Nasıl Müşteri Bulurum ?

Selamlar. Yabancısı olduğum bir yerde yaşayan Mali müşavirim, şuan bağımlı olarak bir büroda çalışıyorum kendi adıma nasıl mükellef bulurum? Sıfır defter ile büro açmak mantıklı mı? Üstadların tecrübelerini dinlemek isterim.

Selamlar. Yabancısı olduğum bir yerde yaşayan Mali müşavirim, şuan bağımlı olarak bir büroda çalışıyorum kendi adıma nasıl mükellef bulurum? Sıfır defter ile büro açmak mantıklı mı? Üstadların tecrübelerini dinlemek isterim.
Benim dusunceme gore Sıfır defter ile büro açmak mantıklı degil. Nasil mukellef bulurum kismina gelince biraz cevre edinmek ve guven saglamak onemli diye dusunuyorum.

evet biraz deli cesareti oluyor ama ben yaptım 1 yıl oldu şu an 6 mükellefim var tabi ki sabit giderlerinizi karşılamıyor bu sayı maddi olarak yardım edecek kimse yada birikiminiz yoksa zorlanırsınız ama er yada geç büro açacağım diyorsanız bir yerden başlamak lazım. eş dost yakın çevreden bir beklentiniz olmasın hiç kimse gelmiyor maalesef. yaklaşık 8 ay falan boş oturdum bende yıl sonuna doğru yeni işe başlamalardan geldi hep. Sabır çok önemli çünkü boş oturdukça bir çöküş yaşanıyor illaki ama hangi iş yeri açılır açılmaz müşteri ile doluyor ki zaten bizim mesleğimiz de öyle bir meslek değil.

Piyasaya girmeden önce işletme fakültelerinde piyasa analizi yapılması gerektiği eğitimi verilir.ama bu bilgiyi bir türlü piyasada uygulayamayiz.ben SMMM lerin faaliyet gösterdiği piyasa türünü ologopol piyasa türüne benzetiyorum.sadece benim benzetmem oda kesin değil

Merhaba, sıfır müşteri portföyümle bu işe girmiş biri olarak size nacizane konu üzerinden kısa bir ek yapmak isterim.
Tavsiyem, müşteri sayısının az yada çokluğundan ziyade, mesleki bilgi ve deneyimleriniz ışığında size değer verebilen, saygı duyan, vermiş olduğunuz hizmetin karşılığında ödemelerini muntazam yapmaya çalışan kısacası kaliteli müşteri portföyü ile çalışmak stratejiniz olsun derim.
Başarılar,

Merhaba
Bağımlı çalışırken başka mükellefler bulmak ne yazık ki,çok zor hatta imkansıza yakın.Çünkü fazla bir mesai ayrılması gerektiren bir durum. O veya bu şekilde 2-3 mükellef (çevreden akrabalardan farketmez) garanti altına alarak ofis işine girebilirsiniz.Evet özellikle günümüzde biraz deli cesareti ama başka türlüsü mümkün değil.Kaldı ki, sen ofisi aç,ben kesin sendeyim sözlerine aldanmayın, yarı yolda kalırsınız.
Bence önce kendinize şunları sorun.
1- Ofis açtığımda En az 6 ay kendimi ve masrafları idare edebilecek mali bütçem var mı? 6 ay sonra başaramayıp kapatmaya karar verdiğimde gözden çıkarabileceğim 50-100 bin lira sermayem var mı?
2- Ofisi açtıktan sonra kapatmaya karar verdiğimde tekrar bağımlı da olsa iş bulabilme garantim veya imkanım var mı?
3- En önemlisi ofisi açtıktan sonra bir şahsın veya bir şirketin A'dan Z'ye tüm muhasebe işlerini yapabilecek gerekli donanımım var mı?
.
Sayın URUM79'un önerileri tabiki gayet doğru ve hepimizin arzu ettiği şeyler ama, şu anda sizin için bu seçicilik biraz zor görünüyor. Çünkü samimi olalım,birbirimizi kandırmaya gerek yok :) sizin şu anda müşteri seçme, kaliteli portföy oluşturma gibi bir lüksünüz yok.Ofisi açtıktan sonra tabir-i caizse piyasaya saldıracaksınız,çünkü öyle veya böyle mükellef bulmanız gerekecek. Ama çevreniz vardır, maddi gücünüz vardır, mükellef seçme avantajınız vardır, bunlar ayrı tabi.
Yaşadığınız yerin mükellef potansiyeli,sizin bilginiz donanımınız tecrübeniz,ikna ediciliğiniz o kadar önemli ki..Bir çok şeyin hesabını çok iyi yapmanız lazım.