fonradar

Muhtasar Düzeltme

elifbe

Katkı Sunan Üye
Üyelik
20 Ağu 2012
Mesajlar
311
Konum
istanbul
2016/12 dönemi muhtasar beyannamemde huzur haklarını fazla tahakkuk ettirmişim ve bu yüzden 4000 TL kadar fazla vergi çıkmış gözüküyor. Bununla alakalı düzeltme vermek istiyorum. Düzeltmeyi verirken neye dikkat etmeliyim. İnceleme falan yapılır mı? Ya da düzeltme vermelimiyim? Teşekkürler.
 
Sn. elifbe ilgili döneme ait fazla tahakkuk ettirilen kesinti için muhakkak tahakkuk kaydınızda yanlış olacağından aynı zamanda geçici vergide de matrah farkı oluşacağından her iki beyannameye düzeltme beyanı vermeniz ve bu konuda da açıklayıcı net bir izahat ile vergi dairesini bilgilendirmelisiniz. Bu durumun tabiki vergi dairesi nezdinde muhtasar beyanında matrah azaltıcı etkisi oluşacağından vereceğiniz açıklayıcı bilgi ve dökümanlar çok önem arz eder. Aksi halde incelemeye tabi olursunuz.
 
Merhaba
Huzur hakkı bordrosu ve o huzur haklarının resmi kanaldan ödendiğine dair tevsik belgeleri vs.istenecektir.
Sadece düzeltme verip,vergi dairesinin kontrolüne ve belge talebine bırakırsanız,daire tüm belgeleri (hatta geriye dönük) isteme ihtimali vardır.Ancak düzeltme verdikten sonra akabinde hemen dilekçe yazıp olayın sebebini belgelerle ibraz ederseniz sadece o belgeleri inceleyerek düzeltme işlemini yapabilirler.
Benzer bir durumda ben kira ödemelerine ait bir düzeltme vermiştim.(matrah azaltıcı) Dekontları görmek istediler.(sadece kontratı göstermekle de olmaz) dilekçe yazdım dekontları sundum.Düzeltmeyi yaptılar.
 
Bir diğer yol 2017/01 için ödenecek hakkı huzur için 12/2016 tarihinde kısmi (fazlalık kadar) bordro yapıp, gider kaydında ise gelecek yıl giderlerine işleyerek olabilir. Tabii bu durumu genel kurulda sorun edecek ortağın olmaması gerekir. 2017/01 hakkı huzur bordrosunda da kalan kısım kadar yapıp kayıtlarınızı ona göre yapabilirsiniz.
 

Benzer konular

Üst