Muhasebede Tutulan Defterler

  • Konbuyu başlatan keating
  • Başlangıç tarihi
K

keating

Ziyaretçi
Merhaba,
2007 asgari ücret tarifesinde bir işletme 90 ytl görünüyor. Bu tutarın altına inemiyoruz tamam,üstüne de mi çıkamıyoruz? 90 ytl lik defteri abartısız 300 ytl ye tutan muhasebeciler oluyor.Böyle bi durumda bende 300'e mi tutucam. 300 aşağısında tutsam sorun olur mu? Sonuçta asgari ücret tarifesine göre 90 ytl. Ben bu işten bişey anlamadım. Biri bana anlatabilir mi?
 
Ynt: Muhasebede tutulan defterler

Asgari ücret tarifesinin altına inemezsiniz..adı üstünde asgari = en az.
üstüne çıkmak serbest.Tabi alabilirseniz.Size kimse niye 90.00 ytl lık işi 300 ytl ye yapıyorsun demez.müşteri ile anlaşmanız önemli olan.
 
Ynt: Muhasebede tutulan defterler

evet sayın NİSAN123 'e katılıyorum sen bakanlığın belirlediği tarife üzerinden sözleşmeni yapıp makbuzunu kes sonraki kısım senin vicdanına kalmış.kolay gelsin
 
Ynt: Muhasebede tutulan defterler

teşekkür ederim arkadaşlar.
 
Ynt: Muhasebede tutulan defterler

keating ' Alıntı:
.... 90 ytl lik defteri abartısız 300 ytl ye tutan muhasebeciler oluyor.Böyle bi durumda bende 300'e mi tutucam. ... Sonuçta asgari ücret tarifesine göre 90 ytl. Ben bu işten bişey anlamadım. Biri bana anlatabilir mi?

Sayın keating,

Asgari 90,00 YTL belirlenen bir ücretin yerine hiç bir mükellef 300,00 YTL vermez, hiç bir meslek mensubu da o ücreti alamaz.

Asgari olarak belirlenmiş tutarın üzerinde bir ücret alınıyorsa/veriliyorsa o işin niteliği ve ayrıntıları önemlidir. Bunları göz önüne alarak değerlendiriniz.
 
Ynt: Muhasebede tutulan defterler

Mesela bi eczane. asgari ücrte tablosunda 90 görünüyor. ama 300 e tutan muhasebecileri biliyorum. Çünkü işçiliği çok fazlaymış gibi bi bahaneleri var. Benimde kafam o yüzden karıştı.
 
Ynt: Muhasebede tutulan defterler

keating ' Alıntı:
... Çünkü işçiliği çok fazlaymış gibi bi bahaneleri var. ...


Bu ve benzeri işleri yapmaya başladığınız zaman, bahane mi gerçek mi, bilmiş/öğrenmiş olursunuz.

Kolay gelsin...
 
Ynt: Muhasebede tutulan defterler

Yani 300 normal diyorsunuz.
 
Ynt: Muhasebede tutulan defterler

Aslına bakarsınız arkadaşlar , 90,00 YTL lik tarife bile komik... Yapılan iş düşünüldüğünde kaidelere uyugun olarak, bedavaya çalışdığı ortada zaten. eczane deyip geçmeyin. işin içine girince , iş yükünü anlayınca sizde karar vermiş olacaksınız. Neyazıkki hem tarifeler düşük hemde toplumumuz bu gün bile gerçek manada tutulan muhasebenin firmanın mali yapısı açısından ne kadar önemli bir olgu olduğunu anlayabilmiş değiller. Bize ödenen para karşılığında mükellef deposuna mal koyamadığı için havaya giden para gibi düşünmekte : ) ne yazıkkı hizmet satmak böyle bişi..
 
Firmada Çalışıyorum iki firmamız var biri mühendislik diğeri elektrik direği üretiyor şimdiki muhasebeci iki firmayı 350 tl ye tutuyormuş.Başka muhasebeciyle anlaşmayı düşünüyoruz o da 500+kdv diyor iki firmaya sahiplerine fazla geliyor tutar ancak tarifede sadce bir tanesi 600 küsür bizim firmada 10 civarı işçi var 3 banka var vs yoğun sayılabilir. ortalama kaç olmalı bi fikir verirseniz muhasebeyi işletmede tutucaz büroya evraklar gitmeyecek...
cevaplar için teşekkürler...
 
Selamlar
500+kdv az bile söylenmiş....Yalnız bu meslektaşım size makbuzları kaç TL'den düzenleyecek onu merak ediyorum.....
 
bence de az yani ama patronlarıma fazla geliyor ve şimdiki muhasebecinin yaptığı iş şudur geçen yılın ve bu yılın mizanlarında hiç 101 103 yok bu yıl bitmedi değiştirilebilir ama geçen yıl hiç 101 103 hesabı kullanılmamış bu şu demek mizana bakan hiç mi çek alıp vermemiş der.profesyonel bir muhasebee olmalı ki bende işimi tam yapabileyim makbuzları kaçtan düzenleyecek bilmiyorum ama patronlarım muhasebeyi hiç bilmiyorlar elektrik mühendisi patronum fiyatı düşürebilir diyo işi zaten sen yapcaksın o imza atcak diyo aslında öyle değil yeni hesap planı hazırlancak ben elbet biliyorum ama üretim yapıldığı için hangi alınan stok nereye atılcak bunları bilen biri olmalı muhasebe çok önemli anlayacağınız her muhasebeci çok iyi yetiştirmiş olmuyor kendini....
 
Üst