Muhasebe Mesleğini Neden Seçtiniz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 110ft
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Muhasebe Mesleğini Neden Seçtiniz?

bir kaç saattir sitenizi geziyorum. bu konuyu görünce kayıt olmaya karar verdim.
bir çoğunuzun hikayesi tanıdık geldi :)
benim ticaret lisesine girmeme sebep olan dayıma saygılarımı gönderiyorum. sağolsun hiç olmazsa muhasebeci olsun diye ailemi ikna etti. ailemde bilmiyor ki üniversiteye girişler zor. yazdırdılar. öss de çok güzel bir puan aldım matematiği ve geometriyi sevdiğimden dolayı. ama 2 yıllığa gidebildim. arkasından aöf. şu anki durumum senelerce ön muhasebe bölümlerinde çalışmış biriyim. şimdi eşimle birlikte çalışıyoruz. çok kereler niyetlendim smmm stajına hazırlanmayı ama cesaret edemedim. en son eşim oldukça cesaretlendirdi ben o hızla kursa yazıldım. inşallah haftaya dersler başlayacak kısmetse mart ayında smmm staj sınavına gireceğim. hayırlısı..

Bizimkisi biraz mecburiyetten oldu... :) Konservatuar hayali kurarken bu mesleğe girdik..Pişman değilim ama konservatuar yinede içimde bir ukte olarak kalmıştır :)

ortaokul bittikten sonra bilinçsizce ticaret lisesine yazıldım...yazılmaz olaydın keşke.
hayat beni buralara sürükledi.

iktisat okuyordum okurkende çalışıyordum mağazacılık söktöründe satış elemanlığı kasiyerlik yapıyordum çıtamı yükseltmek için bilge adam da bilgisayarlı muhasebe kursuna gittim orada hoşuma gitti,uygulamalı eğitimini görünce derslerde gördüğüm gibi gelmedi,sonra kurstaki hocamın bürosunda boğaz tokluğuna 1 sene gibi çalıştım,mağazacılıktan sonra büro ortamı çok güzel geldi,işide sevdim,halada seviyorum rakamlarla aram iyi,sonra para kazanarak bi yerde açlıştım okul bitti şimdi bu işin yoluna girdim inş.smmm olucam. Benim en büyük hayalim Sevdiğim işi yapmaktı ve işimide buldum.
Ne iş yaparsan yap sevdiğin işi yap derim ben..

üniversitedeyken maliyet ve yönetim muhasebesi derslerini çok sevdim şuanda özel bir şirkette maliyet muhasebesi uzmanıyım.

meslek yüksekokulundan yeni mezun olmuş iş arıyordum aklımda kesinlikle muhasebe yoktu. derken bir akrabamızın vasıtası ve ısrarı ile bir mali müşavir yanında işe başladım. asgari ücretin altında maaş + sigortasız olarak. ilk yaptığım iş elle beyanname doldurmaktı çok hoşuma gitmişti :) zamanla bir şeyler öğrenmeye başladıkça sevmeye başladım muhasebeyi. vergi dairesi , ssk , mükellefler kendimi muhasebe ile iç içe hissediyordum artık. mali müşavir olmayı çok istiyordum. staj başlatma sınavını kazandıktan sonra 2 yıllık stajımıda aynı işyerimde bitirdim. 6 yıllık çalışma sürecimde muhasebe bürosunda aldığım maaş hiç bir zaman asgari ücreti geçemedi. 2003 yılında başladım bu yola. şimdi yeterlilik sınavında son 2 dersim kaldı. inşallah bu dersleri verebilirimde 7 yıl verilen emeğin karşılığında en azından ruhsatımı alabilirim. dile kolay koskoca 7 yıl. sonuç , hala mali müşavir olamadık. yusuf sürmen hoca kendi egolarını tatmin edebiliyor olabilir ama bizler bu noktalara tabir yerindeyse tırnaklarımızla kazıyarak geldik

sosyal güvenlik meseleleri ,iş mevzuatı vb.konulara merakım sayesinde bu meslekle tanıştım.smmm staj başlatma sınavına başvurduktan sonra Ali Tezel in SGM kursları başladı.Sanırım sınavdan önce bu kurslar olsaydı şimdi muhasebeci değil de sosyal güvenlik uzm. olurdum.Nasip...Yine de kayıt ve raporlama olayını seviyorum.şikayetim yok.çok şükür.