fonradar

Nace Kodları

Üyelik
16 Eki 2008
Mesajlar
26
arkadaşlar 10-15 mükellefimizde nace kodları mükellefin yaptığı işle uyuşmuyor.nace kodunu değiştirmek için sunulan diğer kodlardada yapılan işle alakalı değil.bunun için ne yapmalıyım.bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
teşekkürler. ???
 
Ynt: nace kodları

Sskdaki Nace kodunumu değiştirmek istiyorsunuz/Ticaret odası kayıtlarınızdaki nace kodunumu?

E-bildirgede şifre ile giriş yaptıktan sonra "Kullanıcı İşlemleri" başlığının altında Nace Kodu Güncelleme kısmı var.Buradan uyanları değiştirebilirsiniz.Eğer buradaki seçeneklerde yaptığı iş ile uyuşmuyorsa Dilekçe ile ilgili sgk müdürlüğüne başvurmanız gerekir.
 
Ynt: nace kodları

Formatı yok sanırım.Ama derdinizi anlatan basit bir dilekçe olabilir.

................... alanında faaliyet göstermekteyiz.Ssk dosyamızdaki nace kodunun ...................... şeklinde düzeltilmesini bilgilerinize sunar;
Gerekli işlemlerin yapılmasını arz ve talep ederiz.

Yalnız uyarayım.Nace kodunu değiştirmek işyeri tehlike sınıfını ve işkazası ve meslek hastalıkları prim oranınında değişmesine neden olabilir.Artışlarda önem vermeyebilir, ancak sınıf düşüklüğü olursa Sgk gerek görürse, değişen tehlike sınıfının tespiti için işyerine görevli gönderebilir.


Kolay gelsin.
 
Ynt: nace kodları

evet değişiklik olursa doğal olarak tehlike sınıfı ve prim nispetide değişecek.benim bunu dilekçede ayrıca belirtmeme yok sanırım.???
bu arada çok teşekkürler ;)
 
Ynt: Nace Kodları

nace kodunu değiştirmesek ne olur ::) alakasız bir kod vermişler o koddan devam etsek cezai müeyyidesi varmı acaba
teşekkürler
 
Ynt: Nace Kodları

Prim oranı aynı olduktan sonra pek fazla bir şey fark etmez. Eğer kod değişim ekranında size daha uygununu görebiliyorsanız değiştirebilirsiniz. Eğer yok ise dilekçe ile hatalı kodun düzeltilmesini talep edebilirsiniz.(Tabii muhatab bulabilirseniz. En küçük soruda Ankara illere, illerdeki birimler Ankara'ya topu atmakta.)
-/-
Kurum 10 ay bildirgeleri ile ilgili sistemde değişiklik yapacağından girişi durdurduğunu duyurdu.
 

Benzer konular

Üst