uyumsoft

Muhasebe Bürosu Açmak

Ynt: Muhasebe Bürosu Açmak

arkadaşım bu meslekte bişey bilmek öğrenmek hikaye burda arkadaşlar yazmışlar büro deneyimi illede büro deneyimi diye bu konuda bu kadar diretmelerinin sebebi şudur çünkü ellerinde tek tutunabildikleri nokta büro deneyimleri altyapı yani eğitim zayıf olunca savunuyorlar.ben büroda 5 ay çalıştım bu işde deneyim felan hikaye
aç büronu bul mükellefi takıldığın yerde ara odayı veya tanıdığım mali müşaviri olmadı ver gazeteye ilan maaş 750-1000 tl diye bak kaç tane çok deneyimmmmmmmmli arkadaş başvuruyor.
arkadaşlar lütfen abartmayın bu meslek öyle klas bir meslek değil bunu kabullenin.burda tek gerçek pazarlama
gerisi hikaye bilgiymiş oymuş buymuş zati bürolarda olsun şirketlerde olsun yapılan muhasebe hikaye muhasebe yalan üzerine kurulu muhasebe vergi kaçırma üzerine kurulu muhasebe bunu herkes kabul etmeli dört dörtlük muhasebe tutan yok bu ülkede anca spk şirketleri gerisi hikaye.onun için deneyim o bu hikaye pazarla kendini iş bitti,hiçbir müşteri senin bilgine bakmaz aldıüın paraya bakar

Herkese Merhaba,

Benim rahmetli bir üstadım(ymm) işe alacağı veya bir yere yerleştireceği personele sorardı;

Muhasebe biliyormusun veya mevzuatıa hakim misin diye? Yanıt evet olduğunda ise ben daha bilmiyorum sen nereden biliyorsun? :) derdi.

Konun detayı açısından önemli bir cümleydi bu... Mekanı cennet olsun iyi adamdı..

kemalkaya ' Alıntı:
Herkese Merhaba,

Benim rahmetli bir üstadım(ymm) işe alacağı veya bir yere yerleştireceği personele sorardı;

Muhasebe biliyormusun veya mevzuatıa hakim misin diye? Yanıt evet olduğunda ise ben daha bilmiyorum sen nereden biliyorsun? :) derdi.

Konun detayı açısından önemli bir cümleydi bu... Mekanı cennet olsun iyi adamdı..

Doğru YMM ler genelde muhasebe pratiği pek bilmez. Çoğu vergicidir. Yada başka alanlarda devletten gelen denetçilerdir.

Şu sistem zaten bir tek SMMM leri sevmiyor. YMM ler devletten geliyor ne güzel memleket değilmi.
Sen sınavlara gir kazan sonra staj çek gene sınava gir gene kazan yetmedi yıllarca piyasada cebelleş dur, büro yönetmeye kalk, piyasaya artık krizdi, ıvırdı zıvırdı,tahsilattı uğraş, geceni gündüzüne kat, kafanda saç kalmasın ve en son kurtuluşun YMM lik olsun, sonra bir bak huuuoopp karşında devlette tertemiz her ay tıkır tıkır maaşını almış, kriz derdi olmayan, iş garantisi olan emekliliği bile garanti olan ve üstüne basarak söylüyorum çok büyük bir çoğunluğu torpille işe yerleştirilmiş adamlardan biri gelsin YMM olsun ve üstüne bu adam devletten gelmedir ve çevresi vardır diye işler bu adamlara kaysın, bu adamlar piyasada sana rakip olsun ve sistemde bu adamları seninle eşdeğer tutsun aynı belgeyi versin yahu bu revamıdır be.
Bu memlekette SMMM lere yapılan eziyet pişmiş tavuğa bile yapılmıyor.
Konu büroculukmu siz büroyu geçin mükelleften haber verin LTD , AŞ vb. yeteri sayıda mükellefiniz varsa zaten deneyime ne gerek var piyasa deneyimli ve işsiz adamla dolu arkadaşın dediği gibi 750-1000 TL verdimmi bir sürü deneyimli arkadaş başvuruda bulunur faksınız kitlenir büronuzun önünde kuyruk oluşur çünkü piyasada iş yok işçi çok.
Heleki belgede piyasada nerdeyse belgeliye artık talep yok piyasa işsiz belgeli dolu ancak arz ise tersine sapıtmış durumda, millet kafayı yemiş gidip kredi çekip dosya açtıranmı ararsınız, pazarlamacı olup dosya açtıranmı yani bu adamlardan 1 tanesini tanıyorum tam komedi adam pazarlamacı ve stajı başlatmayı kazanmış ve kafayı yemiş belgeyi alınca herşey güzel olacak diyor başkada birşey demiyor.
Kardeşim büromu açacaksın cevap : yok ,şirket bünyesindemi çalışacaksın cevap: yok , memurmu olacaksın cevap : yok, la belgemi kiralayacaksın cevap : yok , ula sen pazarlamacısın nasıl olacak , ne,neden güzel olacak cevap : belgeyi alınca herşey güzel olacak hani görende diyecek belgeyi alana odalar aylık bağlamış belge para ediyor ;D ;D :D :D.

Arkadaşlar merhabalar İstanbul Pendikte Özel güvenlik ve temizlik firmamız bulunmakta yeni ofis kurmak isteyen arkadaşlar için şirketimizden bir bölüm, bir oda verebiliriz hiçbir şekilde ücret talep etmeden kira, telefon, internet, ayrıca kullanmak ta olduğumuz full mikro muhasebe programımızı kullanabilir, ayrıca dışardan aldığı mükellefler içinden kendisinden ücret talep edilmeyecektir, yardımcı olması için ofis icersinde çalışmakta olan ön muhasebe personelini yardımcı olması için verebiliriz, bu düşüncede olan arkadaşlarımızın aramasını beklerim,
Teşekkür ederim,
0532 485 42 94

stajımın tamamını muhasebe bürosunda tamamladım. Kanımı emdiler. Ayrıca işi tam öğretmek istemiyorlar öğretmiyorlar da hep kendin araştırıp bulmak zorundasın.
ama mecburen süreçleri görmek ve işleyişe hakim olmak için muhasebe bürosunda çalışmak zorundasın. ruhsatımı alırsam ben de kendi ofisimi açmaktan yanayım.
bu işi tam olarak bilmeden yapan o kadar çok smmm var ki. içlerinden sıyrılıp bu işi farklı ve kaliteli yapmak çok da zor olmasa gerek. herkese kolaylıklar diliyorum