fonradar

Mükellef harici Vergi Levhası onayı.

Yeniyurt

Katkı Sunan Üye
Üyelik
2 Haz 2005
Mesajlar
401
2007 Yılına ait defterlerini tutmadığım, Beyannamelerini imzalamadığım bir mükellef ile 01.01.2008 den itibaren 2008 Yılı için sözleşme imzaladık. Bu mükellefin 2007 Yılına ait Gelir Vergisi Tahakkukunu baz alarak 2007 yılına ait Vergi Levhasını onaylayabilirmiyim.
 
Ynt: Mükellef harici Vergi Levhası onayı.

Hayır Onaylayamazsınız Çünkü 2007 Yılı Haziran Ayı İçerisinde Bağlı Bulunduğunuz Vergi Dairesine Vergi Levhalarını Tastiklediğiniz Mükelleflerini Bir Listesini Verdiniz Ve O Listede Olmayan Bir Mükellefin Vergi Levhasını 2008 de Sözleşme Yapmış Olsanız Bile Onaylayamazsınız.
 
Ynt: Mükellef harici Vergi Levhası onayı.

Tam anlayamadım. o listede olmayan biri derken, 2007 de verdiğim 2006 yılı ile ilgili idi. bu sene vereceğim ise 2007 yılı matrahlarına göre 2007 yılı Vergi levhası onaylanacak. Benim öğrenmek istediğim. sadece thk. fişi ile vergi levhası onaylayabilirmiyim. Defterini ilgili yılda tummadığım birisi.
 
Ynt: Mükellef harici Vergi Levhası onayı.

Onaylayabilir ve vermeniz gereken v.levhasını tasdik ettiğiz mükellefler dilekçesine yazabilirsiniz.
 
Ynt: Mükellef harici Vergi Levhası onayı.

Merhabalar
siz normal mevcut mükellef sayınızı mayıs ayı içersinde maliyeye bldireceksiniz. Siz vergi levhasını tasdik ettikten sonra maliyeye bildirdiğiniz sürece size hiç birşey olmaz.
 
Ynt: Mükellef harici Vergi Levhası onayı.

Mayıs ayı içersinde maliyeye bildirdiğimiz mükellef listesi 2007 yılı için Gelir ve Kurumlar Vergi beyannameleri ile aylık ve üç aylık beyannamelerini onayladığımız mükellefler listesi . yani 2007 yılı içersinde muhasebesini tuttuğumuz mükellefler listesi. Benim tam olarak sorduğum soru şu.. yukarda yazdığım mükellef grubu haricinde ve 2007 yılı içersinde muhasebesini tutmadığım fakat 2008 yılı şubat, mart, nisan aylarında başka muhasebecilerden bana gelmiş olan mükelleflerin 2007 yılına ait Vergi Levhalarını onaylayabilmem yada onaylayamamam hakkında dır.
 
Ynt: Mükellef harici Vergi Levhası onayı.

Merhaba ;

Sn nane' nin dediği gibi süresi içerisinde ilgili V D ne bilgi vermek sureti ile onaylayabilirsiniz.
 
Ynt: Mükellef harici Vergi Levhası onayı.

İdareye vergi levhası için olan bildirimi yaparak "ben şu şu mükelleflerin vergi levhasını yasal süre içinde doldurup imzaladım." demiş oluyoruz. bu dilekçe sadece idarenin onayladığı levhalara "verdiği evrak kayıt nosu" yerine geçiyor. Buradaki bilgilere istinaden vergi levhasını onaylatmayan varsa cezai işlem yapılabilmesini sağlıyor.
 
Üst