Muhasebe Ücretlerinde Haksız Rekabet

elit

Katkı Sunan Üye
Üyelik
1 Ağu 2009
Mesajlar
146
Konum
kayseri
aynı işi yapan mükellefler kendi aralarında birlik oluyorlar.muhasebecilerine ödedikleri ücretleri sosyal medya, whatsap gruplarında paylaşıyorlar.biz mükelleflerin ticari sırlarını korumaya çalışırken onlar bizi düşürmeye çalışıyorlar. asgari ücret tarifesinin yarı fiyatına kadar muhasebe ücreti ödüyorlar.yeni mükellef olacak kişi de en ucuz defter tutan muhasebeciye gidiyor.muhasebe ücretlerini artırmakta zorlanıyoruz. verdiğimiz hizmet ve aldığımız sorumluluğa önem vermiyorlar. çok iyi para kazanan mükellefler var.bindikleri arabanın tekerine gücüm yetmez.en pahalı sigarayı içiyorlar.bana üç yılda ödediği muhasebe ücretini yedi günlük tatilde harcıyor adam.bize gelince gelince para vermek istemiyorlar.
 
İşte hayatımız :)
Maalesef mücadele ediyoruz sayın elit.İşin acı tarafı da neden o ücreti hak ettiğimizi,bize o ücretin ödenmesiyle hangi hizmetleri alabileceğini,mükellefe anlatıp onu ikna etmeye çalışıyoruz.Başarabildiğimizde var,başaramadığımız da.
 
İşte hayatımız :)
Maalesef mücadele ediyoruz sayın elit.İşin acı tarafı da neden o ücreti hak ettiğimizi,bize o ücretin ödenmesiyle hangi hizmetleri alabileceğini,mükellefe anlatıp onu ikna etmeye çalışıyoruz.Başarabildiğimizde var,başaramadığımız da.
Sayın Tahsin bey bende muhasebe bürosunda çalışan bir stajyerim ama iş gereği ayrılan veya gelen mükelleflerimiz oluyor gelen mükelleflerimizin ucuza tutulan bürolardan nasıl hesap planları ve beyannamelerin nasıl hazırlandığını görmek içimizi karartıyor ki;Örnek vermek gerekirse bir mükellefimiz lokantacılık işi yapıyor işletme yani defter beyan sisteminde tutuluyor defteri beyannamelerine baktığımızda son 1 yıldaki beyannameleri kdv beyannamesinde beyan edilecek bilgim yoktur şeklinde verilmiş ama alış,satış,demirbaşları.. herşeyi olan mükellefin bu duruma düşüren meslektaşlarımız üzüyor benide...
 
...çok iyi para kazanan mükellefler var.bindikleri arabanın tekerine gücüm yetmez.en pahalı sigarayı içiyorlar.bana üç yılda ödediği muhasebe ücretini yedi günlük tatilde harcıyor adam.bize gelince gelince para vermek istemiyorlar.
Bu düşünce bir sabit ücret karşılığında başkasına iş yapan herkeste var.
Fabrikada çalışan üretim personeli patron için isyan eder, her yıl amerikalara tatile gider , her yıl araba değiştirir, villası benim oturduğum mahalle kadar ... ama bana verdiği 3 kuruşu nasıl kısarım diye uğraşıyor der.
Muhasebe personeli şefine kızar bütün işi ben yapıyorum o hiç bir şey yapmadan oturur ama parayı götüren o der.
Muhasebe müdürü YMM e kızar ne yapıyor ki, deveyi hamuduyla götürüyor.....

Kökten yanlış düşünce şekli .
O tatile gidecek parayı kazandıracak işletme yatırımını kimin yaptığına bakmek gerekmez mi aslında?
 
yalnız şöyle bir şey var,bugün isviçre de herkesin alım gücü yüksek ise bu gelirin aşağı doğru inebilmesi,elbette daha çok riski alan ve sorumlu olan işveren/yatırımcı daha çok kazanacak ancak aşağıya doğru kar dan pay verecek ki aşağısı,aşağıda kalmasın o da yukarı tırmanabilsin,işveren/yönetici kar/geliri örneğin 5 katlar iken aşağıdaki 0.5 katlıyor ise orada gelir eşitsizliği söz konusu,zaten başarılı işverenler aşağıya daha çok indirdiği için daha kalifiye daha çok verimli çalışan grubuyla olur,genelde sinekten yağ çıkarmak isteyen de o vasıfta çalışanla çalışır.
 
Üst