Muhtasar Adres Kodu

ELENOR

Katkı Sunan Üye
Üyelik
24 Kas 2011
Mesajlar
230
Konum
İSTANBUL
Aynı kişinin firma merkezi ve şubesi olarak kiracısıyız. Adresler farklı olduğundan adres no.ları 2 satırda bildirim yapıyorum. Kiralayan aynı kişi olduğundan T.C.no ve kira tek kalemde ödendiğinden dekont no aynı olduğundan sistem kabul etmiyor.
 
Muhtasarda ödemeler tür koduna 014 h.hakkı eklenmiş, kıdem ve ihbar tazminatı eklenmiş. Huzur haklarını ayrı mı göndermeliyiz?
 
Merhaba ;

Aynı konu dün başımıza geldi.Büroda çalışan bayanların ikazını paylaşmak istiyorum.

Her ne kadar GİB duyurularında ;

"01.02.2013 MUHTASAR BEYANNAME Değişikliği

Muhtasar beyanname yeniden dizayn edilmiş olup, muhtasar beyanname verecek mükelleflerin ebyn programını yeniden indirerek kurmaları gerekmektedir. Muhtasar beyannamede bulunan Adres No alanına Sadece 041 ve 042 ödeme türü kodlarında Ulusal Veri Tabanındaki adres kodu yazılacaktır (Adres kodu https://adres.nvi.gov.tr/Pages/Bildi...Dogrulama.aspx. Sayfasından adrese ilişkin 10 rakamlı numara yazılacaktır.) Ocak, Şubat, Mart dönemi beyannameler için meslek mensuplarının iş yoğunluğu göz önüne alınarak boş geçmeleri mümkündür. Ancak daha sonraki dönemlerde adres kodu alanının doldurulması zorunludur.

ÖNEMLİ NOT : Adres No alanına Sadece 041 ve 042 ödeme türü kodlarında Ulusal Veri Tabanındaki adres kodu yazılacaktır (İŞYERİNİN ADRES KODU YAZILACAKTIR. İŞYERİ SAHİBİNİN DEĞİL) "

demekte ise de muhtasar beyannamelerin arka sayfasındaki adres no kısmı boş geçilemiyor hatta duyurunun aksine 041 ve 042 karşılığına bilgi girilmelidir uyarısı çıkıyor.

1111 geçsek daha sonra da düzeltme istiyorlar ve hatta ceza söz konusu olabiliyor.

Paylaşmak istedim.
 
adres için girdiğimizde tc kimlik no diyor buraya kimin tc sini giriyoruz?
 

Benzer konular

Üst