Mükellefin İtirazı Ve Veryansını Hk

Üyelik
27 Ocak 2016
Mesajlar
1
Konum
Ankara
Merhaba arkadaslar. Mukellef defter tasdikine muhasebe ucretine ve serbest meslek makbuzunun stopajina hep itiraz ediyor ve ben bu kadar veririm daha fazla vermem diyor. Stopaj sizin verginiz onu bizmi verecegiz enayimiyiz biz diyor. Defter tasdiki noterden aldigi bilgilere gore veriyor. Defteri 1.sinif ama isletme defterj parasini veriyor. Bunlari bana degil yani uzaktada degil gelip diyebilir yada telefonda edebilir ama elemana soyluyor. Ne yapmami onerirsiniz. Tsk.
 
Bu tip mükellefle uğraşılmaz. Ya sizin dediklerinizi kabul etmesi yada defterleri eline verip göndermeniz gerekir. Tabii son karar size aittir.
 
2015 yılından alacağınız kalmadıysa ve en azından bir süre daha denemek istiyorum diyorsanız, 2016 yılı için sözleşmeyle beraber bir de aranızdaki iş ilişkinizi gösterir bir protokol hazırlayın. Bu protokole istinaden de ne zaman ödeme yaparsa o zaman serbest meslek makbuzunuzu kesin aman ödeme yapmadan bir makbuz falan kesmeyin sonra hakkınızı arayamazsınız. Yıl sonunda da baktınız, yok efendim stopaj çıkıyor yok efendim bu böyle şu şöyle diye hala devam ederse de elinizdeki protokole istinaden kanuni süreci başlatır bir daha da muhatap olmazsınız olur biter.
 
Bunlarla uğraşılır mı,mükellefe güle güle..Diğer muhasebecileri ikna edebileceğini mi sanıyor.Ne protokolü de ne başka bişey,direk gönderecekin.Her rakamda pazarlık edip istyan eden bir mükellef,diğer işlerinizi aksatır.Ona ayıracağınız zamanı başka iyi mükellefler için harcayın,daha çok kazanırsınız..
 
Bu tip kişiler ile uğraşmaya kesinlikle değmez. Verin defterini gitsin şartlarını kim kabul ediyorsa o tutsun. Verdiğiniz emeğe yazık. Akıl sağlığımız için bu tip kişiler ile muhatap bile olunmamalı bence.
 
tavsiyem yol vermendir.hem bilanço olup hemde işletme defteri parası veriyorsa sana yazık.
sistemden sözleşmesini iptal et.borcu varsa sistemi ona göre güncelle.yeni alacak meslek mensubu mecbur seni arayacak sende durumu anlat.
böyleleriyle uğraşılmaz,al defterini sen tut ve hatta mali müşavire ihtiyacın bile yok diyeceksin.sen tutabilirsin.
 
Üst