Muhasebe Şefi Ne Kadar Ücret Alır ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan KEMALİST
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Muhasebe Şefi ne kadar ücret alır?

gül-gök ' Alıntı:
Arkadaşlar ben çok ünlü bir holdinge muhasebe şefi olarak başvurdum ve beğenildim eski işyerimde 2500 tl'ye alrılmıştım. (Müd. yard. olarak) son görüşmede sizi müdür yardımcılığı görevine düşündük dediler ve maaş olarakta 1500-1800 arası bir rakam olabilir dediler. Başka küçük bir ihracat firması maliyet muhasebesi uzmanı olarak 2000 tl teklif etti. Piyasa çok mu düştü inanın çok üzüldüm belgem olmasına rağmen kimse umursamıyor. Şimdi holdigle anlaştım ama net rakam hala belli değil bana bildirecekler 1500 bile olabilir hemde müdür yardımcısı olarak. Sizce ne yapmalıyım?

Kamudaki müdürlere 1500-1800 versen gülerler adama, mali müşavirlik memurluktan dahamı kolay ediniliyor ?
Maddi anlamda zor durumda değilsen kabul etmemeni tavsiye ederim. Belgene yazık mesleğine yazık emeğine yazık...

Muhasebe Elemanı nedir, Yardımcısı nedir, Muhasebe Sorumlusu nedir, Muhasebe Şefi nedir,Muhasebe Müdürü nedir bu pozisyonların çalışılan şirket için önemi nedir, Kendinizi bu poziyonlardan hangisinde görüyorsunuz.

Pozisyonlarla ilgili piyasadaki ortalama rakamlar;

Muhasebe Yardımcısı / Elemanı 600-1100 TL
Muhasebe Sorumlusu 1250-2000
Muhasebe Uzmanı 2000-3000
Muhasebe Şefi 3000-4000
Muhasebe Müdür Yardımcısı 3000-4500
Muhasebe Müdürü 4500-9000
Mali İşler Müdürü 7500-18000
Mali İşler Koordinatörü 10000-25000

Bu rakamların hepsini gördüm.Ancak itiraz edecek arkadaşlara etmeden ileteyim ki bu ücretler firmadan firmaya ve kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

Paraya bak bakanlar bile bu maaşları alamıyo :) bizim meslek iyiymiş Mali işler korrdinatörü olmak lazım :)

çok istisnai olarak bir iki (bilemedin bir elin parmağı kadar) yabancı şirkette bu maaşlar vardır.

Aynen öyle yabancı şirketlerde çalışanlar bu ücretlerde maaşları alıyor. Tabi burada Yabancı dil faktörü de devreye giriyor.

Arkadaşlar Mali İşler Koordinatörü, Mali İşler Müdürü bu pozisyonların zaten birçok şirkette olmadığını biliyorsunuz.

Verdiğim rakamlar firmanın yabancı sermayeli olmasıyla alakalı değil bilakis verdiğim rakamları yerli sermaye piyasasında gördüğüm rakamlar. Şu an çalıştığım şirketten de örnek vermek gerekirse Muhasebe Müdürü 6600 Uzmanlar 2700 TL alıyor.

2008 yılından 2010 yılına kadar Denetçi olarak çalıştım ve 75 den fazla firmayla ilgilendim.Ayrıca işten ayrıldığımda birçok firmayla iş görüşmesinde bulundum. Verdiğim rakamlar son derece gerçekçi gerek yabancı gerekse yerli sermayeye ait rakamlardır.

Bence önce bu pozisyonların şirketler için ne anlama geldiğini kavramak gerekir.Pozisyonlar Şirketlere göre değişkenlik gösteriyor.
Bu ücretleri yakalayabilmek için iyi firmalarda çalışmanız gerekiyor. (Muhasebe bürolarında işi öğrenirsiniz ama hiç bir yere gelemezsiniz mesela) Demek istediğim bi muhasebe organizasyonu olan ekip çalışması şeklinde örgütlenen firmalarda çalışmanız gerekiyor.

Umta arkadaşıma katılıyorum..

kişi kendi maaşını kendi belirler,kendini geliştirmişse kendine güveniyorsa
herşey kişinin elindedir 1000 liralar 2000 liralar işin gerçeği çok komik rakamlar
hem dünyanın en stresli işini yap hemde sekreterle aynı parayı al valla
durum bu piyasada sekreterler 1000 -1500 arası alıyor fazla kastırmaya
gerek yok,ama işte sorunumuz şu herkes muhasebeci olabiliyor.
bu forumdada herkes konuşuyor herkes kendine göre bilgili tecrübeli
ama doğrumu bilmiyoruz,kişi kendine göre dünyada en bilgilidir.
dediğim gibi kişiden kişiye değişir maaş olayı,birde doğru zamanda doğru
yerde bulunmakta önemli.

medcezir ' Alıntı:
kişi kendi maaşını kendi belirler,kendini geliştirmişse kendine güveniyorsa
herşey kişinin elindedir 1000 liralar 2000 liralar işin gerçeği çok komik rakamlar
hem dünyanın en stresli işini yap hemde sekreterle aynı parayı al valla
durum bu piyasada sekreterler 1000 -1500 arası alıyor fazla kastırmaya
gerek yok,ama işte sorunumuz şu herkes muhasebeci olabiliyor.
bu forumdada herkes konuşuyor herkes kendine göre bilgili tecrübeli
ama doğrumu bilmiyoruz,kişi kendine göre dünyada en bilgilidir.
dediğim gibi kişiden kişiye değişir maaş olayı,birde doğru zamanda doğru
yerde bulunmakta önemli.
Etkili cümle "Doğru Zamanda doğru yerde bulunmak"

