Nace Kodu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SİBEL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SİBEL

Ziyaretçi
Nace kodu ile ilgili İstanbul Ticaret odasından bir yazı elimize ulaştı, itirazımız yok ise resen kodlama yapacaklarmış.
Yanlış olması yada farklı olması durumumda cezai yaptırımı var mı acaba?
Her yerde ayrı bir meslek kodlaması var. Yeniden yapılıyormuş.:)

Ynt: Nace Kodu

Evet, öyle bir sınıflandırma yapıyorlar ve uluslararası bir sınıflandırma olan NACE' ye uygun yapıyorlar, ama öyle bir sınıflandırma yapmışlarki, bazı müşterilerin meslek kollarını bulamıyorum bile.Garip bir iş yani.Gerçi eski sınıflandırmada çok berbattı, bi yerde iyi oluyor sanırım.

Liste ve itiraz dilekçesi aşağıdaki linkte mevcuttur.

http://www.ito.org.tr/ITOPortal/Dokuman/itiraz_nace.html

nace kodu avrupa birliği için gerekli olan koddur hangi işle uğraşıyorsanız o kodu almanızı tavsiye ederim
saygılarımla

Merhaba,
Arkadaşlar

Kosgeb bilgi beyannamesini dolduracağım, ilk defa başvuru yapacağız, kullanıcı kodu ve şifre alınacak.

Ancak şirketin ticaret odasındaki kaydına göre NACE kodu; destek.Kosgeb sitesindeki başvuru sırasında NACE seçiminde yer almıyor.. yani 5.kod şirketin nace kodu kayıtlı odada, ama kosgeb sitesinde 5.kod yok, 4.kod var..ötesi yok yani..

boş geçsem olur mu acaba

Vatikanlı kardeşim, şifre mail adresine gelecek.Nace kodu tic.odası ile kosgeb mümkünse aynı olsun. Boş geçmeyin,

ama aynı değilki,
aynı olsa seçicem

mesleki grubu 59.mesleki bilimsel ve teknik faaliyetler, orayı seçiyorum
sonra odada kayıtlı 75 altnace kodu, kosgeb sitesinde yok
en son 74 kod var. alakasız yani

3-4 ay önce ben de Kosgeb e başvuru yaptım beyannameyi de doldurdum. Nace koduna ise seçeneklerden yaptığımız işe en yakın olanı seçtim. Herhangi bir problem çıkmadı. Ticaret odasının kodlarıyla kosgeb birebir örtüşmüyor maalesef..

Selamlar
2 gün evvel yaptığım uygulamayı söyliyim.
Kosgeb başvurusunda nace kodlarının oda ile aynı olması isteniyor bu doğrudur.Bende aynı olacak şekilde kosgebe müracaatımı yaptım.Evrakları teslim etmeye gittiğimizde fiili yapılan işi anlattık.Kosgeb beyanımızı dzeltmemizi ve kendileirnin belirlediği farklı bir nace kodundan tekrar kayıt etmemizi söylediler.Verdikleri nace koduna baktım gerçekten de aslında asıl işimizin olduğu kod o olması gerekiyor.Ticaret odasının belirlediği nace kodlarını dikkate almayın onlar kafalarına göre kod belirliyor genelde de hatalı oluyor siz,bizim verdiğimiz koddan giriş yapın dediler.Bizde kodu düzelterek evrakları içeriye sunduk.Oda dan da gidin değiştirin tarzında bir uyarıda yapmadılar.Ama kanımca aslında değiştirmek gerek.Odanın belirlediği koda göre imalatçı sınıfında oluyorum ama biz aslında imalatçı değil,al-sat'çıyız.
Söyleyeceğim şudur ki siz,kosgebe asıl işinizi anlattığınızda olmanız gereken kodu söylüyorlar, neticede de onların belirlediği koddan beyanı doldurmak zorundayız.
Saygılar