Nakliye Faturası

neslisah

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 Eki 2006
Mesajlar
456
Konum
izmir
merhabalar.....iş konusu olarak cam imalatı yapan firma( limited şirket) pazarlamada ve mal tesliminde kullandığı kamyonu ile değişik şehirlere mal teslim etmektedir..kamyon mal teslimi için gittiği şehirlerden geri dönerken boş dönmemek için ve bulunduğu şehirden döneceği şehire gelirken nakliye işi yapsa ve biz bu iş karşığında hangi firmanın nakliye işini yaptıysak o firmaya kendi faturamızdan nakliye faturası kessek yasal olarak bir sorunla karşılaşırmıyız.şirketimizin anasözleşmesinde iş konusu içinde nakliye işi ile ilgli bir ibare bulunmamaktadır.....teşekkür ederim...
 
Ynt: Nakliye Faturası

anasözleşmenizde yazılı olmayan işleri yapamazsınız.
ayrıca naklıye işi yapabilmek için
K belgelerini almanız gerekir.
 
Ynt: Nakliye Faturası

merhabalar, şirketimizin aktifinde kayıtlı kamyonumuzla kendi malımızı taşıdığımızda nakliye ft. düzenliyoruz.(faaliyet konumuzun içerisinde nakliyecilik de var.) Ancak vergi dairesi müdür yardımcısı arkadaş kendi kendinize nakliye ft.düzenlmememizin uygun olmadığı görüşünde bu konuyla ilgili elinde, özelge-mukteza yada danıştay kararı olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim:)

saygı ve selamlarımla,
 
Ynt: Nakliye Faturası

Merhaba ;

Bence de müdür yardımcısı arkadaşınız doğru söylemiş. Keni malınızı taşıyor iseniz ve de bu işten bir gelir söz konusu değil ise fatura düzenlemeniz yersiz.

Ayrıca bir dayanak aramanıza da gerek yok diye düşünüyorum.Dayanak VUK da faturanın tarifi ;


Madde 0229: Faturanın tarifi

Fatura, satılan emtia veya yapılan iş karşılığında müşterinin borçlandığı meblağı göstermek üzere emtiayı satan veya işi yapan tüccar tarafından müşteriye verilen ticari vesikadır.
 
Ynt: Nakliye Faturası

sayın muhasebe yalnız şöyle bir durum var.

kamyon hem bizim malımızı taşıyor hemde piyasadan başka firmaların buraya kadar birşey yok kendine ft.kesmezsin piyasadaki taşıdıklarına kesersin. ancak şirketin birde ihracatı var ihracatta da malın maliyetini hesaplayabilmek için kendi malımızın nakliye faturasıyla piyasayadaki taşıdığımız malların nakliye faturasını bilmemiz gerek. bu ayrımı yapmak içinde kendi taşıdığımız mallar içinde fatura kesmek zorunda klaıyoruz başka türlü bu işin içinden çıkılmaz ::)
 
Ynt: Nakliye Faturası

Merhaba ;

İlk sorunuz ile şimdiki açıklamanız farklı yorumlara yol açabilir.

Muhasebe sistemini de açıklamalarınıza göre düzenlemişsinizdir. Mühim olan işin içinden çıkıyor olmanız.
 
Ynt: Nakliye Faturası

Neslisah arkadaşımız, ana sözleşmede değişiklik yaparak nakliye hizmetini yaparsa albette daha sağlam iş yapmış olur.dönüşte verdiği hizmetin bedelini firmalara ayrı ayrı kesmesinde hiç bir mahsur olmaz.

gelelim kendi kendine fatura kesme meselesine;
Yazdıklarınızdan anladığım kendi kendinize hiç fatura kesilmeyeceği yönünde doğrumu ? vergi dairesi md. yardımcısıda hiç kesilmez mi diyor, bazı durumlarda kesilirse olurmu diyor ?
 

Benzer konular

Üst