fonradar

Mükellef Bildirimi Kaydetme

beyza

Katkı Sunan Üye
Üyelik
26 Eyl 2005
Mesajlar
507
Mükellef bildirimini onayladıktan sonra pdf olarak yada başka türlü bilgisayarımıza kaydetme imkanı var mı? Varsa nasıl?
 
Ynt: Mükellef bildirimi kaydetme

CutePDFWriter prgramını pc.nize kurun.

onayladığınız mükellef bildirimini görüntüleyin.
Dosyadan yazdırı tıklayın.
ordan yazıcı olarak CutePDF Writer ı seçin tamamı tıklayın.
 
Ynt: Mükellef bildirimi kaydetme

mükellefi bilgileri bildirimine şirketin şifresi ile veriyorum bağımlı çalışıyorum bu durumda ALTTA görevi kısmına ne yazılacak direk şirket bilgileri geliyor

ayrıca işyerinde 2 ayrı firma varsa adres kısmına 2 sine de sahibi olan gerçek kişinin tc no mu yazılır.

faaliye kodu birden çok ama brüt satışları yoksa yine de faaliyet kodlerı yazılıp brüt satışlar kısmı 0,00 olacak

sgk nı kısmına şantiye sgk noları da eklenecek mi
 
Ynt: Mükellef bildirimi kaydetme

?MÜKELLEF BİLGİLERİ BİLDİRİMİ FORMU?
01/04/2012 ? 29/06/2012 TARİHLERİ ARASINDA VERİLECEKTİR!

20 Ocak 2012 tarihli ve 28179 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan 413 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile Mükellef Bilgileri Bildiriminin, elektronik ortamda verilmesi zorunluluğu getirilmiştir.

Bildirim zorunluluğu getirilen mükelleflerin kapsamı, bildirimin şekli, bildirimde bulunulacak dönem, bildirim verme zamanı, gönderilmesi ve diğer hususlara ilişkin açıklamalar aşağıdadır.

1. ?Mükellef Bilgileri Bildirimi? Verme Zorunluluğu olan mükellefler kimlerdir?

Mükellef Bilgileri Bildirimini, bildirim verme süresinin başladığı gün olan 1 Nisan tarihi itibariyle faal olan (tasfiye işlemi devam edenler dahil) tüm;

a.Kurumlar vergisi, b.Ticari kazanç (kazancı basit usulde tespit edilenler hariç),zirai kazanç ve serbest meslek kazancı elde eden gelir vergisi mükellefleri vermek zorundadırlar.Söz konusu bildirimin merkez ve her bir şubeiçin ayrı ayrı verilmesi zorunludur.

Faaliyet konuları itibariyle farklı muhasebe tekniğini kullanmak durumunda bulunan mükellefler, Mükellef Bilgileri Bildiriminin ?Brüt Satışlar/Gayri Safi Hâsılat? alanına, kendi muhasebe tekniklerine göre bu alana karşılık gelen gelir tablosu bilgilerini dolduracaklardır.

2. Bildirim nereden ve nasıl verilecek?

Bildirim verme zorunluluğu getirilen mükellefler,https://intvd.gib.gov.tr/internetvd adresinde bulunan bildirim ekranlarındaki alanları aynı adreste yer alan kılavuzda belirtilen açıklamaları göz önünde bulundurarak eksiksiz olarak dolduracaklardır.

Söz konusu bildirimin nasıl doldurulacağına ilişkin geniş ve örnekli açıklamalara www.gib.gov.tr adresindeki kılavuzdan ulaşılabilecektir.

3. Bildirimin verilme süresi nedir?

Bildirim verme yükümlülüğü getirilen tüm mükellefler, bildirimlerini her yıl 1 Nisan-31 Mayıs tarih aralığında elektronik ortamda vereceklerdir.

Bildirimin elektronik ortamda verilmiş sayılabilmesi için onaylama işleminin yapılması zorunludur. Onaylama işleminin ise en geç, bildirimin verilmesi gereken son gün olan 31 Mayıs günü saat 24.00?e kadar tamamlanması gerekmektedir.

Bildirimin elektronik ortamda gönderilmesi zorunludur. Elektronik ortam dışında gönderilen bildirim verilmemiş sayılacaktır.

4.Düzeltme İşlemleri Nasıl Yapılacaktır?

Elektronik ortamda bildirimin onaylanmasından sonra, hatalı verildiği anlaşılan bildirim için düzeltme bildirimi verilmesi gerekmektedir. Düzeltme bildiriminin elektronik ortamda, Mükellef Bilgileri Bildiriminin verilme süresinden sonra verilmesi durumunda 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 355 inci maddesinin düzeltme bildirimlerine ilişkin hükümleri dikkate alınarak cezai işlem yapılacaktır.

Düzeltme işleminde ilk bildirim tamamen iptal edilmekte ve ikinci defa verilen bildirim geçerli kabul edilmektedir. Bu sebeple düzeltme yapması gereken mükelleflerin, yeni bildirimi, daha önce bildirimde bulunulmamış gibi tüm bilgileri içerecek şekilde doldurmaları gerekmektedir.

5. NACE KODU NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Nace kodları ile Maliye Bakanlığının belirlediği vergi kodları aynıdır. İnternet vergi dairesi sisteminden alınan Barkodlu Vergi Levhasında ana faaliyet kodları bölümünde yazılan kod, aynı zamanda nace kodudur.

6. İŞYERİ AÇILIŞ TARİHİ KOLAYCA NEREDEN ÖĞRENİLİR?

İşyerinin açılış tarihini; İnternet vergi dairesi sisteminden alınan Barkodlu Vergi Levhasından öğrenebilirsiniz.

Saygılarımla,

Yahya ARIKAN
 
Ynt: Mükellef bildirimi kaydetme

FÜSUN ' Alıntı:
...6. İŞYERİ AÇILIŞ TARİHİ KOLAYCA NEREDEN ÖĞRENİLİR?

İşyerinin açılış tarihini; İnternet vergi dairesi sisteminden alınan Barkodlu Vergi Levhasından öğrenebilirsiniz.

...
Eğer ilk işe başladığınızdaki vd taşınma vs. nedenle değişti ise öğremezsiniz.
 
Ynt: Mükellef bildirimi kaydetme

Şirketse ticaret odasından da öğrenebilirsiniz.
 
Ynt: Mükellef bildirimi kaydetme

merhaba;
seyyar bir mükellefin vd. sinde adresi oturduğu ev adresi görünüyor. Oturduğu ev de kira. Bu mükellefin formunu doldururken adres kısmı nı ne yapıcam ?
 
Ynt: Mükellef bildirimi kaydetme

Ev adresini yazıp, mülk sahibinin bilgilerini yazabilirsiniz.
 
2012 aralık ayında kapanan bir şubenin mükellef bildirimini onaylanmış bulundum. bu konuda yaptırım nedir. iptal edemediğim için bilgileri boş mu beyan etmeliyim. nasıl bir yol izlemeliyim
 
2012 aralık ayında kapanan bir şubenin mükellef bildirimini onaylanmış bulundum. bu konuda yaptırım nedir. iptal edemediğim için bilgileri boş mu beyan etmeliyim. nasıl bir yol izlemeliyim
 
Üst