fonradar

Net Maaşa Agi Dahil mi ?

Üyelik
20 May 2017
Mesajlar
45
Konum
istanbul
Mrb arkadaslar esim bi yerle anlasmis 5500 net maas istemis kabul etmisler agi dahil olur mu ustune eklenir mi acaba
 
Agi ücret ve ücretin eki niteliğinde değildir. net ve brüt ücrete eklenemez, esas/temel ücretin agi hariç belirlenmesi gerekir, dolayısıyle agi dahil değidir.
 
Agi ücret ve ücretin eki niteliğinde değildir. net ve brüt ücrete eklenemez, esas/temel ücretin agi hariç belirlenmesi gerekir, dolayısıyle agi dahil değidir.
Asgari ücret bile agi dahil açıklanırken, net ücrete neden dahil olmasın... Ücret belirlenirken agi dahil/hariç konuşuluyor. Yanlış anlaşılmasın dahil olmasını yanlış buluyorum, ancak durum bu....
 
Şirketten şirkete değişiyor bu durum. Normalde dahil olmaması gerekli, sonuçta agi işvereni etkileyen bir kalem değildir. Ama bir çok firma net maaş derken agi dahil olarak işlem yapmakta.
 
Net ücretin ne oluduğundan bağımsız olarak, bu soruyu şirkete sormanız gerekir neyi kastettikletini anlamak için
 
Konuyu biraz daha açarsak, işcinin ücreti ister net, ister brüt belirlensin farketmez, sözleşmenin üç ana unsurundan biri olan ücret belirlenirken,sözleşmede asıl/temel ücret belirtilir,bu temel ücretin içinde agi olmaz/olamaz,temel/asıl ücret, agi hariç belirlenir.
Diğer husus soru sahibinin bahsettiği ücret miktarının içinde agi var mı, yok mu şimdilik bu noktayı bilmiyoruz.Agi var ise temel ücret bu değil, yok ise temel ücret 5.500 ₺ dir.
Umarım anlatabilmişimdir!!!
 
Üstad sizi anlıyoruz o konuda bir sıkıntımız yok, agi konuşulan maaşın üzerine eklenir kanunen de bu böyledir zaten. Ama ülkemiz şartlarına, işverenlerin davranışlarına göre yorum yapmak lazım, agi konusunu işverenler kendi lehine çeviriyor. Dertlerin en küçüğü bu, asgari ücretin üzerinde maaş alıp sgk sı asgari ücretten yatan binlerce çalışan var.
 
Üst