Ne olacak benim halim?

merhaba meslek adına bir sorunumu sizlerle paylaşmak istiyorum.7 ay çalıştığım muhasebe bürosundan 1 ay önce ayrıldım ayrılma sebebim ise son 4 ayda hiç para alamam dı 1 idare ettim tahsilat yok dedi 3 etti yine birşey olmadı mesleğimi çok sevdiğim ve hedeflerim olduğu için kemerleri sıktım dayandım bir çok işi öğrendim artık patronum fazla rahata alıştı ve sorumluklarını bile yerine getirmiyordu her neyse işten ayrıldım ve iş aramaya başladım.Ticaret lisesi,ön lisans muhasebe, açık öğretim işletme, staj çalışma sürelerimi de katarsak nerden baksanız 9 yıllık nacizane bi muhasebe elemanıyım sorunum ise hangi şirkete muhasebe bürosuna gitsem cv mi inceliyorlar çok olumlu konuşuyorlar en erken ne zaman bile başlarsnz diyorlar ama aramıyorlar sizce sorun nedir?çalışmadan önce tecrübesiz diyorlardı tecrübe kazandım yine yetersiz diyorlar 21 yaşında bir gencin herşeyde 1 sene içinde pratik yapması mümkünmüdür Beni işe almayan sayın büyüklerime burdan el insaf diyorum

Ynt: Ne olacak benim halim?

İşten ayrıldığınız yer ile ilgili bilgileri veriyormusunuz? Belkide orayı arayıp durumunuzu sorduklarında sizi kötülüyordur. Araştırmanızda fayda var.

il ankara.sn turko olumsuz bişey söylemelerine imkan vermiyorum o kadar ay alacaklarımı erteledim geceli gündüzlü çalıştım pazar günleri bile çalıştım herşeyi düzene soktum.ben gittiğimde dosyaların hali perişandı hepsini düzene soktum bir kişi iş yerini kendininmiş gibi benimseyip bu kadar özveri gösterdim zannetmiyorum olumsuz referans olacaklarını ama yinede araştırağım teşekkür ederim verdiğiniz öneri için saygılarımla

Kurumsallaşmamış veya mantalite olarak da kurumsallaşamamış firma ve/veya bürolar işletmeler eleman seçiminde genelde ikili ilişkileri göz önünde bulunduruyor. Bu noktada kişinin eğitim seviyesi, özgeçmişi deneyimi ikinci plana itiliyor. Çünkü beklenen çok fazla bir şey yok bunun da nedeni o işletmelerin genelde vizyon sahibi olmamaları, hedeflerinin olmaması olsa bile bunun kısa vadeli hedefler olması. Bu nedenle özgeçmişi kabarık olan biri onlar için ürkütücüdür çünkü bu kişi hem bilinçlidir (diğer çalışanları da bilinçlendirir) hem işyeri sahibi hem maddi hem düşünsel açıdan zorlar. Biz genelde zorlanmadan maddi çıkar sağlama peşinde olduğumuz için yeni atılımları riskleri pek sevmeyiz. Bu nedenle bilinçten öte güvenilir insanlarla çalışmak isteriz.

Bir süre sonra eminim ayrıldığınız yerden daha güzel yerlerde iş imkanına kavuşursunuz. Biraz sabır gerekli.

Çalıştığı iş yeri ile ilgili problemi olan arkadaşlar, ücretsiz çalışıp staj yapan forumdaşlar mesajlarının devamında bulundukları illeri yazarlarsa veya profil bilgilerini tamamlarlarsa sanırım faydalı olabilir. Sitede bir çok meslek mensubu var, ben şahsen tanımadığım kişiyi almaktansa yazılarından bildiğim kişiyi işe almayı veya mükelleflere yönlendirmeyi tercih ederim. Benim gibi düşünen bir çok kişi olabilir.

