Çözüldü Mücbir Sebebe Girmeyen Firmada Ücretsiz İzin

cemoja

Katkı Sunan Üye
Üyelik
27 Nis 2007
Mesajlar
116
Konum
istanbul
merhaba.iyi çalışmalar bu zor günlerde.benim firmalarımdan biri mücbir sebebe girmiyor 4 personeli var.15.03 itibariyle 2 personele ücretsiz izne ayırdı.kısa çalışma ödeneğine başvuramadığımız için bu iki personel için ücretsiz izin devlet desteğinden faydalanırmı.işveren mücbir sebep kapsamında.fakat piyasa koşulları sebebiyle böyle bir durum oluştu.ben çözemedim konuyu. yardımcı olursanz memnun olurum.iyi çalışmalar
 
Son düzenleme:
Merhaba. Benim firmamda faaliyet gösterdiği sektör nedeni ile mücbir sebep kapsamında değil. 10 çalışanımızı 22 Mart tarihinde ücretsiz izine ayırdık. 17 Nisan Kanunu ile ödeneğe hak kazanamayacaklar mı ? anlamış değilim.
Mart ayı için eksik gün nedeni 21
Nisan ayı için 29 kod ile bildirim yapmayı düşünüyorum
 
Mücbir sebep kapsamında olmayanların personellerinin ücretsiz izin kapsamında nakdi yardım alamayacaklarını neye dayandırıyorsunuz ki ?
 
Merhaba
Şimdi ortak görüşe bakarsanız 17 nisandan önceki ücretsiz izin günleri için ücret ödenmeyecek deniyor.(Ben halâ bunu anlamış değilim ama neyse)
Aynen düşünceniz bence de doğrudur.Mart ayı için 21 nisan ayı için 29 mayıs ayı için 28 kod kullanılacaktır.
 
doğrudur 17 nisan öncesi ödenmeyecek, Zaten işveren sistemi ekranı da ücretsiz izinli personel iban girişleri yapılırken 14 günden fazlasını kabul etmiyor.
 
Üst