Odtü rektörünün böyle bir açıklama yaptığını sanmam. Ama yaptıysa da Aof'le uğraşmayı bırakıp üniversitesi niçin dünyada ilk 500'te yok onu anlatsın. Odtü Türkiye'nin en iyi üniversitesi ama dünyada değil

Lise mezunları 11 yıl eğitim alıyorlar. Bu süre zarfında matematik öğretilmiyorsa bu AOF'lülerin değil sistemin sorunu

Ayrıca AOF'te matematik dersi de var
Tıp, hukuk, ezcacılık, mimarlık fakültesi olan meslekler. Zaten sen değil Odtü işletme-iktisatı bitirsen Oxford işletmeyi bitirsen de doktor, avukat, mimar, eczacı olamazsın

) Tıp fakültesini, hukuk fakültesini, mimarlık fakültesini bitirmen gerekiyor

Bu yüzden o mesleklerde AOF'lüler yok. Olamaz.
Yazım okuduysanız biz de zaten "muhasebe fakültesi" açılmasını istiyoruz. Ticaret Lisesi mezunlarına öncelik verilmeli. Böylelikle Aof'e talep olmaz.
bankalar neden yönetici adayı ilanlarında açıköğretim hariç diye ilan veriyor?
Arkdaşım su ürünleri mezunu bir diğeri meteoroloji mezunu ikiside bankada çalışıyor. Bölümleri bankalarla çok alakalı da

asgari ücret gişedeler. Zaten Aof mezunlarının %90'ı muhasebeci. Bankaya niye girsin ki SMMM olmak varken.
ya da türk silahlı kuvvetleri subay alımında açıköğretim mezununu almıyor?
Zaten subay olmak için askeri liseler var. Asteğmen olarak ta yapıyor Aof'lüler. Kısa dönemde yapıyorlar.
4 büyük bağımsız denetim şirketi neden açıköğretim mezununu almıyor ?
Alıyorlar. Çalışanlar var. Lise mezunları bile var.
Peki örgün eğitim mezunları niçin işletme-iktisat bitiripte İşletmeci veya iktisatçı olmuyor. Çünkü piyasada çok örgün işletme-iktisat mezunu var. Kum gibi. İyiler zaten şirketlerde Pazarlama satış-Satınalma-Lojistik-ithalat ihracat-üretim bölümlerinde çalışıyorlar. Ya da orta-üst düzey yönetici oluyorlar. Ancak kalan işsizler SMMM olmak istiyor. Bu konuda iş tecrübeleri bilgileri az olduğu için Aof'lüleri kendilerine engel görüyorlar.
Çok çalışıp belgesini alan örgün eğitim mezunlarının maalesef bilgisi az. Çünkü tecrübeleri, birikimleri yok. Aof mezunu okulu bitirdiğinde 5 yıllık tecrübesi oluyor. Örügn eğitimde Üniversitede aldıkları eğitim SMMM ile alakalı değil işletmecilik ve ekonomistlik. Ancak bir kaç saat muhasebe dersi.
Bizim şirketde işe alınan bir SMMM'nin (örgün eğitim mezunu) kayıtları yanlış yağtığı görüldü. O kadar bilgisizdik ki muhasebe müdürü Türmob'a yazı yazdı gerçekten SMMM mi diye. Evet ruhsatı gerçekmiş
Sistem değişmeli;
Muhasebe Fakülteleri açılmalı,
Ticaret Lisesi Mezunları harcininde bu fakülteye öğrenci alınmamalı. İşletme-iktisat-hukuk fakültesi mezunları SMMM olmamalı. Çözüm budur.
Ayrıca 3568 sayılı kanun bağımsız meslek kanunudur. TTK veya herhangi bir kanunla ilişkisi yoktur.
Türmob üyesi olduğu IFAC'ın mesleki kriterlerini dikkate alıyor. TTK falan anlamaz. Yoksa üyelikten atılır. Standartta yazanlar teker teker uygulanıyor.
e-use, sm kaldırılması, stajın üç yıla çıkarılması gibi. İngilizce ve mülakatta getirilebilinir.
IFAC, SMMM adayının lisans eğitimi ile ilgilenmiyor. Lisans bittikten sonra aldığı alacağı eğtimlerle, staj süresiyle, sınavlarla ilgileniyor. Standarttan bir alıntı;
"Adayın yeterlilik ve yetkinliğinin sınanması, üniversite eğitimindeki lisans düzeyinin ötesinde bir akademik yeterliliği ifade etmektedir. " IFAC.
"2010 ve sonrasında açıköğretim mezunu staja başlama sınavına GİREMEYECEK ...." cümleniz bu yüzden uygulanamaz. Üzgünüm.
Odtü rektörü ve sn demirbilek'e hatırlatma. TML mezunları "SINAVSIZ" olarak örgün eğitime geçiyor. (Muhasebe-önlisans) Birkaç yıl sonra tamamen 4 yıllıklara geçecekler. Proje bu. "MATEMATİK" bilmeyenler üniversiteye girecek maalesef. Tüh iyi bir SMMM olmak için matrisleri ve tanjantı bilemeyecekler
Saygılar,
demirbilek ' Alıntı:
Odtü rektörünün de dediği gibi matematikten bihaber hiçbir zaman üniversiteyi kazanamayacak olanlar açıköğretime gidiyor..
hangi aklıbaşında kaliteli meslek; meslek mensubu havuzunu açıköğretim mezunlarından oluşturur
tıp mı? ,hukuk mu? ,eczacılık mı? mimarlık mı?
bankalar neden yönetici adayı ilanlarında açıköğretim hariç diye ilan veriyor?
ya da türk silahlı kuvvetleri subay alımında açıköğretim mezununu almıyor?
4 büyük bağımsız denetim şirketi neden açıköğretim mezununu almıyor ?
mali müşavirlikte 2010milat olabilir gidişat bu yönde ilerliyor Yeni Türk ticaret kanunu yasalaşmasıyla meslek kanunda da değişikler olacaktır.
2010 ve sonrasında açıköğretim mezunu staja başlama sınavına GİREMEYECEK ....