fonradar

Noter Hisse Devrinden Sonraki̇ Sorumluluklar

Üyelik
3 Haz 2015
Mesajlar
2
Konum
muğla
Merhabalar,

25 Kasım 2008 yılında noter kanalıyla hisselerimi devrettim. Şirketin merkezi istanbulda ben bodrumda yaşamaktayım ve 2010 yılının 1. ayında şirkette usulsüzlük yapıldığını ve ceza kesildiğini vergi dairesinin bana gönderdiği ödeme emrinde öğrendim. Araştırdığımda benim 2008 de devrettiğim hisseleri ticaret sicilde 2010 yılının 25 şubatında yapmışlar ve yayınlatmışlar . Yapılan bu işlemler üzerime kalmış görünüyor ben bununla ilgili ne yapabilirim şirket şuandada pasip 2014 yılında kapanışını vermişler. Yaşanan bu sıkıntı ile ilgili dava açabilirmiyim ve kime açmam gerekir. Şirketi devrettiğimden buyana bodrumda sgk lı olarak çalışmaktayım ve devrettiğim hisseler ile ilgili hiçbirşekilde devirden sonra bir imzam bulunmamaktadır. Yardımcı olmanızı yol göstermenizi rica ederim.
 
Anladığım kadarı ile şirket limited.
Geçmiş olsun. Vergi dairesi sizi takip etmeye devam eder.
Siz ancak diğer ortaklara ve yöneticilere karşı dava açabilirisniz. Ancak kamu borçlarından sorumlusunuz. Ödemekten başka çareniz yoktur.
Çünkü hisse devri ancak tescil ve ilan edilirse geçerlidir. Aksi halde noter satışı ile hisse devri malesef tamamlanmış olmuyor.
 
Cevabınız için teşekkürler.

Evet şirket limited bu şirket için aynı zamanda devam eden bir dava var usulsüzlükten . Bende şirkette daha önce yönetici pozisyonunda olduğumdan bende davalılar arasında bulunuyorum. Yine dava 2010 yılında yapılan usulsüzlüklerden kaynaklanmaktadır. Bana gelen ödeme emri tüzel kişi olarak şirket adına geldi muhtemelen daha sonra benim adımada gelecektir. Ben bununla ilgili zamanında itiraz etmiş olsam ve mal beyanında bulunsam sizce nekadar etkisi olur . Çünkü diğer ortaklara dava açıp sonuçlanması çok uzun zaman alacaktır. Teşekkürler.
 
Elbette tebligat gelir gelmez hemen itiraz edin. Orası kesin. Sonrasına bakarsınız.
 

Benzer konular

Üst