fonradar

Mükellef bildirim ekranı dün açılmış

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan smmmtr1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
mükellef bildirim ekranını dün aktif yaptılar, gib den açıklama gelmedi, dün verenlere ceza gelecekmi acaba, bilgisi olan var mı ?

Ynt: Mükellef bildirim ekranı dün açılmış

29/06 kadar vermedi iseniz yani dün verdiğiniz düzeltme değil ise cezadan kaçış yok.

adresi yanlış olan mükellef nereye başvuracak ? yani kapı numaratajı yok !!

Belediyeden numarataj servisleri ile görüşmesi gerekir.

Belediyeden numarataj yazısı alınıp,önce Ticaret Odasına dilekçe ekiyle düzeltme yapmanız.Daha sonra Vergi dairesine de yeni alınmış faaliyet belgesi ve numarataj yazısıyla sicil servisinden düzeltebilirsiniz.Ticaret Odası düzeltme yapmadan vergi dairesi kabul etmiyor.
Numarataj yazını her kurum asıl istiyor.Fazla almakda fayda var.Ayrıca numaratajla ilgili düzeltmeleri her birim yapmıyor.Avrupa yakasında sadece Eminönü birimi yapıyor.

İyi akşamlar

Sadece bu kadar da değil.

- Sgk dilekçe
- UAVT güncelleme
- Muhasebe prog işv bilgileri güncelleme
- Faturalar, irsaliyeler vb..
- Kapasite raporu, Sanayi sicil belgesi
- Kosgeb
- Ve daha yazmadığım resmi kurumlar

şube mükellef bilgileri bildrimi vermiş onaylamıştım ancak vergi dairesini merkez vergi dairesi altına şube olarak verdim muhtasarı merkezden ödendiği için sonradan şube mükellefiyetsiz vergi kaydını 04.07.2012 tarihinde karstan yaptık ve int.vergi dairesinde kars vergi dairesi çıktı.Şimdi onayladığım şube nük.bildrimini kars vergi dairesi olarak düzeltsem olur mu ceza falan gelir mi
düzeltme süresi hangi tarihe kadar geçerli 29 haziran son gündü düzeltme yapsak ilk 10 gün ne zaman biter düzeltmede ilk bildirgenin içinden mi düzeltiyorum ilk bildrimi iptal mi ediyorum nasıl iptal ediyorum yeniden bildirim mi yapıyorum

bi anlam veremiyorum. Adres de değişiklik yok Şirket aynı yerde yıllardan beri duruyor. Geliyor biri Cadde ismini değiştirir, diğeri gelir sokak ismini değiştirir. beğenmezler kapı numarasını değiştirirler. Ayşe hanımın dediği gibi birçok kurum ve yerden değişiklikler olacak bunlarda hem zaman hem maddi bir külfet hemde insanı çileden çıkaran işler.. Katip oldukk ... KATİP...

arkadaşlar

10 günlük düzeltme süresi dün mü son oluyor yoksa dün pazar olduğu için bugün mü son olur?

29/06 ya 10 gün eklediğimde 08/07 son oluyor :(

1-Son gün 08/07 değil 09/07 oluyor. Şöyle ki VUK md.18/1'e göre süre hesaplanmasında başladığı gün hesaba katılmaz.

2-Diyelim ki 09/07 pazar gününe rastlasaydı ne olacaktı? Bu durumda da VUK md.18/4'e göre hareket edecektik ve son gün izleyen ilk iş gününün mesai saati bitimi olacaktı.

"4. Resmi tatil günleri süreye dahildir. şu kadar ki, sürenin son günü resmi tatile rastlarsa tatili takibeden ilk iş gününün tatil saatinde biter."

çok teşekkür ederim koray bey, :)
bazen direk maddelere bakamıyom, doğru diyorsunuz VUK 18/1 e göre bugün son gün.