fonradar

Ödeme Emri Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ant Z
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ant Z

Tanınmış Üye
Değerli Üstadlar ve Arkadaşlar

Bugün tarafımıza bir ödeme emri tebliğ edildi, ödeme emri Ankara vergi dairesinden geliyor, ödemeyi şu an bağlı bulunduğumuz vergi dairesine yapabilir miyiz?

Teşekkür ederim

Ynt: Ödeme Emri Hakkında

Aslında herhangi bir vergi borcunu herhangi bir vd yatırabilirsinizde saymanlıklar arası mahsuğlaşma yapılacağından buna yanaşmazlar.

ödeme emrindeki tutarı istediğiniz vergi dairesine yatırabilirsiniz

ZARAR ' Alıntı:

Yanlış hatırlamıyorsam 2 sene önceydi, biz de şehir dışındaki bir V.D.den tebliğ edilen ödemeyi, bulunduğumuz il içindeki başka vergi dairesine ödemek istemiştik .Ancak kabul görmemişti. O günden bu güne değişiklik oldu mu bilmem :-\

ZARAR ' Alıntı:

Olması gereken de buydu zaten...Heryerde vergi dairesi varken illaki aynı yere yatırma zorunluluğu herşeyin online yapılabildiği bu ortamda pek anlamlı değil tabiki...

Değerli üstadım ve sayın arkadaslar
Bugün Beşiktaş vergi dairesine gittim İstanbul dısı vergi dairelerinin tahsilatı her ay başka bir vergi dairesinde olduğunu ve bu ay Şişli'de olduğunu belirtti
Çok fazla almak istemeselerde işlem yapıldığını teyit ettim
İyi çalısmalar

Ant Z ' Alıntı:
Değerli üstadım ve sayın arkadaslar
Bugün Beşiktaş vergi dairesine gittim İstanbul dısı vergi dairelerinin tahsilatı her ay başka bir vergi dairesinde olduğunu ve bu ay Şişli'de olduğunu belirtti
Çok fazla almak istemeselerde işlem yapıldığını teyit ettim
İyi çalısmalar

Sayın Ant Z , paylaşım için teşekkür ederim, sayenizde uygulamayı öğrenmiş olduk bizlerde...

Arkadaşlar grup firmalarından bir tanesine ödeme emri geldi. Borcu karşılayacak ciddi bir varlığı yok. grup firmalarımızın varlıklarını gösterebilirmiyiz ?

Mükellefin ikametgahı alacaklı vergi dairesinin bulunduğu yerden farklı ise, mükellefin veya mallarının bulunduğu yerdeki vergi dairesince nıyabeten yapılacaktır.

6183 sayılı kanun madde 5;

"Takibata Selahiyetli Tahsil Dairesi
Madde 5-
Takibat, alacaklı amme idaresinin mahalli tahsil dairesince yapılır.
Borçlu veya malları başka mahallerde bulunduğu takdirde, tahsil dairesi borçlunun veya mallarının bulunduğu mahalde yapılacak takipleri o mahaldeki aynı neviden amme idaresinin tahsil dairelerine nıyabeten yaptırır."

koray bey, açıklamadan şunu mu anlamalıyız. biz a firmasına gelen ödeme emrine istinaden b firmasının varlıklarını gösterdiğimizde, B firmasının bağlı olduğu vergi dairesimi bizi takibe alır.
( Not; iki firmada aynı binada biri B üretim firması diğeri A pazarlama firması, ödeme emri A firmasına geldi )

Hayır o madde alacaklı tahsil dairesi ile fiili tahsil dairesinin her zaman aynı olmayabileceğine dairdi.

Sizin sorunuza gelince, elbette B firması varlıklarını A firmasının vergi borçları için teminat olarak gösterebilir. Bu durumda A firmasından tahsil edilimeyen vergi alacağı için, B firmasının varlıkları nezdine B firmasının bağlı olduğu vergi dairesi tarafından takibat yapılacaktır.