personel maaş programı

Mükellef bildirimi aynı işyerinde 3 şirket

tarkaniz72

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar aynı işyerinde 3 şirket var. elektrik aboneliği hiçbirinin üstüne değil. ancak bir tanesi elektriği gider yazıyor. Hepside yazacakmı Mükellef bildirimine yoksa sadece gider yazanmı?

Ynt: Mükellef bildirimi aynı işyerinde 3 şirket

Kullanan herkes yazacak.

hepsi gider yazmıyor. sadece bir tanesi gider yazıyor elektrik faturasını. ltd.şti merkezleri. hepsi yazarsa 1 elektrik giderini 3 firmada gider yazıyor diye anlaşılırmı ?

Şahsen kullanıcının belirtmesi daha uygun olacağı kanısındayım. Aynı adreste birden fazla mükellefte bende tek birinde bildirimleri kaydettim.

Şahsen böyle bir durumla ben karşılaşsam giderde kullanmazsam bile bildirimde bulunurdum.Zira burda esas olan abonelik bildirimdir.Burda faturasının giderlerde kullanılıp kullanılmadığının bir önemi yok diye düşünüyorum.

Sayın Metyonun yaklaşımına aynen katılıyorum, önemli olan gider yazıp yazmama değil, elektrik enerjsinin bir şekilde kullanıldığı abone noyu tespit ederek bildirmek.

Soru-cevaplarda açıkca; kimin gider yazdığı/kimin adına abone olunduğu/kimin ödediği önemli değil elektrik kullanılıyor ise abone nosu yazılacak yazıyor.