42 yaşındayım ve 16 yıllık smmm yim .mesleki yeterliliğimle ilgili hiç bir sorunum olmadığı varsayımı ile bugün bir iş görüşmesinde bulundum.Bu arada şunuda belirteyim 8 yıl turizm ve otelcilik sektöründe 8 yılda sağlık sektöründe muhasebe müdürü olarak çalıştım. Bugün görüştüğüm firma ise yeni kurulacak olan bir özel hastane ve kurucu muhasebe müdürü olarak başlayacağım. teklif edilen maaş 8500-TL ve Ford mondeo aracın kullanım hakkı.... 12.000 -TL maaş konusunda diretiyorum ancak 10.000 nin üzerinde vermeyecekleri kanaati oluştu bende .. sizce 10.000 + arac olursa kabul etmelimiyim...

alıntı.

10.000 lira ve araç öp başına koy daha ne olsun bu memlekette 10.000 maaş ve araç alan kaç iş sektörü kaç çalışan var sanki :)

Kurucu muhasebe müdürü ne anlama geliyor yeni bir meslek ünvanı mı? :)

Çalıştığım firma da lise muzunu olma dışın da hiçbir özelliği olmayan sadece telefonlara bakan sekreter 970 tl maaş alırken firmanın devlete beyan edeceği rakamları hazırlayan resmi gayri resmi sorumluluğu olan biri için 1000-1500 gibi rakamlar çok komik.
bir çok kişinin yazılan yüksek rakamları çok istisna olarak görmesi de ilginç.
(zor durum da olmaları nedeniyle düşük ücrete çalışmak zorunda kalan arkadaşlara saygılıyım)

1000-1500 gibi rakamlar bence de çok komik ama ortada Türkiye gerçeği var ne yazıkki Türkiye de muhasebecinin ne iş yaptığını hatta iş yapmayıp boş boş durduğunu düşünen ve muhasebecilere verdikleri parayı çöpe attığını düşünen emek düşmaları olduğu sürece o çok komik rakamlara çalışmaya devam edeceğiz gibi geliyor bana.

stajyerzade ' Alıntı:
42 yaşındayım ve 16 yıllık smmm yim .mesleki yeterliliğimle ilgili hiç bir sorunum olmadığı varsayımı ile bugün bir iş görüşmesinde bulundum.Bu arada şunuda belirteyim 8 yıl turizm ve otelcilik sektöründe 8 yılda sağlık sektöründe muhasebe müdürü olarak çalıştım. Bugün görüştüğüm firma ise yeni kurulacak olan bir özel hastane ve kurucu muhasebe müdürü olarak başlayacağım. teklif edilen maaş 8500-TL ve Ford mondeo aracın kullanım hakkı.... 12.000 -TL maaş konusunda diretiyorum ancak 10.000 nin üzerinde vermeyecekleri kanaati oluştu bende .. sizce 10.000 + arac olursa kabul etmelimiyim...

alıntı.
abi sen benim yaşımda olsaydın senin gözünün üstüne yumruğumu patlatırdım derdim ama yaşından dolayı saygı duyuyorum gerçekten günümüz şartlarında iyi para daha önce 10.000+araç karşılığında hiç çalıştınmı yada her ay eline 10.000 geçtiği oldumu. abi ne diyeyim karar sizin bana böyle bir teklif gelse hemen balıklamayı bırak boduslama atlarım

stajyerzade ' Alıntı:
alıntı.
Muhasebe Müdürlüğü 8500TL tavan rakam, 10.000+ Araç çok süper bir teklif olacaktır. Sağlık& Medical sektörü olması ilerde daha iyi şartlar getirecektir Bence 8.500 TL lik teklifi kabul edin.

Ben 8500 lira maaş artı araç alayım 2 senede bir daire alırım. Hem düşünüyor hemde bizlere danışıyor ya ihtiyacı çok fazla yok yada değeri bunun çok üzerinde :) diye düşünüyorum yada yada Türkiye de yaşamıyor da başka bir ülkede yaşıyor ki 8.500 lirayı beğenmiyor arabayı söylemiyorum bile.

gcatar ' Alıntı:
Ben 8500 lira maaş artı araç alayım 2 senede bir daire alırım. Hem düşünüyor hemde bizlere danışıyor ya ihtiyacı çok fazla yok yada değeri bunun çok üzerinde :) diye düşünüyorum yada yada Türkiye de yaşamıyor da başka bir ülkede yağıyor ki 8.500 lirayı beğenmiyor arabayı söylemiyorum bile.

:)
Aynen;

Bir şey söylicam kendimi tutuyorum. Sonra moderatör böyle böyle yaptı diye laf edilir. En iyisi susmaktır.
si

arkadaşlar bunu yazan arkadaş bu tarz piyasada bulunmuş istemekte haklı
şaşırmaya gerek yok arkadaşa niye yükleniyorsunuzki.
size bir örnek vereyim samimi arkadaşım piyasada bilinen bir holdingde
muhasebede uzman rapaorlama yapıyor,ingilizcesi iyi aldığı maaş 3500 euro
tl bile değil euro burda mesele şu kişi kendine sanayi sitesinde iş ararsa 1000 1500
tl çok iyi rakam ,işi nerde ve nasıl baktığınız önemli arkadaşlar,bir defa hala gayri resmi
çalışan şirketlerin bu paraları vermeleri imkansız.