Muhtasar Beyanname Vermeme Hk.

URUM79

Fenomen Üye
Üyelik
11 Mar 2014
Mesajlar
1,729
Konum
İSTANBUL
Merhaba basit bir eğitim kültür derneği Vergi mükellefi olarak sadece bulunduğu ofise ait kira öfemesi için 3 aylık muhtasar beyan vermekteydi. Şimdi herhangi bir ofise kira ve mali müşavir giderine katlanmayacak. Herhangi bir çalışanıda bulunmayacak. Bu durumda muhtasar beyan vermeyeceğine dair dilekçe vermelimidir? Yoksa boşta olsa beyan vermelimidir sizce?
 
Eğer tevkifat gerektiren herhangi bir gideriniz olmayacaksa, herhangi bir incelemede de bunu ispatlayabilecekseniz, böyle durumlarda ben dilekçe vermiyorum. E-beyan'dan son beyanı girerken, "bundan sonraki aylarda beyan var/yok" seçeneği kısmından "yok" işaretliyorum ve beyanname vermeyi bırakıyorum.Bir sonraki dönem bazen tereddüt ediyorum, ne işaretlemişim diye,girip kontrol ediyorum, hepsi bu:)
2018 yılı için bazı firmalar adına bu şekilde yaptım,şu ana kadar bir sorun çıkmadı.ve yine bildiğim kadarıyla -yanılıyorsam düzeltin- vergi dairesine dilekçe vermeye kalktığınızda, daire bu dilekçeyi almayıp, "kesinti olmasa da beyanı vermek zorundasın" diyerek talebi reddediyor.
 
İnteraktif vergi dairesinde sanırım dilekçeler kısmında muhtasar beyanname vermeme dilekçesi yer alıyordu diye hatırlıyorum. Buradan da daireye gitmeden dilekçe verilebiliyor.
 
Mal sahibi kira bedeli almıyor, bedelsiz oturuluyor anlaşılıyor. Doğrusu, kira bedeli kadar mal sahibinden bağış alınması, karşılığında yine mal sahibine kira ödemesi yapılması gerekir.
 
İnteraktif vergi dairesinde sanırım dilekçeler kısmında muhtasar beyanname vermeme dilekçesi yer alıyordu diye hatırlıyorum. Buradan da daireye gitmeden dilekçe verilebiliyor.

Evet,interaktif sistemi üzerine sonradan bu dilekçe yerleştirildi ama burayı hiç kullanmadım.Dilekçe verilirse yoklama vs.gündeme gelebilir.
 
Üst