fonradar

Ne biçim fatura bunlar yaa...

sera

Katkı Sunan Üye
Üyelik
22 Ara 2005
Mesajlar
330
Konum
istanbul
İsim yazmak yasak mı bilmiyorum o yüzden yazmıyorum ama bakkaliye faturası işleyen herkes görmüştür. Bir sigara firması faturalarını küçücük yapmış.Daha bize gelmeden üstündeki yazılar siliniyor. Bize işkence gibi bir şey gözlerimiz bozuldu. Hangi akla hizmet böyle fatura yapmışlar.Bir sonraki aya kadar bile dayanmıyor siliniyor. İnceleme olursa ne olacak?Siz ne düşünüyorsunuz??
 
Ynt: Ne biçim fatura bunlar yaa...

Selam
Yapacak çokta fazla bişeyiniz yok.Ya direk arayıp uyarın ya da firmanız uyarsın.
 
Ynt: Ne biçim fatura bunlar yaa...

Benim gördüklerim normal ebatlarda ve nokta vuruşlu yazıcı çıktısı yani net okunur, yıllarca silinmiyecek kalitede idi.

Yalnız bir ara ecza deposunun kestiği faturalar sorunluydu % 8 lik dilimlerin bölümü okunmuyordu yazıcı arızı belli ama tüm faturalar böyle aynı faturanın içinde %18 likte olunca her faturada hesap makinesini elime almak gerekiyordu. İlk işim firmanın genel merkezini aramak oldu ve ertesi ay faturalar düngün kesilmiş geldi.
 
Ynt: Ne biçim fatura bunlar yaa...

evet ne yazık ki kimi sigara firmaları satış elemanına mobil pos cihazı benzeri bir cihaz vermiş bunların çıktısı aynı yazarkasa fişi gibi üzerinde fatura yazıyor ve ne yazık ki hemen de siliniyor mükellefe söylüyorsun durumu o da söyleriz diyor ve söylüyor ve gelen cevap daha vahim muhafaza koşullarına dikkat etmeliydiniz :eek: ??? :) ::) ;D
 
Ynt: Ne biçim fatura bunlar yaa...

Nasıl koşullarda muhafaza edilmeli? Nemden, rutubetten uzak mı tutulmalı veya oda sıcaklığında mı saklanmalı?
 
Ynt: Ne biçim fatura bunlar yaa...

Anladığım kadarıyla fax kağıdından yapılmış perakende satış fişleri gibi bir fatura. Yapılacak tek şey A4 kağıda fotokopi alıp yanınada orjinalini zımbalamak. Çünkü bunlar 1 seneye kalmadan yazıları silinen tipte belgelerdir.
 
Ynt: Ne biçim fatura bunlar yaa...

Onu da düşündük tabii. Fakat faturalar o kadar çok ki. Maliyeti oldukça fazla :((
 
Üst