Noter 1.Sınıf Defter Tasdikinde Sicil Tasdiknamesi İstiyor !!

tarkaniz72

Katkı Sunan Üye
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1.sınıf Esnaf sicile kayıtlı ise nasıl olacak? bilgisi olan varmı?[/FONT]

Evet noterler sicil tasdiknamesi istiyor, sicil borcu olana bu belgeyi veriyor mu acaba? Orası da önemli?

Merhaba,

Ordu SMMM odasının açıklamasından alıntı;
"
Bizim üst birliğimiz olan Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) girişimleri sonunda bu yıl için noterler sicil tasdiknamesini aramayacak. 2013 yılında bütün şirketler elektronik ortamda defter tutacağı ve elektronik ortama geçeceği için, şirketler internetten online yoluyla noterler alacak. Dolayısıyla pek çok meslektaşımızı ve meslektaşımızdan öte işvereni ilgilendiren sicil tasdiknamesi sorunu üst birimimiz olan TÜRMOB’un çalışmaları sayesinde çözmüş olacağız".
biraz daha beklememiz gerekir mi? sicil tasdiknamesi için.

Sürekli çalıştığınız Noter'ler de aynı belgeyi istiyorlar mı?yani,"artık belgeyi görmeden onaylama yapmıyoruz" mu diyorlar?

çalıştığım noter tanıdık ama prosedüre göre, sicil tasdiknamesi olmadan onaylama yapamıyorlarmış, noterler birliğine bu tasdiknamenin bir örneğini sunacaklarını dile getiriyorlar.

Duyum; bakanlıkla yapılan görüşmeler sonucu bu yıl için (çorba kanunla yapılabilecek) istenme olayının kaldırılacağı söylenmektedir.

Yaklaşık 6-7 yıldır aynı noterle çalıştığımız için ortada güven meselesi var.Bizim noter istemiyor..

Şahsi görüşüm sicil tasdiknamesinin sadece kuruluş sırasında yapılan noter tasdikleri için istenilmesi gerektiği yönünde. TTK 64. Maddenin genel vurgusuna bakarsanız sizde bana hak vereceksiniz. Sadece kanun metninde yazıyor diye yeni yıl açılış tasdikinde istenir diye bir anlam çıkmaz.
Saygılar

Şahsi görüşüm sicil tasdiknamesinin sadece kuruluş sırasında yapılan noter tasdikleri için istenilmesi gerektiği yönünde. TTK 64. Maddenin genel vurgusuna bakarsanız sizde bana hak vereceksiniz. Sadece kanun metninde yazıyor diye yeni yıl açılış tasdikinde istenir diye bir anlam çıkmaz.
Saygılar

Eski hali öyleydi. 64.maddeyi değiştirdiler. Maddeye göre T.sicil tasdiknamesi zorunlu.

Geçen gün çalıştığım noterle defter tasdikleri ile ilgili görüşmede;

1. Sınıf şahıs firmaları için ticaret sicil tasdiknamesi gerektiğini, esnaf sicil tasdiğinin kabul edilmeyeceğini söylemesi üzerine esnaf odası kaydı olan müşterilerime ticaret sicile geçmesini söyledim bunun üzerine bomba patladı :)

Neymiş efendim kapanış olmadan esnaf odası kaydı silmiyor ve 1. Sınıf esnaflar hem esnaf odasına hemde ticaret sicile aynı anda kayıtlı olmak zorunda kalıyor :)

Bu konu hakkında bilgisi olan varmı?
Esnaf sicil ve ilgili oda kaydının yanında bide ticaret sicile kayıt ile iki ayrı kayıt ve bir işe yaramayan bu odalara ayrı ayrı harçmı ödeyecek bu insanlar?

Ticaret Odasına Kaydını yaptıktan sonra kayıt evraklarını Esnaf Odasına getirdiğiniz zaman kaydı kapatmaları gerekir.