Nakil Durumunda İşgöremezlik Ödeneği

Üyelik
17 Şub 2013
Mesajlar
61
Konum
adana
şirketimize ait bir işyerinden yine şirketimize ait diğer işyerine 50 çalışanımızı nakil yaptık. 31 aralık tarihli işten çıkış nedeni nakil; 1 ocak tarihli işe giriş bildirgesinde istisnai durum (aynı işverene ait diğer işyerine nakil) bildirerek işlem yaptık. nakli gerçekleşen çalışanlarımızdan 1 inin 25 aralık la 5 ocak tarihleri arasında işgöremezlik raporu aldığını öğrendik (raporu yeni getirdi).
soru 1: bu nakilden dolayı bir ceza yermiyiz (raporlu çalışanı işten çıkarıp işe almış oluyoruz - nakil de olsa-)
soru 1: çalışanımız bu işgöremezlik raporunun parasını sgk dan alabilecek mi?

şimdiden teşekkürler...
 
Eğer çalışanınızın son 1 yıl içinde 90 gün ödenmiş primi varsa rapor parasını alır ondan endişeniz olmasın.Son olarakta rapor eski işyerine gitmiştir zaten.Orada çalıştığı sırada aldığı için raporu.Siz eski işyerinin şifresi ile vizite giriş sisteminden onay vereceksiniz rapora.Yeni işyerinden bir işlem yapmayacaksınız.Nakilden dolayıda bir ceza ile karşılaşmassınız merak etmeyin.Aylık bildirgelerde giriş çıkış günlerini ve eksik günleri doğru gösterin yeter.
 
sgk da memur çalışanımıza rapor süresinde bir kaç işyerinde göründüğün için ödeme alamazsın demiş. böyle bir şey mümkün mü sizce
 
Farklı işyerlerinde gözüksede gün kaybı olmadan prim ödemesi deva mettiğinden dolayı ödemesini alır.Memur niye öyle demiş anlamadım.İşten çıkmıyorki sigortası devam ediyor kayıpsız bir şekilde.
 

Benzer konular

Üst