Muhtasar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan özen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yeni bir işletme işyerini kiraladı ama işyeri 10 kişiye ait yani varisli yer.bankada ortak hesap açtırmışlar kira parasını işveren o hesaba aktaracak ama ben muhtasarda 10 kişiyi ayrı ayrı yazıp kira tutarını paylaştıracakmıyım.

Yeni bir işletme işyerini kiraladı ama işyeri 10 kişiye ait yani varisli yer.bankada ortak hesap açtırmışlar kira parasını işveren o hesaba aktaracak ama ben muhtasarda 10 kişiyi ayrı ayrı yazıp kira tutarını paylaştıracakmıyım.

benim şahsi fikrim; banka hesabı kimin adına ise o kişiyi bildirin beyannamede. eğer hesap her ortağın da adının bulunduğu bir hesap ise her ortağı beyan edin. benim şahsi düşüncem bu

Banka hesabı ortak dediniz eğer 10 kişide ortaksa 10 kişiyide muhtasara yazınız sıkıntı oluyor yoksa sorun öğrenin yok bir kişi adına ise onun adını yazınız ben yaşadım bu olayı sıkıntı oluyor dikkat edin çok düzeltme verirsiniz yoksa....

Daha evvel tecrübe ettiğim bir olayı paylaşayım.
Varislerden herhangi biri veya hepsi,tevkifat kesintilerinden dolayı iadeye başvururlarsa,vergi idaresi başvuran kişinin/kişilerin isimlerinin verilen muhtasar beyanında ayrı ayrı gösterilmesini istiyor.Yani bu varislerin her birinin başka mükellefiyetleri varsa ve gelir vergisi beyanından dolayı iadeleri oluşursa,isimleri ayrıntılı yazmadığınız için sıkıntı yaşayabilirsiniz.Bu durumda muhtasarlara düzeltme beyanı isteyeceklerdir.
Sizin yerinizde olsam,varislerin pay durumlarını ve tc numaralarını öğrenerek,her birini ayrı ayrı beyan ekinde listelerim.Karar sizin.
Saygılar