Ogün Güneş ' Alıntı:
Çalıştığı iş yeri ile ilgili problemi olan arkadaşlar, ücretsiz çalışıp staj yapan forumdaşlar mesajlarının devamında bulundukları illeri yazarlarsa veya profil bilgilerini tamamlarlarsa sanırım faydalı olabilir. Sitede bir çok meslek mensubu var, ben şahsen tanımadığım kişiyi almaktansa yazılarından bildiğim kişiyi işe almayı veya mükelleflere yönlendirmeyi tercih ederim. Benim gibi düşünen bir çok kişi olabilir.

Bu herkes için geçerli bir mesleki/ sosyal yardımlaşma ağı kurabiliriz. Biz kendimize sahip çıkmazsak kimse bizim sorunlarımızla ilgilenmez.

Allah Razı olsun Bu Meslekte büyüklerimiz elimizden tutmazsa destek olmazsa bürolarda harcanıp gidiyoruz çünkü

Sayın Güneş ve Sayın Guroy'a katılıyorum.Yardımlaşma ağı hiç te fena bir fikir değil.Destekliyorum,saygılar.

COOL ' Alıntı:
sayın ogün bey ben öncelikle size teşekkür etmek istiyorum bu forumda bize yardımcı olduğunuz için. Ben bir muhasebe bürosunda stajımı bitirdim hala burdayım temmuzda ilk defa sınava girdim dört dersi verebildim üç dersim kaldı.Benim anlatmak istediğim iş ile ilgili ben işyerimden hiç memnun değilim bütün sorumluluk üzerimde olmasına rağmen maaşımda hiçbir artış olmuyor bu durum beni çok üzüyor birçok iş görüşmesi yaptım fakat onlardan da bir sonuç alamadım.Sizin bu konuda bana bir tavsiyeniz ya da yardımınz olabileceğini umut ediyorum.Teşekkür ederim.

Sayın COOL; emin olun aynı durumda olan ne ilk sizsiniz ne de teksiniz.
Ogün Güneş ' Alıntı:

nguroy ' Alıntı:
Bu forum artık günde ortalama 200 civarı üye tarafından ayrıca 1000 de ziyaretçi tarafından izlenmektedir.
Yani rüştünü ispat etmiş Ülkemizin en önemli mesleki sitelerinden biri olmuştur(yalnız mali alanda değil genel)

Bizler, forumdaşlar bu mesleğin mensupları, stajleri, adayları olarak kendi aramızda bir dayanışma yaratmak zorundayız.
.Bunu sağlayabilirsek ilerde daha etkin, daha sözü geçen daha çok ağırlığı olan bir mesleğin temellerini de atmış olucaz

Bu nedenle tüm formdaşlardan öncelikle iletişim bilgilerini profillerine girmelerini bekliyorum. Sonrada herkesin aramızdaki bağı güçlendirecek öneriler konusunda kafa yormasını ve önerilerini bu başlığa yazmalarını bekliyorum. Tabi kişisel düşüncelerim bunlar. Her türlü öneriyi tartışalım derim.

Konuyu erişim için M e s l e k t a ş D a y a n ı ş m a s ı adlı başlığı tıklayınız.

Değerli büyüklerim öncelikle hepinize yanımızda olduğunuz için teşekkür ederim.Bugun bir iş görüşmesine gittim ve işe alındım.Ama sadece sorun ben değilim gittiğim iş yerindeki sıra kapıya kadardı.Bir çoğu ile konuştum ve çoğunluk deneyimsiz elemanlardı maaş almadan çalışırım diyen bile vardı.Bu gençlerin amaçları tecrübe kazanmak.Bende kendime söz verdim mali müşavirlik belgemi alıp bir büro açayım bu mesleğe bir çok genç eleman yetiştireceğim.
sn ogün abi sizin gibi düşünen kişilerle aynı forumda olmaktan dolayı gurur duyuyorum.Bu konuda neler yapabiliriz ? ben elimden gelen herşeyi yapabilirim

Profil bilgilerini güncelleyip sana ulaşmak isteyenlerle aranda bir bağ kurmayla başlayabilirsin. Öncelikle il bilgisi bu noktada çok önemli bence.