatmayalım Zaten geçmişte olduğu gibi uzatılırsa yönetim çeşitli tedbirlere başvuracaktır. Forumda tatsızlıklara değil bilgiye paylaşmaya ihtiyaç var
Saygılarımla
 
Ynt: Muafiyet Sadece Fiilen Denetim Yapanlara

Önder68 ' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar
Stonhand arkadaş Şahin kardeşimin hakkını yemeyelim. Kendisi birçok güncel başlık açmış ve güncel bilgiler foruma kazandırmış bir arkadaşımızdır. Burayı sen şunu yaptın gibi kişisel atışmalara dönüştürmeyelim Siz eleştirinizi yaptınız O da cevapladı Hala devam ediyorsunuz. Tartışmayı uzatmayalım Zaten geçmişte olduğu gibi uzatılırsa yönetim çeşitli tedbirlere başvuracaktır. Forumda tatsızlıklara değil bilgiye paylaşmaya ihtiyaç var
Saygılarımla


evet aynen öyle. :)
 
Ynt: Muafiyet Sadece Fiilen Denetim Yapanlara

Diyorsunuzki fol yumurta yok. Kurul üyeleri seminerlerde bir tür bilgi alışverişinde bulunuyorlar. Görüş bildirdikleri gibi görüş te alıyorlar. Bunlar kurumun resmi görüşü olmasa bile bir tür beyin jimantiği yapılıyor. Sayın Stonhand Ne yani görüşlerimiz duyumlarımız paylaşmayalım mı? Görüş bildirmek birbirimizi yemek değildir. Sizin gibiler için tartışmak kavga ise onu bilemem. Ancak istişare, görüş bildirme, paylaşım ekip çalışması günümüzün denetimi için önem taşımaktadır Biz burada seviyeli olarak tartışıp görüşlerimizi paylaşacağız. İstemezseniz katılmayın bunu foruma. Forumlar bilgi paylaşmak içindir bilmiyorsanız öğrenin.


Benimde aslında bir şey dediğim yok ortada fol yok yumurta yok dedim hiçbir resmi kurumdan resmi bir açıklama gelmemiş dedim cevap olarak seviyeli bir cevap aldım arkadaş gelmiş istersen foruma katıma demiş oda yetmemiş bu forumda 1000 küsür mesajım var zamanında gece gündüz uyumadık işte evde eşşek gibi bilmemkaç yüz sayfalık kitapların özetlerini bu forumda çıkardım hiçbir kar yada bir menffat gütmeden herkeslede paylaştım arkadaş paylaşmak için yok bilmiyorsan öğren demiş oda yetmemiş yok bir başkasına mantığını çalıştır demiş yahu burası mahalle kıraathanesimi yahu bunlara kimsenin lafı çıkmıyor bu arkadaş istediğine istediği lafı giydiriyor yönetim banamısın demiyor sonrada bu arkadaş çok seviyeli oluyor bizse kahvehaneci oluyoruz değilmi
siz zamanında bu arkadaşın bu forumun sana ihtiyacı yok dediği adam kim biliyormusunuz bu arkadaş bu forumda 1 yıl önce birleşelim bağımsız denetim şirketi kuralım,arkamızda YMM de var, hukuk işleri için emekli hakimde var deyip bu işe ön ayak olup kendini riske atan bir adama burası kahvehane değil bu forumda sana ihtiyaç yok dedi kimsenin bundan haberi varmı ?
Yani benim anlamadığım bi çifte standart varda nizam üstat bile aynen öyle diyorsa artık artık gemi kalkmak zamanı gelmişse limandan, bir gemi kalkar bu zamandandiyeyim ve bu başlığı terkedeyim
 
Ynt: Muafiyet Sadece Fiilen Denetim Yapanlara

Lütfen kişiselleştirmeyelim.
Sn Stonhand sizi gayet iyi tanıyorum ve takdir de ediyorum yazdıklarınızı. Ancak ben sn öndere katılıyorum. Burda bizim kullandığımız uslup daha kaliteli olmalı.
Kimseyle hele sizle kişisel bir durum yok ki ortada. Önemli olan forumun sağlığı değil mi?
 
Ynt: Muafiyet Sadece Fiilen Denetim Yapanlara

Merhaba Stonhand Arkadaş

Bu forumda kimseyi kaybetmek istemiyoruz. Size yönelik talihsiz kabul ettiğiniz sözler olabilir. Ben ve diğer forumdaşlar da zaman zaman bu tür duygulara kapılmış olabiliriz. Hatta kendi açınızdan haklı olabilirsiniz. Ancak takdir edersiniz ki burası bir yargılama yeri değil. Söylediklerinizi ifade ettiniz. Bu yüzden Nizam beyi de zor durumda bırakmayın. Ben de bu forumun bağımsız denetim kısmının doğması ve büyümesi için emek vermiş biri olarak bu tatsızlıklardan gerçekten üzüldüm. Siz de Şahin bey de kişisel tatsızlıkları bırakalım lütfen yazılarınıza ve paylaşımlarınıza devam edin. Bağımsız denetimin geçirdiği bu kritik süreçte beraber paylaşmaya devam edelim. Sizi aramız da görmek istiyoruz
Saygılarımla
Önder Tunaboylu
Önder Bağımsız Denetim A.Ş
 

Benzer konular

Üst