personel maaş programı

Nakit Sermaye İndirimi Hakkında

MUSTAFA KAYADUMAN

Katkı Sunan Üye
Üyelik
20 May 2020
Mesajlar
267
Konum
istanbul
Merhabalar şirket 2023 de 46 milyon civarı 2024de de 63 milyon civarı nakit sermaye artırdı imdi 2023 den bugüne birikkmiş kulanmadığımız 30 milyon civarı indim hakkımız var bu indirimi her sene baştan hesaplayıp 5 sene boyunca vergiden mi düşeceğiz acaba tesekurler
 
2022 yılında yapılan değişiklikle, indirim uygulamasından yararlanma süresi, sermaye artırımına ilişkin kararın veya ilk kuruluş aşamasında ana sözleşmenin tescil edildiği hesap dönemi ile bu dönemi izleyen dört hesap dönemi ile sınırlandırılmıştır.

Geçmiş dönemlerle ilişkili birikmiş bir indiriminiz var diyemeyiz, 2025 dahil 3 yılınız var ve her yıl hesaplamayı yapıp ilgili yıl beyannamesinde yararlanacaksınız.

Bunlar için yararlanma tablosuna ulaşmak mümkün. Ancak ödeme makbuzlarının ıslak imzalı kopyalarını da mutlaka bulundurun.
 
Üst