fonradar

Muhtasar Düzeltme

mes_ar

Tanınmış Üye
Üyelik
23 Mar 2007
Mesajlar
2,029
Konum
İSTANBUL
Merhaba arkadaşlar, temmuz ayına ait muhtasarda sehven vergiye 1,100 tl yazılacağına, 11,100 tl. yazılmış ve bu şekilde onaylandı. Şimdi bu döneme düzeltme verdik fakat yeni tahakkukta mahsup çıkmadı sadece damga vergisini tahakkuk ettirmişler. Bu tahakkuklarla ne şekilde vergi mahsup edilecek?
 
Selamlar
7.ay muhtasarını bugünden mi tahakkuk ettiniz.Bu ne hız :)
Ama erken vermenizde isabet olmuş demekki.
Bence hiç vakit kaybetmeden,daireden bir an evvel düzeltme ve mahsup işlemini yaptırın.(büyük ihtimalle hatanın sebebini inceleyeceklerdir tabi) Eğer basit bir hata ise hemen düzeltirler ama değilse,biraz uğraştırırlar..
Bende bir kaç ay evvel,bildirimde kira stopajlarını fazla bildirmişim (Başka bir firma ile karıştırmışım) Düzeltme verip daireye gittim.Kira dekontlarını istediler.Allahtan elimizdeydi.İbraz edip hemen ekrandan mahsup işlemini yaptırdık ve ödeme vadesi dolmadan işlemi bitirdik.
Sizde de vakit varken hemen daire ile diyaloğa geçmenizi öneririm.
Saygılar
 
Teşekkürler twolf, biz ilk defa vergi azaltıcı bir düzeltme yaptık. Vergi arttırıcı olunca bu hemen tahakkukta görünüyordu ama azaltıcı olunca düzeltme tahakkukunda sadece beyannameye ilişkin damga vergisi tahakkuk ettirildi. İlginç bir durum çok vergi ödeyeceksen hiç uğraşmıyorsun, vergi dairesine bile gitmene gerek yok ama azalacaksa uğraş dur. Ben beyannameleri ve tahakkukları bir dilekçe ekinde mükellefime gönderdim, vergi dairesine gidip halledecek inş.
Not: hız; tatile çıkacak olmamızdan kaynaklanıyor ama biraz fazla hızlı gittik herhalde, duvara tosladık :)
 

Benzer konular

Üst